Moderne søgemaskineoptimering – Bliv set med Matt Cutts

Du kender dem godt, ikke? De der “stalkere” eller linselus, der altid dukker op på konferencer og ved offentlige begivenheder og lige skal have skudt et foto, hvor de står sammen med en kendt… Inden for søgemaskineoptimering er der bestemt en række kendte, som mange gerne vil fotograferes sammen med. Det kan skyldes ønsket om større street credit eller blot en brændende trang til at dokumentere, at man kender de rigtige mennesker.

En af mine amerikanske kolleger – John Andrews fra Seattle – skrev forleden lidt om det på sin blog: johnon.com – og han stipulerer, at moderne søgemaskineoptimering og succes med ditto principielt handler om at kende Matt Cutts. Hvis du ikke kender Matt – eller ved, hvem han er: Han er chef for Googles afdeling for bekæmpelse af spam. Det er ham, der sidder med den modbydelige røde knap, der på et splitsekund kan fjerne dig fra Google.

Jeg vil også gerne være moderne – så med Googleplex i Mountain View som baggrund:

Thomas Rosenstand og Matt Cutts, Mountain View, CA

Moderne søgemaskine?

Når vi nu er ved det med søgemaskiner: Wikia Search gik i luften i dag. Det er godt nok en beta, men hold da op… Den er direkte elendig! Prøv f.eks. at udføre en søgning – og prøv så, om du kan bruge “tilbage knappen”… Den gode Joost de Valk har også testet lidt på Wikia Search, og han synes, at den… Nej – læs selv, hvad Joost synes.

Det bliver sjovt at se, hvordan Wikia Search kommer til at arte sig, når de engang kommer over beta stadiet. Hvad siger du? Reel konkurrent til Google – eller bare et blålys?

Rosenstand out!

6 tanker om “Moderne søgemaskineoptimering – Bliv set med Matt Cutts”

 1. Man må da sige at Joost er meget direkte. Men jeg kan kun give ham ret. Søgningerne er helt hen i vejret, så jeg håber da meget for dem at de får taget sig sammen og lavet et ordentligt produkt. Ellers kan de vidst lige så godt stoppe op nu.

 2. Der skal nok komme en masse hype omkring wikia search når den kommer ud af alpha/beta stadiet. Ikke mindst fordi den er baseret på open source, så alle kan kigge med i dens algoritmer.

  Men som den er nu, er den ikke fem potter pis værd.
  Blandt andet ser det ikke ud til at den kan søge på ord der indeholder danske tegn som æøå.

  Men en konkurrent til Google? Det tror jeg aldrig den bliver.

 3. Offtopic, men nøøøøj hvor er det irriterende at links er mørkerøde og forekommer i en sort tekst. Kan vi ikke få en underline på eller en anden farve på link måske…please 🙂

 4. Gad vide hvornår Matt flasher det billede på sin egen blog 🙂 – Han vil vel også gerne ses med de rigtige!

  Wiki search er godt på en grå tirsdag – så fik vi da lidt at grine af … men nogen googledræber bliver det vist ikke.

 5. Matt er meget mere interesseret i at flashe billederne af ham og Charlotte, for som han siger: “I’ll need some kinda proof that I’m able to mingle with Scandinavian blondes”. Men det må han ikke 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.