Onsdag aften havde jeg fornøjelsen at undervise 33 særdeles opvakte fynboer udi søgemaskineoptimeringens ædle håndværk. På et tidspunkt hen mod slutningen af undervisningen, var der en køn ung pige på forreste række, der spurgte mig, om jeg ikke lige kunne definere, hvad crawling, indeksering og ranking egentlig er for nogle størrelser?

Det var fem minutter før klokken blev 21, og kurset skulle slutte. Jeg havde på det tidspunkt været i gang med møder siden kl. 8.30 om morgenen (og det er altså umådeligt tidligt i det Rosenstandske univers!), og jeg begyndte at ane konturerne af tunnelsyn.

Lige da ungmøen havde stillet sit spørgsmål, kom der et lys i den begyndende tunnel, og jeg fik en ide til at visualisere, hvad det er, Google gør, når den gør noget.

Jeg svarede hende – ordret således: “Forestil dig, at jeg beføler dig fra top til tå – grundigt. Når jeg er færdig med at beføle dig, beskriver jeg alt, hvad jeg har mærket – lige så grundigt. Bagefter sammenligner jeg dig med de andre piger, jeg har befølt og befamlet – og udpeger den, jeg vurderer som den mest interessante”.

Nu var der nogle, der begyndte at se lidt fjumsede ud i hovedet. Jeg sluttede med at sige: “Da jeg befølte dig, crawlede jeg dig. Da jeg beskrev dig, indekserede jeg dig, Da jeg udpegde den mest interessante, rankede jeg dig”.

Og så lo de godt nok. Men budskabet blev forstået…

Rosenstand out!

P.S.: Tjek her, hvad søgemaskineoptimering handler om!