Hvad er Google

Den uundværlige partner for dig

Google hovedkontor, Mountain View

Google historien

Det startede småt, det blev dømt fiasko af mange - og i dag er mastodonten Google mere eller mindre synonymt med internettet i hele den civiliserede verden. Her tager vi dig på en tur gennem, hvad Googles univers egentlig handler om.

Viden om Google

Få svaret på det mest basale om Google her.

Når vi overhovedet beskæftiger os med Google her, skyldes det, at alt er centreret omkring ét formål i vores forretning: At få vores kunders hjemmesider placeret så godt som muligt på så mange relevante søgninger som muligt.

Det er vigtigt, for Google er ikke blot Danmarks suverænt største markedsplads - det er verdens største. Og ikke kun som markedsplads for salg af produkter og services - men i lige så høj grad en markedsplads for meninger, holdninger og påvirkning af folket. Sidstnævnte gør, at interesseorganisationer, virksomheder og politiske partier har (eller bør have) en stor interesse i at blive fundet på Google. Alt den slags kan du læse mere om på vores side om SEO.

Nu til spørgsmål og svar om det eventyr, som Google i høj grad er!

Spørgsmål og svar om Google

Hvem startede Google?

Mændene bag Google er amerikaneren Larry Page (født 1971) og den russiskfødte amerikaner Sergey Brin (født 1972).

Hvem ejer Google?

Det er virksomheden Alpahabet Inc., der ejer Google - og såmænd også YouTube, Chrome, Android og mange andre selskaber. Alphabet Inc er et børsnoteret selskab, men den kontrollerende aktiepost ejes fortsat af de to stiftere.

Hvornår blev Google grundlagt?

Google blev etableret den 4. september 1998 i Menlo Park, Californien. Dermed er virksomheden nogle få måneder yngre end Concept Interest (og en hel del større...).

Hvor har Google kontorer?

Overalt i verden - i alle verdensdele. Google fører selv en liste over deres kontorer globalt - her kan du se adresser på europæiske kontorer. Hovedkvarteret for Google er fortsat Mountain View i Californien.

Hvornår blev Google opfundet?

Navnet Google spiller på ordet ‘googol’, en matematisk betegnelse, der blev opfundet i 1938 af Milton Sirotta, som på det tidspunkt var ni år gammel. Efter sigende fandt han på det, da hans onkel, den amerikanske matematiker Edward Kasner, spurgte Sirotta om, hvad man skulle kalde det meget store tal 1 efterfulgt af hundrede nuller. Googles brug af termen googol refererer til virksomhedens mission om at organisere den konstante, tilsyneladende uendelige samling af information, der er tilgængelig på nettet.

Vil Google altid være den største søgemaskine?

Intet er evigt, og der er bestemt ingen garanti for, at Googles søgemaskine vil vedblive at være den dominerende. Omvendt er det stedse mere vanskeligt at se, hvordan andre konkurrerende søgemaskiner kan få et ben til jorden. I dag er det at "google" en del af sproget i mange lande, og det er en af mange årsager til, at det er umådelig svært for konkurrenter som Bing, DuckDuckGo m.fl. at få et ben til jorden.

Her ser du markedsandelen for søgemaskiner i Europa pr. april 2022:

 1. Google har 92,33% - i Danmark har Google 94,63% af markedet
 2. Bing har 3,43%
 3. Yandex har 1,8%
 4. Yahoo har 0,95%
 5. DuckDuckGo har 0,61%
 6. Ecosia har 0,37%

Eller sagt på jysk: Google er absolut dominerende og har ingen nævneværdig konkurrence. Selv målt på verdensplan sidder Google på formidable 92,07% af alle internetsøgninger!

Hvorfor er Google altid synonymt med SEO?

Svaret ligger i ovenstående. Når vi arbejder med søgemaskineoptimering i Danmark, adresserer vi reelt 95% af alle søgninger ved at arbejde med Google. Og bonussen er så, at gør man det godt i Google, opfylder man også kravene fra Bing m.fl.

Derfor er det naturligt, at det er Google, der refereres til, når vi i branchen taler om retningslinjer fra søgemaskiner, placeringer og meget mere.

 • Grundlagt 4. september 1998
 • Grundlægger Larry Page og Sergej Brin
 • Etableringssted Menlo Park, Californien, USA
 • Hovedsæde Googleplex, Mountain View, Californien, USA

Der er mere til Google end bare...

Udover søgemaskinen som vi alle kender, er der jo YouTube, som er verdens næststørste søgemaskine. Men det stopper ikke der.

I flæng kan nævnes:

 • Google Chrome - den største browser i verden. I øvrigt er det de færreste, der bruger den, der for alvor har sat sig ind i den absurde datadeling, de tillader med Google. Men det er en anden snak.
 • Gmail - vistnok verdens største email-platform.
 • Styresystemet Android
 • Google Pixel mobiltelefoner
 • NEST kameraer
 • Waze navigations app
 • Fitbit såkaldte wearbles
 • - og mange flere

 

Få en gratis SEO-snak

Start her, hvis du bare vil i top på Google! Få et opkald fra SEO ekspert Thomas Rosenstand - Det er uden forpligtelser for dig, underholdende, lærerigt og vejen til dominans i Google. Lad fredag, 3/2 være dagen, hvor vi starter en dialog!

Thomas startede med optimering, før Google gik i luften. Mange i Danmark kalder ham "Mr. SEO" - og han er kendt for at kalde tingene for, hvad de er.

Få en snak med Thomas

36 98 71 40 (dansk takst)

Vi har åbent mandag til fredag fra 14:00 til 23:00 dansk tid på telefonen.

Du kan skrive en e-mail, når det passer dig - vi svarer lynhurtigt!

Overvej vores nyhedsbrev - vi skriver ikke så tit men til gengæld relevant!

SEO-LEX 23 -  Bogen om SEO

Vil du lære SEO - så køb min bog, fyldt med alle mine erfaringer fra 24 år i branchen. Så god, at den aldrig har været gratis - og så god, at den stadig er den bedste efter hver årlig opdatering.

 • 483 sider SEO e-bog  – 120 minutters videoer
 • Kendt som "Biblen om SEO"
 • Nyeste udgave: 13. december 2022

 

Concept Interest er i dag en del af TCON Services, LLC med hjemsted i Florida, USA