Tid til SEO

Danmark er sammen med resten af verden sat i tomgang. Det betyder IKKE, at Google holder pause på nogen måde. Spørgsmålene er mange og ængstelige:

 • Skal jeg holde pause med SEO og linkbuilding?
 • Hvad kan jeg gøre for at udnytte den trafik, jeg stadig har, bedre?

Lars Koudal og jeg - også kendt som Gnavpotterne - har lavet en video, hvor vi besvarer spørgsmålene og giver gode råd. Ingen af os er for kønne, så du kan også snuppe det hele som et podcast, så du slipper for at se på os, mens vi kloger os. Lars er et andet sted, og det er han, fordi... Nej, det får du svaret på herunder:

Gode råd om SEO og teknik

vimeo-video-thumbnail

Hvis du hellere vil det, kan du nøjes med at lytte her:

Links

Som lovet får du her links til de to billedkomprimeringssoftware, der omtales i videoen:

Lars (ham med hår) finder du på Larsik.com

Så.. Det var det! Hold humøret højt, hold dig hjemme, til det er sikkert at gå ud - og hold dig øverst i Google!

Rosenstand og Koudal out!

P.S.: Skyd endelig med spørgsmål herunder!

Andre indlæg fra Gnavpotterne

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Det kan læres!

WordPress SEO kursus

Vidste du, at jeg har udviklet et videokursus, der lærer dig at sætte WordPress korrekt op i relation til SEO? Det er på 2 timer fordelt på 12 lektioner, og det er nærmest uartigt billigt. Og så er det godt! Du kan jo prøve at klikke på denne boks og se, om det er noget for dig 😉

Få et opkald fra Thomas Rosenstand - Så er du på vej til den ultimative SEO løsning!

21 kommentarer til “Tid til SEO”

 1. Hej Gnavpotter 🙂
  Tak for indspark og jeg vasker hænder som altid. (Det lærte jeg da som ung knægt).
  Hvornår ser vi noget til Snehvide?

  Gode ting I nævner og om ikke andet end, at holde fokus og få holdt gang i eller sætte gang i, de områder af ens site, der med garanti halter (hvem kan følge med?). Skriver man blot et par artikler om måneden, bliver der ofte uploadet et par billeder (WordPress laver så 16 varianter i forskellige størrelser) – Her er så mit spørgsmål.. det ftp billede trick kompri… Er det stadig ok at bruge? tager det alle de små og mindre varianter med? (hmmm tja hvorfor ikke) – men er det måske bedre, at installerer en af de der automatiske billede behandlere, der gør det ved uploads (der er jo altid en gæste blogger eller en skribent, der uploader fra sin iPhone i GIGANT format & størrelse og så fanger man det under upload istedet for næste “tvunget ferie”? 🙂 med sin manuelle ftp?

  Vaske hænder …
  Så med rene finger og afsprittet keyboard (Isopropylalkohol)…. Stay Safe & Healthy

  Peter

  1. Thomas Rosenstand

   Hej Peter
   Hmmm – Lars er så kridhvid, at hvis han fik lidt længere hår, kunne han sagtens være Snehvide 🙂

   FTP-tricket er altid værd at køre, men det løser jo ikke autonome gæsteskribenters manglende komprimering, og her kan et plugin, der tvangsbehandler nye billeder absolut være en løsning. Jeg ville nok køre den via FTP, så der er ren mås at trutte i – og så installere plugin, der holder sagerne optimerede derefter.

  2. Hej Peter

   Hvis du downloader en hel folder fra wp-content/uploads/ (hele den folder eller nogle underfoldere) og så kører billedoptimering på den så tager den alle de billedfiler der er. Personligt foretrækker jeg shortpixel https://wordpress.org/plugins/shortpixel-image-optimiser/ fordi de klarer hele processen mens jeg laver noget andet og ikke bruger tid på download -> behandle billeder -> upload osv.

 2. Hej Thomas og Lars Tak for et lille spark bagi… Tænkte lige på om der er nogle af jer der laver hastighedsoptimering og her tænker jeg ikke billeder men de tekniske ting som pagespeed og pingdom anbefaler når man kører en test ? Kan heller ikke lige huske hvordan man laver et redirekt ikke produkt men kategori som skal udgå af ens webshop ( magento ) Har en af jer et link til en forståelig forklaring ? Også alt godt til jer i denne underlige tid! Kh. Gitte

  1. Hej Gitte

   Jeg laver hastighedsoptimering, men på en Magento kan jeg ikke lave de nødvendige ændringer som jeg kan på en WordPress hjemmeside, der har jeg værktøjerne og erfaringen. Jeg ville kunne lave en rapport til dig om hvad der skulle gøres af tekniske tiltag, men jeg må lade din programmør lave selve ændringerne. Fang mig på larsik.com hvis du ønsker jeg tager et uforpligtigende kig 🙂

  1. Thomas Rosenstand

   Tak skal du have, Rene. Vi styrer nu ikke så meget, da vi begge er gift 😉

 3. Morten Balle

  Det gør næppe den store forskel for jer, men hold nu da k… jeg bliver træt af jeres PC-bashing og nedladende kommentarer om vi mange der – med glæde – arbejder på PC. Det kan godt være, det er sagt for sjov, men humoren skjuler i for godt.

