Google Sitelinks – Hvad er nu det?

I dag sendte jeg en mail til en af vores kunder for at lykønske hende med, at hendes hjemmeside nu har fået tildelt sitelinks på Google. Hun skrev tilbage, at det vidste hun ikke noget om – og om det var godt?

Så er det, det er tid til selvransagelse. Hvorfor er det nu lige, jeg tror, at det er noget, alle ved, hvad er? Det var ikke for at være arrogant – jeg troede bare, at alle gik med en lille drøm om netop sitelinks. Når hun nu ikke kendte til det, er der sikkert andre, der heller ikke gør. Så derfor snupper vi lige en kort “Tour de sitelinks”!

Lene Bjerre Design sitelinks på Google
Nej – det var ikke hende, jeg skrev til. Lene Bjerre har haft sitelinks længe.

Google vælger af og til at vise de såkaldte sitelinks på visse søgninger. Inden vi går i dybden med dem, må vi hellere aflive nogle af de myter, jeg er blevet præsenteret for om Google sitelinks:

 • Nej – du kan IKKE købe dig til sitelinks. Og tro nu på det, for det er sandt!
 • Nej – det er ikke særligt store AdWords annoncører, der belønnes med sitelinks
 • Nej – det er ikke snyd

Hvad er fordelen ved at en hjemmeside “belønnes” med Google sitelinks?

Det giver næsten sig selv, ikke? Hvis en person har søgt efter f.eks. “Lene Bjerre” på Google og får ovenstående resultat, er der rigtig gode chancer for, at personen klikker på et af de underliggende links. Sådan en SERP (Search Engine Result Page) med et sitelink øverst er ret prominent visuelt. Nu er det kun særlige søgninger, der viser sitelinks. Hvis du f.eks. søger efter “brugskunst og tekstiler”, står Lene Bjerre stadig øverst – men nu uden sitelinks.

Du kan prøve denne søgning, der fint viser fordelene for en anden af vores kunder.

Hvordan får du så sitelinks til din egen hjemmeside?

Der er flere forudsætninger, der skal være opfyldte:

 1. Din hjemmeside skal ranke nr. 1 på den pågældende søgning – og det gør den jo på dit firmanavn. Gør den ikke det, må du hellere se på lidt søgemaskineoptimering!
 2. Du skal have en god arkitektur og linkstruktur på din hjemmeside – og særdeles gennemskuelige links fra din forside til undersider med en ankertekst, der er nem at afkode.

Nogle mener, at søgeordet skal fremgå af domænenavnet for at opnå sitelinks. Det passer ikke. Men det kan have en positiv effekt. Der er også dem, der mener, at antallet af “click throughs” på en søgning har betydning. Det er ikke hverken bevist eller modbevist. Indtil andet er bevist, vil jeg sige: Der skal være en høj relevans mellem det søgte og det, resultat nr. 1 tilbyder, før sitelinks vises. Og det må jo siges at være tilfældet, når der søges på brands som “Lene Bjerre”, “Carepoint”, “Trendybaby” etc.

Kan du selv bestemme, hvad Google skal vise i dine sitelinks?

Ja – og nej. Du kan ikke selv vælge til, men du kan vælge fra via Google Webmaster Tools. Og det kan være praktisk, hvis Google vælger et link, du egentlig ikke er interesseret i at vise lige der.

Kommer der flere hjemmesider med sitelinks?

Ja – mange flere! Dels er Google i fuld skrue med det i øjeblikket, og dels kommer der heldigvis flere og flere velbyggede hjemmesider, som Google identificerer som “værdige” til at få sitelinks. Som nævnt har Google den senere tid tilført sitelinks i store mængder. Nettet har summet med diskussioner de seneste uger, for mange webmastere har set i Webmaster Tools, at deres hjemmeside(r) har fået sitelinks – men de er bare ikke synlige på søgninger.

Der er noget, der tyder på, at der går nogle uger fra sitelinks er synlige i Google Webmaster Tools, til de er synlige i søgeresultaterne. F.eks. har denne blog og vores hjemmeside på onestrain.crocket.dk fået tildelt sitelinks mellem jul og nytår. De er bare ikke slået igennem i søgeresultaterne endnu.

Det var det! Nu er det vist sengetid så:

Rosenstand out!

Få et opkald fra Thomas Rosenstand - Så er du på vej til den ultimative SEO løsning!

25 kommentarer til “Google Sitelinks – Hvad er nu det?”

 1. Tillykke med det.
  Som du selv siger så stiger klik raten i søgeresultaterne når man får tildelt sitelinks.

  Jeg vidste faktisk ikke at man kunne se det i webmastertools, men mit site har åbenbart også fået tildelt sitelinks ifølge min webmastertools… Så er det jo spændende hvornår vi kan se det på Google.

  Men en god forklaring… der er sikkert mange der ikke ved hvad sitelinks er. Jeg kan da tilføje dette link som kilde

  http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=47334&hl=da

 2. Også tillykke herfra 🙂
  Hvordan ved du at I har fået tildelt sitelinks mellem jul og nytår når de ikke er slået igennem i søgeresultaterne endnu?
  Bare nysgerrig.

