Video styrker din hjemmeside

3 måder hvorpå videoer kan styrke din hjemmesides SEO

De fleste er klar over, at det styrker din hjemmeside rent SEO-mæssigt, hvis du jævnligt opdaterer din hjemmeside med indhold af høj kvalitet. Det er dog vigtigt også at forstå, hvilket indhold der vægter tungt i søgemaskinerne – det kunne eksempelvis være videoer, hvilket denne artikel vil hjælpe dig med at forstå. Det er nemlig de færreste der ved, hvor mange fordele der er ved at implementere en video på sin hjemmeside.

Der er, som skrevet, utroligt mange fordele ved at benytte sig af videoer i onlinemarkedsføring, og (Kristian fra videoanimationsfirmaet, Animation.mu) vil herunder gennemgå tre væsentlige punkter, der forklarer præcist hvor fordelagtigt, det kan være at benytte sig af videoer i online marketing.

Få folk til at lægge mærke til dit brand

Utroligt mange virksomheder er den seneste tid begyndt at få produceret videoer, der har til formål at give brugeren en fornemmelse af, hvad virksomheden beskæftiger sig med. Men hvad gør man med sin reklamevideo, når den først er blevet produceret? Svaret omfatter flere aspekter end blot at uploade den til YouTube – selvom det er en god start.

Når man får produceret en reklamevideo, er bagtanken som regel, at så mange som muligt skal lægge mærke til den og derved stifte bekendtskab med dit brand. Her er YouTube en god løsning, da det er den andenstørste søgemaskine i verden, kun overgået af Google, som iøvrigt ejer YouTube.

Der skal dog lægges lidt mere arbejde i projektet, end blot at uploade din video – der er nemlig utroligt mange om buddet på YouTube. Kommercielle reklamer vil ikke få succes, hvis ikke de underholder og, på den ene eller anden måde, får folk til at leve sig ind i den og derved involvere sig i projektet.

Et eksempel kunne være denne reklame for Nike (http://www.youtube.com/watch?v=WZ9YL8sNLHQ), som er beregnet til internetbrug grundet dens længde – 2:30 minutter er alt for langt til en tv-reklame, men på internettet vil folk gerne bruge 2:30 minutter på en reklame med så underholdende indhold, som denne.

Ønsker du at skabe denne form for indhold, skal du hele tiden have i baghovedet, at publikum er meget større, end din typiske målgruppe. Derfor bør du sørge for, at dit brand/logo bliver vist så mange steder som muligt, men at indholdet stadigvæk er delevenligt – altså skal det røre ved noget i folk, således at de af egen fri vilje deler din video.

Efter du har uploadet videoen, skal du sørge for at dele den så meget som muligt – eksempelvis på de sociale netværk, ved gæsteindlæg på forskellige blogs eller simpelthen ved at dele den med dit eget personlige netværk. Er videoen god nok, skal folk nok videreformidle den til deres netværk.

Få masser af backlinks

Efter Googles Panda-opdatering, er det blevet en noget mere besværlig affære at skaffe backlinks, end førhen. Det er dog muligt at skaffe backlinks, hvis man har en ordentlig video på sin side, der har til formål at gå viralt. Det vil sige, at den skal være så rørende/underholdende/etc., at det motiverer folk til at dele den, og derved skabe links til din side.

For at det hjælper på din sides linkbuilding, skal du uploade videoen til en tredjepartsserver (vi anbefaler Wistia.com). Når du uploader den, skal du sørge for, at folk har tilladelse til at integrere den på deres egne sider. Herefter integrerer du den på din egen side med HTML5 eller JavaScript – du må aldrig bruge iFrames, da søgemaskinerne ikke kan indeksere disse.

Du kan oprette brugerdefinerede ’embed’-koder, som du kan dele med andre, således at det er din hjemmeside, der får point i Google, når siden bliver delt på andre hjemmesider eller sociale platforme såsom Facebook, Twitter og Google+.

Forøg din klikrate samt konvertering på dine produkter

Det er alle hjemmesideejeres mål at komme på Googles førsteplads på de relevante søgeord, eller i hvert fald at komme på første side i søgeresultaterne. Det er ikke altid lige nemt, og der er ikke rigtig nogle magiske genveje til at erobre topplaceringerne hurtigt – dog kan en video med det rette indhold, hvis den er implementeret korrekt på din side, hjælpe dig godt på vej og samtidig øge klikraten.

Det er bevist, at der er omkring 80% større sandsynlighed for, at man klikker på et søgeresultat med en videothumbnail end ét uden. At flere folk klikker på dit link fremfor andres, tolker Google som om, at du har indhold af højere kvalitet end de andre sider, og derved opnår du mere troværdighed, hvilket igen får Google til at rangere dig højere i deres søgeresultater. Du får altså både en forøget klikrate og en bedre placering.

Hvad angår konverteringen, så er det altid en god idé at have en forklarende video integreret på produktsiderne, således at den besøgende har mulighed for at se en kort video omkring de produkter/services, du tilbyder, uden at skulle anstrenge sig for at læse en kedelig tekst. Videoen behøver ikke at være specielt motiverende/underholdende, men skal blot informere om dine produkter.

For at implementere en video til dette formål, skal du blot uploade den til en tredjepartsserver – husk dog at ændre i indstillingerne, så videoen ikke kan findes på eksempelvis Vimeo, men kun på din egen side. På den måde er det ikke den side, du har uploadet videoen på, der ender med at få credit hos Google.

