Du kender dem godt, ikke? De der “stalkere” eller linselus, der altid dukker op på konferencer og ved offentlige begivenheder og lige skal have skudt et foto, hvor de står sammen med en kendt… Inden for søgemaskineoptimering er der bestemt en række kendte, som mange gerne vil fotograferes sammen med. Det kan skyldes ønsket om større street credit eller blot en brændende trang til at dokumentere, at man kender de rigtige mennesker.

En af mine amerikanske kolleger – John Andrews fra Seattle – skrev forleden lidt om det på sin blog: johnon.com – og han stipulerer, at moderne søgemaskineoptimering og succes med ditto principielt handler om at kende Matt Cutts. Hvis du ikke kender Matt – eller ved, hvem han er: Han er chef for Googles afdeling for bekæmpelse af spam. Det er ham, der sidder med den modbydelige røde knap, der på et splitsekund kan fjerne dig fra Google.

Jeg vil også gerne være moderne – så med Googleplex i Mountain View som baggrund:

Thomas Rosenstand og Matt Cutts, Mountain View, CA

Moderne søgemaskine?

Når vi nu er ved det med søgemaskiner: Wikia Search gik i luften i dag. Det er godt nok en beta, men hold da op… Den er direkte elendig! Prøv f.eks. at udføre en søgning – og prøv så, om du kan bruge “tilbage knappen”… Den gode Joost de Valk har også testet lidt på Wikia Search, og han synes, at den… Nej – læs selv, hvad Joost synes.

Det bliver sjovt at se, hvordan Wikia Search kommer til at arte sig, når de engang kommer over beta stadiet. Hvad siger du? Reel konkurrent til Google – eller bare et blålys?

Rosenstand out!