 3. kontorhotel

  nu er jeg jo ikke helt på samme hacker niveau som dig … men det er da super cool.. Hvordan finder jeg så Google Webmaster Tools.. for at se om man er heldig ??

 4. Kim Andersen

  Hej Thomas

  Ved godt det er en lidt ældre post denne her, men du skriver at man kan framelde et bestemt sitelink hvis man vil det.

  Kan man så også ændre URL’erne til sitelinkene? Har et eksempel, hvor et større dansk site, har sitelinks, men de har lige skiftet server, og site, og derved passer deres nuværende sitelinks URL’er ikke.
  Er det noget man kan ændre, eller bliver sitelinks opdateret en gang imellem?

 5. Hej Kim

  Du kan framelde, men du kan ikke ændre URL. Men hvorfor er der skiftet URL’er uden at lave et redirect fra de gamle?

  Google opdaterer sit indeks hele tiden, så jeg ville nok vente – eller se at få lavet det redirect, der burde være lavet fra starten 😉

 6. Kim Andersen

  Jeg siger tusind tak for svaret:)
  Ved ikke hvorfor de ikke har lavet redirects fra de gamle URL’er. En 301 ville jo nok være på sin plads i dette tilfælde:)

 7. Denni Pultz Gottfredsen

  Det er meget offtopic – men undrer mig over hvorfor min RSS reader fandt 3 nye posts – som er over 6 måneder gammel.

  Det kan være min reader ellers har dit rss feed måske leget gæk med mig 🙂

 8. Ingen af delene – det skyldes, at jeg har installeret en funktion, der tager statiske sider med i feedet, hvis de opdateres. Og det mente det plugin så, at de var alle sammen, da det blev installeret. Det er forklaringen – beklager.

 9. Hej Thomas

  Jeg har nu også fået sitelinks på mit site aktiv3.dk. Og ja det manglede da bare 🙂

  Når jeg er inde i WebmasterTools, kan jeg dog se at jeg ” burde ” have 6 sitelinks, men ved søgning på “Aktiv 3” kommer der kun 3 sitelinks. Komme resten senere, eller er det så jeg har noget mere at vælge imellem ?

 10. Jeg har lige fået en kunde der giver lige så meget som alle mine andre kunder tilsammen. Plus at jeg er igang med nogle handler med nogle større ejendomsinvestorer fra Nordsjælland. Så ja dig, Mikkel og Frank H, har virkelig hjulpet mig meget, som jeg også har takket for mange gange 🙂

  Nu skal jeg snart i gang med et andet projekt, og så vil jeg gerne betale mig ud af det ” det der med SEO “. Men du er jo selv travl, men jeg slår måske på tråden alligevel

  Vi snakkes ved

 11. Så fik jeg mine 7 sitelinks. Men kun med søgning på det fulde domænenavn eller på aktiv3. Ville nu hellere have haft det på “Aktiv 3”. Men det kommer vel, så hot som jeg er 🙂

  God weekend

 12. Hej Thomas

  God post. Ved godt den er skrevet for et par år siden men har alligevel et forståelsesspørsmål.

  Kan man kun få sitelinks for ens root domain, altså domæne.dk eller kan man også opnå et niveau længere nede altså på domæne.dk/fedtemne?

  MVH BJ

 13. Så fik jeg endelig sitelinks i GWT, så nu bliver det spændende at se hvor lang tid der går før de er synlige i SERPs. Det kommer nok ikke til at gøre den store forskel, men derfor er det stadig noget der løfter humøret 🙂

  Er 8 sitelinks det maksimale antal man kan få vist i Google?

 14. Spændende læsning 🙂

  Det virker til, at man virkelig skal ind på en ren førsteplads, hvor undersider ikke konkurrerer, for at de links kommer frem… ellers bliver hjemmesiden bare ikke indekseret ofte nok…

 15. Mark Buskbjerg

  God læsning, der stadig virker enormt relevant .. tak for at gøre opmærksom på indlægget Thomas.. Det må være lidt ligesom at få en medalje for sin SEO indsats 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

36 98 71 40 (dansk takst)

Vi har åbent mandag til fredag fra 14:00 til 23:00 dansk tid på telefonen.

Du kan skrive en e-mail, når det passer dig - vi svarer lynhurtigt!

Overvej vores nyhedsbrev - vi sender SEO tips hver anden mandag!

SEO-LEX 24

Vil du lære SEO - så køb min bog, fyldt med alle mine erfaringer fra snart 25 år i branchen. Så god, at den aldrig har været gratis - og så god, at den stadig er den bedste efter hver årlig opdatering.

 • 521 sider SEO e-bog  – 120 minutters videoer
 • Kendt som "Biblen om SEO"
 • Nyeste udgave: 12. december 2023

Concept Interest er i dag en del af TCON Services, LLC med hjemsted i Florida, USA

Scroll to Top