Svend Bent? Hvem er han – denne generiske og meget brugte person i mit univers? Mange har spurgt om ham – og om min fetich med kaffemaskiner. Nu er tiden kommet til at fortælle historien om Svend Bent i en ret kort version – og samtidig løfte sløret for, hvorfor kaffemaskiner altid benyttes med eller uden Svend Bent, når jeg skal forklare noget. Anledningen til at forklare er egentlig, at en dygtig dansk tegner har visualiseret Svend Bent for mig, og det kunne jeg bare slet ikke stå for.

Svend Bent – den danske folkesjæl eller hvad?

Svend Bent blev født i mit univers for mange år siden. Jeg havde dengang en chef, der var en hærdebred jægersoldat med særdeles markante holdninger til stort set alt i verden – og en ukuelig tro på, at han kunne ændre alt, der ikke passede ind i det verdensbillede. Stædigheden og viljen var imponerende – og han nævnte en dag under en briefing den gode Svend Bent. Jeg ved ikke, hvorfor det navn sank ind i mig, som det gjorde, men siden den dag har jeg konsekvent benævnt den generiske mand/kunde/virksomhedsejer for Svend Bent.

Han er dansk helt ind til knoglemarven, og han kan være både direktør, tømrer, tumpe eller genial. Men han er der – og vi har alle en bid af ham i os. Nogle gange ejer han Svend Bents brugte biler eller sælger undertøj på nettet, nogle gange er han gift og andre gange ungkarl. Der er helt sikkert ægte Svend Bent’er derude, og jeg håber virkelig, at ingen af dem fornærmes over min brug af navnet – det er i hvert fald ikke min mening.

Men hvordan ser han egentlig ud? Jeg vidste det ikke med sikkerhed før for nylig, hvor den danske tegner (der også sælger smykker på nettet) Bo Kalvslund sendte mig en tegning af min gamle ven Svend Bent:

Hvis du er på jagt efter kaffemaskiner er her et godt sted at købe dem: Skiftselv.dk

 

Her er han så – og parat til at sælge kaffemaskiner med den ene hånd – og brugte biler med den anden 🙂

Hvorfor de evindelige kaffemaskiner?

Kaffemaskiner bruger jeg konsekvent som eksempel, når jeg taler eller skriver om søgemaskineoptimering – ganske enkelt fordi det er et produkt, alle kan forstå og forholde sig til. Det er tillige en livsnødvendig del af tilværelsen for alle, der som jeg, er koffeinafhængige. Og netop fordi det dybest set er så ligegyldigt, hvor du køber din næste kaffemaskine, er den et godt eksempel på et produkt, du kan finde online, køre prissammenligninger på etc.

Derfor er det (næsten) altid kaffemaskiner, jeg benytter som eksempel. Nu ved du det – og du ved, hvordan Svend Bent ser ud.

Næste indlæg her bliver et podcast med Benjamin Gundgaard, som desværre måtte melde forfald til vores snak i den forgangne uge grundet en hardcore forkølelse. Nu er han vist på dupperne igen, og i starten af den nye uge taler vi sammen på Skype – og det kommer der et podcast ud af. Hvis du kender Benjamin, ved du, at det bliver én lang bane af guldkorn. Hvis du ikke ved, hvem han er, bliver det podcast din chance for at få et indblik i, hvordan du får MEGET mere ud af din hjemmeside. På genhør og:

Rosenstand out!