Et andet godt råd er at inddele indholdet på din hjemmeside i skemaer – eksempelvis ved at bruge www.schema.org’s Video Object-tags, og derefter indsætte et XML-sitemap i Google Webmaster Tools. Vent en uge eller to, hvorefter du vil begynde at kunne se dine videosnippets i søgeresultaterne på de søgeord, du har optimeret din side efter.

Følger du disse råd, vil du helt sikkert opleve en forøgelse i antallet af besøgende og konvertering. Det er vigtigt, at du har en klar plan over, hvad du vil opnå med din video – og sørg for at den bliver implementeret korrekt, således at den plan, du har lagt, rent faktisk kan udføres.

Få et opkald fra Thomas Rosenstand - Så er du på vej til den ultimative SEO løsning!

7 kommentarer til “Video styrker din hjemmeside”

 1. Anders Saugstrup

  Hej Kristian

  Spændende emne!

  “Efter Googles Panda-opdatering, er det blevet en noget mere besværlig affære at skaffe backlinks, end førhen”

  Ikke sikker på at jeg forstår? Er det Penguin opdateringen, du tænker på? Og hvordan mener du det eventuelt i det tilfælde?
  Gætter på at du mener at det efter Penguin er blevet sværere at bygge links til sin side, fordi mange af de “gamle” metoder pludselig er blevet farlige at bruge.

  Med hensyn til det, du skriver om at bygge links ved at lægge video på sin hjemmeside, som har til hensigt at gå viralt – og så anbefalingen af at bruge wistia i kombination med deres automatiske embed-kode hvor du også kan tvinge et backlink med:
  Har du eksempler på at det er lykkedes? Altså den kombination af Wistia, tvungen link i embed og viral deling?

  Jeg spørger, fordi jeg ikke kan huske at have set det, men tror gerne at det er sket, så det kunne være sjovt at se eksempler på folk, som er lykkedes med det.

  Personligt tror jeg ikke at den del med den tvungne linkning via embedkoden er en langtidsholdbar linkbuilding strategi. Den slags links ligger for tæt op ad googles advarsler om widget links og links fra infografikker (hvis de på samme måde linker via embedkoder)

  Mvh Anders Saugstrup

 2. Hej Anders
  Jeg mener at vide, at Kristian er ude at rejse i disse dage, men mon ikke han dukker op med et svar, når han er online. Og ja – den med Panda undrer også mig lidt.

 3. Michael Højer

  Hej Kristian

  Tak for en god artikel.

  Jeg har set det nævnt flere steder, det med at der er 80% større sandsynlighed for at der bliver klikket på et søgeresultat med video. Har du et link, hvor det er dokumenteret, eller hvem der har lavet undersøgelsen?

  /Michael

 4. Hej Kristian,

  Rigtig god og interessant artikel. Har ikke tidligere for alvor overvejet den tanke, at en video kunne have en god effekt SEO-mæssigt.

  Jeg har dog lige et hurtigt spørgsmål. Det er klart, at en video er oplagt, hvis man som i tilfældet med Nike udbyder en vare, hvor den enkelt brandværdi er afgørende. På samme måde virker det også helt naturligt med en video, hvis man har et regnskabsprogram som Billy’s Billing, og man dermed kan bruge videoen til at forklare sin software.

  Men hvad hvis man har en webshop? En webshop der sælger nogle ret standard varer uden de store præference forskelle? Vil du så stadigvæk anbefale, at man får produceret en video, hvis det primære formål er den SEO-mæssige værdi?

  /Alexander

 5. Kristoffer Rath Hansen

  Hvorfor anbefaler I Wistia.com og ikke bare YouTube?

  I og med YouTube er den anden største søgemaskine, og den største er Google som ejer YouTube må man da formode at folk i højere grad vil søge på YouTube.

  Samtidig må man formode at Google i højere grad viser videoer fra YouTube i sine resultater.

 6. Interessant læsning Kristian.

  Personligt jubler mine brugerøjne bestemt også når budskaber og information krydres med lettilgængelige levende billeder på hjemmesider.

  Efter at have læst dit indlæg om styrker ved at bruge video i sin online markedsføring kom jeg til at tænke på en ting:

  Mon ikke video-thumbs i Googles søgeresultater også får en større betydning nu og fremover efter at Google tilsyneladende har fjernet de billeder, der ellers i stigende omfang fandt vej til søgeresultaterne via authorship ? Det ville jeg da umiddelbart tro.

  Kunne også være interessant at høre en holdning herpå fra Thomas Rosenstand 😉 Monstro der endda et et indlæg i støbeskeen om denne (tilsyneladende) Google ændring…

  Masser af venlige hilsner
  /Søren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

36 98 71 40 (dansk takst)

Vi har åbent mandag til fredag fra 14:00 til 23:00 dansk tid på telefonen.

Du kan skrive en e-mail, når det passer dig - vi svarer lynhurtigt!

Overvej vores nyhedsbrev - vi sender SEO tips hver anden mandag!

SEO-LEX 24

Vil du lære SEO - så køb min bog, fyldt med alle mine erfaringer fra snart 25 år i branchen. Så god, at den aldrig har været gratis - og så god, at den stadig er den bedste efter hver årlig opdatering.

 • 521 sider SEO e-bog  – 120 minutters videoer
 • Kendt som "Biblen om SEO"
 • Nyeste udgave: 12. december 2023

Concept Interest er i dag en del af TCON Services, LLC med hjemsted i Florida, USA

Scroll to Top