  Kom nu ind i 2020 for pokker!

  1. Thomas Rosenstand

   Det gør mig ondt for dig, Morten. Smil lidt mere og verden vil smile tilbage. Det er sådan vi, der ER kommet ind i 2020, gør. Hop du med, grin lidt og nyd, at du er glad for at arbejde med Windows. Jeg kan nu slet ikke finde ét eneste sted, hvor Lars eller jeg er nedladende. Mon det handler om at høre, hvad man VIL høre? Hvis det bare slet ikke er hyggeligt, sjovt eller blot ligegyldigt for dig: Undlad at spilde din tid med os. Alle gode hilsener sendt fra en Mac 😉

 4. Hæ. Og jeg som troede en gnavpotte kunne kende en ligesindet når han så den….
  Well. Jeg lægger mig fladt ned, og siger du det var for sjov, så griner jeg lidt med. Men kun lidt. 😉

  1. Thomas Rosenstand

   Altså – det er jo kun for sjov. Var selv engang Windows fan og arg forsvarer af ditto. Så fik jeg en iPhone og tænkte, at det da godt nok var smart – så jeg købte en iMac i 2010, og jeg har ikke set mig tilbage siden. Tro det eller ej: Jeg har ikke haft ét crash siden 2010, og jeg tror, jeg sparer mindst en time ugentligt i “mindre bøvl” i forhold til dengang. Nå – Windows er sikkert forbedret markant siden dengang.

   Og så må du grine 😉

   1. Det pudsige er – for mig i al fald – at jeg aldirg har oplevet crash som du siger. Og Win10 er ret effektiv.
    Til gengæld har jeg kunder – og venner/bekendte Gud bedre det – som jeg agerer samarit for når deres Appledims gør knuder. 😉
    – men hey. Hvis ingen af os ser tilbage, så er det jo bare videre her fra 🙂

  2. Jeg startede med en 8086 (ikke en tastefejl), monokrom skærm, ingen harddisk og to floppydrev for mange år siden.Jeg brugte PC udelukkende i -mange- år og har bygget rigtigt mange PCere selv og til andre over årene. Jeg tror jeg hoppede på Mac vognen lidt før Thomas, men har heller ikke kigget mig tilbage. Er da ked af hvis du ikke kan lide vores mening, men den er baseret på erfaring og ikke fordomme.

   Jeg gider dog ikke iPhone længere, og er nu lykkelig bruger af en Android telefon (Google Pixel) så jeg er vel kun delvis Mac-fanboy. Jeg bruger heller ikke min iWatch, jeg har en Fitbit istedet.

   1. Godt at høre, at du ikke er helt lost 🙂
    Jeg kan forstå at du sidder en snas uden for Viborg i disse dage.., jeg har (enmands)-kontor i Viborg. Der er kaffe på kanden, håndsprit og rigeligt med plads til – trods alt – at holde behørig afstand, hvis du får lejr-kuller der hvor du er.

    1. Hej Morten

     Tak for det tilbud! Beklager jeg ikke lige fik vendt tilbage – det kan vel være jeg tager dig op på det tilbud, men lige nu går det ganske fint hvor jeg er. Nu er min hjemrejse udskudt til 1. maj, så nu må vi se 🙂

 5. Det er helt rigtig at windows er blevet en del bedre. 10’eren kører upåklageligt.
  Tak for endnu en god “video” – jeg er på opgaven.

 6. Lise Bendix

  Hej med jer

  En af de store udfordringer i vores lille firma: Vi har simpelthen ikke tiden. Og her under coronakrisen har vi haft endnu mere travlt da folk jo handler online.
  Jeg skal lige høre Thomas ad: Kan man købe din tid til at LAVE det der skal ændres på hjemmesiden?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

36 98 71 40 (dansk takst)

Vi har åbent mandag til fredag fra 14:00 til 23:00 dansk tid på telefonen.

Du kan skrive en e-mail, når det passer dig - vi svarer lynhurtigt!

Overvej vores nyhedsbrev - vi sender SEO tips hver anden mandag!

SEO-LEX 24

Vil du lære SEO - så køb min bog, fyldt med alle mine erfaringer fra snart 25 år i branchen. Så god, at den aldrig har været gratis - og så god, at den stadig er den bedste efter hver årlig opdatering.

 • 521 sider SEO e-bog  – 120 minutters videoer
 • Kendt som "Biblen om SEO"
 • Nyeste udgave: 12. december 2023

Concept Interest er i dag en del af TCON Services, LLC med hjemsted i Florida, USA

Scroll to Top