Hvordan ser Google din hjemmeside?

Analyse af webshop med shopdiagnose.dk

En lille hurtig her fra SEO værkstedet en søndag aften – eller rettere: To hurtige. Dels et lille fif til at kigge Googlebot over skulderen (delvist) – og dels et lille fif til at tjekke din hjemmesides links med. Sidstnævnte skal have en advarsel med på vejen – den kan give dig nogle ret skræmmende oplevelser!

Hvorfor er det interessant at kunne se, hvad en søgerobot kan se på din hjemmeside? Det er det selvfølgelig, fordi det er det, der danner grundlag for søgemaskinens ranking af din side sammen med en lang række andre faktorer. Og du kan lige så godt indse, at der meget ofte er en verden til forskel på det, du kan se i din browser og det, som søgerobotten kan læse. Der kommer et par eksempler senere.

Værktøjer til at se som Google

Der er masser af online og gratis værktøjer til at tjekke, hvordan en søgerobot ser din hjemmeside. De er ikke ufejlbarlige, og de kan f.eks. ikke benyttes til at kigge med, hvis der er benyttet IP cloaking (Cloaking hvor hjemmesiden tjekker, om det er et af Googles IP numre, der er på besøg eller ej). Men i langt de fleste tilfælde kan du se det, som Googlebot ser, når den lille fyr læser din hjemmeside.

Der er ét værktøj, der simpelthen slår alt andet. Det er ikke gratis (medmindre du kan nøjes med begrænsede data – og det kan du ikke). Det hedder Screaming Frog SEO.

Nu kan du indsætte den URL (hjemmesideadresse), du gerne vil tjekke. Resultatet er – i hovedparten af tilfældene – det, som Google, Yahoo, Live m.fl. ser, når de besøger din hjemmeside. Du får samtidig lidt forskellige og ganske nyttige oplysninger som f.eks.: Antal ord på siden, antal billeder med og uden Alt tags (du har selvfølgelig ikke billeder uden, vel?).

For at vise dig vigtigheden af sådan et værktøj, vil jeg give dig et eksempel, der viser, at der kan være meget langt fra det, du ser i din browser og det, som en søgemaskine kan se. Eksemplet er ikke for at hænge nogen til tørre, for de ved det allerede selv. Prøv at følge dette link og se, hvad Google kan se: Intet udover en 302 redirect. Den prøver vi at følge, og så får vi dette resultat. Men besøger du samme hjemmeside med din normale browser, ser den således ud.

Brug SEO-Browser.com til et overordnet tjek af, om søgemaskinerne kan se din tekst og dine links, om du har “alt tags” på dine billeder osv.

Styr på interne og eksterne links på din hjemmeside?

Jeg bruger ofte et lille og helt genialt program, der hedder Xenu. Det afslører evt. brudte links – og det giver et hav af brugbar information om evt. redirects, loadtider og meget mere. Jeg vil ikke sige, at det er et værktøj for den absolutte begynder, som SEO-Browser.com er det. Men er du forbi begynderstadiet, er det forrygende! Og ikke virkende links er ikke godt for hverken brugere eller søgemaskiner…

Du kan downloade Xenu her.

Få et opkald fra Thomas Rosenstand - Så er du på vej til den ultimative SEO løsning!

30 kommentarer til “Hvordan ser Google din hjemmeside?”

 1. Endnu en genial artikel. Tak for den! Jeg er en flittig læser af din blog og jeg har oplevet dig på to foredrag indtil nu. Det kan VARMT anbefales, men man skal følge godt med.

 2. Mikael Køster Andersen

  Jeg har lige et par spørgsmål, som jeg har tænkt over en tid.

  Når jeg tjekker fx mit eget website i seo-browser, kan jeg se, at jeg har sløset lidt mht. æ, ø og å. Har det nogen betydning for, hvordan mit site bliver læst af googlebot. Hvis jeg nu til eksempel har et nøgleord, som står flere gange i teksten, og det indeholder fx ø, som jeg så ikke har fået omskrevet til koden for ø, vil dette ord så blive brugt i optimeringen eller ej.

  I den her forbindelse kan jeg så også se, at hvis jeg ændrer på visningen af tegnkodningen i min browser, så kommer bl.a. æ, ø og å til at stå som de skal. Her bliver jeg så lidt forvirret. Har den tegnkodning, som man indsætter på sin hjemmeside nogen betydning for, om specialtegn bliver læst korrekt af bl.a. googlebot.

