Hvad er crawl, indeksering og ranking?

Onsdag aften havde jeg fornøjelsen at undervise 33 særdeles opvakte fynboer udi søgemaskineoptimeringens ædle håndværk. På et tidspunkt hen mod slutningen af undervisningen, var der en køn ung pige på forreste række, der spurgte mig, om jeg ikke lige kunne definere, hvad crawling, indeksering og ranking egentlig er for nogle størrelser?

Det var fem minutter før klokken blev 21, og kurset skulle slutte. Jeg havde på det tidspunkt været i gang med møder siden kl. 8.30 om morgenen (og det er altså umådeligt tidligt i det Rosenstandske univers!), og jeg begyndte at ane konturerne af tunnelsyn.

Lige da ungmøen havde stillet sit spørgsmål, kom der et lys i den begyndende tunnel, og jeg fik en ide til at visualisere, hvad det er, Google gør, når den gør noget.

Crawl – indeksering – ranking

Jeg svarede hende – ordret således: “Forestil dig, at jeg beføler dig fra top til tå – grundigt. Når jeg er færdig med at beføle dig, beskriver jeg alt, hvad jeg har mærket – lige så grundigt. Bagefter sammenligner jeg dig med de andre piger, jeg har befølt og befamlet – og udpeger den, jeg vurderer som den mest interessante”.

Nu var der nogle, der begyndte at se lidt fjumsede ud i hovedet. Jeg sluttede med at sige: “Da jeg befølte dig, crawlede jeg dig. Da jeg beskrev dig, indekserede jeg dig, Da jeg udpegde den mest interessante, rankede jeg dig”.

Og så lo de godt nok. Men budskabet blev forstået…

Rosenstand out!

P.S.: Tjek her, hvad SEO handler om!

Få et opkald fra Thomas Rosenstand - Så er du på vej til den ultimative SEO løsning!

13 kommentarer til “Hvad er crawl, indeksering og ranking?”

 1. Nu kan jeg da slet ikke vente og glæder mig vildt til at opleve dig i Holstebro til december. Hvordan vil du foklare Universal Search med kvinde analogier?

  Kom så ikke og sig SEO ikke er sexet… 😉

 2. Nu er det jo ikke mig, der skal undervise i SEO i Holstebro – men det ka’ da hænde, jeg kan komme op med en analogi over Universal Search og det smukke køn. Jeg mener – det er jo noget visuelt, der blandes med med det mere tørre stof. Og noget bevæger sig. Og …. Nej – du må vente!

 3. Michael Rosenstand

  Kære onkel – tag en kiks og tør dine øjne – 08.30 er IKKE tidligt i det Rosenstandske univers. Jeg står op kl. 05.30 hver morgen og kører mod Kolding kl. 06.15 – og nej, jeg går ikke i seng kl. 22(som jeg nok burde…) Så du må bare ud og barbere dit grå skæg og komme tilbage op i sadlen 😛

 4. Haha, fed analogi. Måske jeg skulle prøve med den forklaring til min kæreste næste gang jeg sidder med optimeringen.

  Det bliver dog nok lidt for slimet til et kursus hvis du skal forklare en konvertering på samme måde…..

 5. Michael Kjeldsen

  Haha, den er sgu god!

  Jeg plejer at bruge en analogi der kommer omhandler en bytur (er jo gammel bartender), men din er i hvert fald sjovere 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

36 98 71 40 (dansk takst)

Vi har åbent mandag til fredag fra 14:00 til 23:00 dansk tid på telefonen.

Du kan skrive en e-mail, når det passer dig - vi svarer lynhurtigt!

Overvej vores nyhedsbrev - vi sender SEO tips hver anden mandag!

SEO-LEX 24

Vil du lære SEO - så køb min bog, fyldt med alle mine erfaringer fra snart 25 år i branchen. Så god, at den aldrig har været gratis - og så god, at den stadig er den bedste efter hver årlig opdatering.

 • 521 sider SEO e-bog  – 120 minutters videoer
 • Kendt som "Biblen om SEO"
 • Nyeste udgave: 12. december 2023

Concept Interest er i dag en del af TCON Services, LLC med hjemsted i Florida, USA

Scroll to Top