Teknisk SEO

Der skal være styr på alle teknikker

Teknisk SEO analyse

Hvad er teknisk SEO?

  • Det er betegnelsen for det arbejde, der udføres i relation til kodning - herunder korrekt brug af tags som Canonical URL Tag, Schema.org tags og meget mere.
  • Modsat semantisk /sproglig SEO handler teknisk SEO udelukkende om teknikken, der gør din hjemmeside hurtig, nem at afkode for Google og i overensstemmelse med guidelines fra Google og andre søgemaskiner.

Teknikken fejler

Uanset hvad webbureauerne bilder dig ind: Det sejler de fleste steder. Beklager - men sådan er det! Vi har udført langt over 1.100 SEO analyser, så det er med en vis pondus, vi siger, at det sejler derude!

Vi arbejder ofte og gerne i et samarbejde med webbureauerne om at sikre dig, at alt er, som det skal være med en teknisk SEO-analyse.

Teknisk SEO har altid været vigtigt - men siden 2019 har det været ekstremt vigtigt.

 

Teknisk optimering

Fuldstændigt som med racerbiler - spiller teknikken ikke, vinder du ikke.

Er der behov for teknisk optimering?

Ja - det er der i høj grad! Der er i langt de fleste tilfælde meget langt mellem den teknik og kodning, der benyttes af programmører til webshops og hjemmesider og de krav, der stilles fra især Google.

Det virker besynderligt i dag, men det er ikke desto mindre et faktum, som ejere af eksisterende hjemmesider og købere af nye må forholde sig til.

Du kan ikke forvente, at din spritnye shop / hjemmeside overholder selv de mest basale retningslinjer fra Google. Det ser vi eksempler på nærmest hver eneste dag.

Hvad skal der til i teknisk SEO?

Først og fremmest skal vi have analyseret kodningen og brugen af de muligheder, som Google stiller til rådighed.

    • Er paginering og sortering udført korrekt?
    • Er hjemmesiden mobilvenlig?
    • Er der URLs, der indekseres som ikke burde blive det?
    • Er der tyndt og/eller redundant indhold?

Og meget mere - som du kan læse mere om i artiklen om SEO rapport og analyse.

Et af vores mest kendte produkter er faktisk vores rapporter, der minutiøst, nådesløst og uden at misse noget som helst, skiller alt ad, påviser fejl og mangler og - ikke mindst - anviser den eller de bedste løsninger.

I langt de fleste tilfælde er det leverandøren af din webshop / hjemmeside, der efterfølgende foretager de nødvendige rettelser.

Skal du være programmør?

Nej! Medmindre det er dig selv, der har konstrueret dit system og kodet det hele, er det ikke dig selv, der skal rette op på de tekniske fejl og mangler. Teknisk SEO er for dem, der arbejder hjemmevant i kode - og absolut ikke for amatører.

Det herlige er, at hvis ellers alt rettes efter vores anvisninger, er det en engangsforestilling, der holder i mange år frem.

Betyder teknisk SEO meget?

Ja i den grad! Og mere nu end nogensinde før. Du kan sammenligne det lidt med for eksempel racerløbet Le Mans 24 timer. For at vinde det løb er der behov for både lidt held, dygtige kørere, et dygtigt team og perfekt teknik.

Forestil dig nu, at du har alt det på plads - på nær teknikken. Din racerbil står lidt forkert i tændingen, og din affjedring er ikke justeret optimalt til banen. Hvis bare et andet team har det hele på plads inkl. teknikken, taber du.

Google har de senere år øget den vægt, de lægger på teknikken og ikke mindst på hastighed. I juli 2021 integreredes de såkaldte Core Web Vitals i algoritmen, og det betyder, at teknik og ikke mindst hastighedsoptimering bliver endnu vigtigere.

Optimal teknisk SEO er også en forudsætning for at få det fulde udbytte af den vigtige linkbuilding - du kan sammenligne det med, at du får mere ud af højoktan benzin på en bil, der er perfekt trimmet.

Hjælp til teknisk søgemaskineoptimering

Thomas Rosenstand var blandt de første i verden til at systematisere tekniske analyser i relation til søgemaskinevenlighed, og han er stadig den, selv andre branchefolk går til, når tingene går i hårdknude.

Vil du have et for dig helt uforpligtende tilbud på, hvad vi ikke er spor nervøse for at kalde Danmarks bedste tekniske SEO? Udfyld kontaktformularen nederst på siden - så ringer Thomas Rosenstand til dig!

Hvad er teknisk SEO?

Teknisk SEO handler primært om hastighed, markup (Schema.org), korrekt brug af Canonical URL Tags, paginering etc. Korrekt opsætning er altafgørende for placeringer!

Kan jeg selv udføre teknisk SEO?

I princippet ja - men fakta er, at selv en stor del af de webprogrammører, der til dagligt arbejder med faget, ikke har den fornødne tekniske viden i relation til SEO. Du skal i den grad vide, hvad du gør - og ellers overlade det til eksperterne!

Kan jeg få en teknisk SEO rapport?

Det kan du! Faktisk har vi udført over 1.000 af dem, og vi finder det, ingen andre finder. Du kan læse meget mere om SEO rapporter og få et tilbud her: SEO rapport og analyse.

VIRKER dit site på en mobil?

Dårlig programmering

Vi ser ofte, at kunder har op mod 80%(!) af deres trafik fra mobiler - og at deres shops eller hjemmesider ganske enkelt ikke er særligt brugervenlige på en mobil.

Husk, at din hjemmeside sagtens kan bestå en "mobilvenlighedstest", og dermed indikere, at den teknisk set er mobilvenlig - uden at være det for en bruger.

Det er den slags, vi også ser, beskriver og anviser løsninger på.

Det gør vi, fordi vi ved, at SEO er en 360 graders proces - og fordi du intet har ud af en stigende trafik, der ikke konverterer!

Lad Thomas ringe

Start her, hvis du bare vil i top på Google! Få et opkald fra Thomas Rosenstand - Det er helt uden forpligtelser for dig, underholdende, lærerigt og vejen til dominans i Google. Lad tirsdag, 30/11 være dagen, hvor vi starter en dialog!

Thomas startede med optimering, før Google gik i luften. Mange i Danmark kalder ham "Mr. SEO" - og han er kendt for at kalde tingene for, hvad de er.

Thomas Rosenstand SEO ekspert - her er hver dag SEO-day!
Få et opkald fra Thomas