  På forhånd tak for svaret

  1. Er siden synlig i Google på søgninger med æ,ø og å? Hvis ja: Intet problem.

   Hvis nej: Problem

   Tag et kig på den cachede version – står det rigtigt der? (cache:site.dk/page.xxx)

 3. Mikael Køster Andersen

  Hej Thomas

  Tak for dit svar. Den ser fin nok ud dér. Så blev jeg det klogere.

  Og som jeg tolker dit svar, så er der ikke noget entydigt svar på mit spørgsmål.

 4. Mikael Køster Andersen

  Hej Thomas

  Så har jeg atter et spørgsmål ang. seo-browser.

  Når man får resultatet i seo-browser af en hjemmeside, så er kategorien Metadata et link, der fører til en mere overskuelig visning af resultatet for metadata. Der har jeg for visse websites oplevet, at selv om hovedresultatet viser data for både title, description og keyword, så står der overhovedet ingenting i den mere overskuelige visning.

  Så er mit spørgsmål. Hvis seo-browser ikke kan gengive data i den overskuelige visning, kan googlebot så alligevel læse de selvsamme metadata.

  På forhånd tak for svaret.

  1. Hej Mikael
   Jeg har ikke selv oplevet det – men medmindre der er kodefejl, kan Google læse dine metadata. Description kan du nemt tjekke – står den under linket i Google, kan de jo læse den.

 5. Mikael Køster Andersen

  Hej Thomas

  Tak for hurtigt svar.

  Det er lidt spøjst, for på det site, som jeg sidder og tjekker, kan nogle descriptions læses i google og nogle kan ikke.

  Jeg kan ikke umiddelbart se, om der er kodefejl; andet end i w3c der dog viser masser af fejl på sitet. Sikke noget rod – der er i hvert fald ikke blevet taget så meget hensyn til seo fra det cms-hus, som har lavet det her site. Fx ligger alt indhold uden undtagelse på mindst 4 forskellige sites, og der er også lidt 302 redirects her og der.

 6. Det er lidt svært at svare på, Anders. Hvad er det, du får i rødt? Hvis det f.eks. er om et favicn, er det uden betydning for SEO. Andre elementer kan have betydning – men jeg må vide hvilke, du får med rødt?

 7. Kenneth NYgaard Jensen

  Hej og tak for en god side her….Jeg er blevet ringet op af de gule sider med en meget presserende sælger, der vil sælge mig det han kalder genial markedsføring….nemlig at hver gang der er nogle der googler på en af mine nøgleord på min nyopstartet virksomhed,,,f.eks elektriker, flytning, vinduepudsning så vil min hjemmeside blive åbnet af mange, da de gule sider samarbejder med google….??og med en garanti på 100 der er inde på min hjemmeside og hvis der kun var 50 stk, vil jeg få refunderet 50 % af beløbet.Prisen er 7800 kr/år !!!uhmmm jeg tænker kan man ikke selv gøre noget ??? andet end alm. markedsføring på bil, annoccer m.m. og hvad internettet….??Idag når jeg skriver nygaards service i google kommer hjemmesiden ikke frem ??? uhmm er det fordi at der ikke har været så mange søgninger på ordet måske ???eller skal man til lommen for at få hjemmesiden frem i hovedet på folk, som lige ønsker det jeg kan i min virksomhed…uhmm kan du hjælpe bare lidt med et par ord ??
  Ny opstartet virksonhed ,,en slags handymand virksomhed som jeg ved der er mange som vil benytte,,jeg skal bare have fat i dem……
  Venligt Kenneth

  1. Hej Kenneth

   I stedet for at skrive et langt svar her, vil jeg blot henvise dig til at læse mere her på bloggen. Du kan finde en masse gode artikler her: Lære SEO

   Og vigtigst af alt: Køb SEO-LEX 10.0 – en dansk SEO bog, der er skrevet til almindelige menensker: SEO-LEX 10.0

   Men: Hvis sælgeren fra De Gule Sider påstår, at de har et samarbejde med Google, lyver han. Så’n er det.

 8. Kenneth Nygaard Jensen

  Hej Thomas.

  Tak for dit svar, og jeg har allerede læst din light, og din bog ligger under træet til undertegnede. jeg ønsker mig den af min kone :). Det der med link som er nøglen til flere hits på hjemmsiden.. DET VIRKER fordi jeg prøvede at skrive: nygaards service i google før jeg var med i denne blog og før jeg oprettede en konto i google (kun for lokal virksomheder, gratis) ikke adWord, og nu hvis jeg skriver det igen så pop ind på anden pladsen, med en undertekst på lige det jeg laver (fik skrevet de nøgleord ind der hvor jeg lavede hjemmesiden). Enten er det kontoen i Goggle der rykker frem, men din hjemmeside her der står min web adresse jo også på, og jeg gætter på at at netop lige din side har mange strenge/tråde/refernacer..LINKS rundt på webben…
  Nu mangler der bare lige at når folk skriver mine nøgleord i google så skal jeg på 1.pladsen med mit firma :)…Iøvrigt ved du hvorfor at der på søgeresultatet i google står Havearbejde ? Der står : Nygaards Service- Havearbejde.
  Det er ikke lige det som jeg måske ønsker, men ok nedenunder står der mere konkret mine nøgleord.

 9. Kenneth Nygaard Jensen

  Thomas der er noget galt med det tidspunkt kommentarerne her bliver registret på. Jeg har lige skrevet en kommentar før, og klokken er nu 22.11, men blev registrert som 16.05.

 10. Hej Kenneth

  Der er ikke noget galt med tiden – den står på USA tid, hvor jeg jo befinder mig. Men ved nærmere eftertanke er det nok en dum ide, for stort set alle kommentatorer her er i Danmark. Jeg sætter tiden tilbage til dansk tid.

  Jeg antager, det er denne – – du refererer til? Her er sidetitlen jo netop “Nygaards Haveservice – Havearbejde”, så Google viser blot det, Google skal.

 11. Hejsa
  Hvad betyder det når søgeord står i rødt i seo browser agent? er det fx. når der står for mange sætninger ?
  ordet er græsk levende musik.

  Ydermere kunne jeg godt tænke mig at vide hvordan jeg bruger det og hvad jeg kan gøre bedre ved et kig på seo browser agent?

  Jeg prøvede at seo igennem google bot, men det kan den ikke? er det en dårlig ting for mit site ? og hvad anbefaler du at jeg gør?

  vh. Leffe

  1. Hej Leffe
   Det er i dine meta keywords, det sker, og da de er komplet ligegyldige, skal du ikke bruge kræfter på hverken røde tekster eller dem i det hele taget.

   Jeg kan ikke yde ikke support på seo-browser.com, men mon ikke du kan få svar på dine spørgsmål på deres blog?

 12. Hej ….
  Jeg søger hjææælp.
  Har snart snakket med et utal af kloge hoveder
  ang min hjemmeside.
  At den ikke er så meget fremme i Roskilde og omegn?
  Ikke nok søgeord, ikke dit ikke dat???
  Jeg søger desperat hjælp til at min hjemmeside
  Kommer mere frem??
  På forhånd tak.
  Vh Anders

  1. Hej Anders

   Har ingen af de “kloge hoveder” fortalt dig, at din hjemmeside svarer både med og uden “www”? Se mere om det her: http://www.youtube.com/watch?v=58TWLUKpOdI
   Eller at den er helt gal med dine sidetitler?

   Det ser ud til, du for nylig har skiftet system, og at du tidligere har brugt WordPress – men at dem, der har lavet det for dig, har glemt at 301 redirecte dine gamle adresser til de nye. Det er meget skidt – for nu at sige det på jysk.

   Jeg vil anbefale dig at købe SEO-LEX ( http://www.seo-lex.dk ) og tage udgangspunkt der. Med den i baghovedet kan du nå et rigtigt langt stykke af vejen selv.

 13. Hej, Jeg har en lille web-shop, som ikke har vist sig fra den gode side, igennem lang tid, men nu har jeg fået en masse varer på, og vil nu gerne have lidt handel på denne. Jeg har en ansat i min fysiske butik som har en blog med over 100.000 besøgende om måneden.
  Vil det give noget ved google ( dermed på ment på min web-shop), hvis hun linker noget af det tøj hun har fra mig på hendes blog ?
  Jeg ved godt det vil give besøgende, men vil eks. google kunne “lide” det, og dermed fører mig højre op?

  hilsen
  Helle.

 14. hej
  Jeg sidder og arbejder på keywordet græsk mad, hvis der er nogle der har en ide til hvordan jeg endnu bedre kan optimere græsk mad ville jeg sætte pris på nogle gode råd.

  Jeg har ændret dit navn fra “græsk mad”, som jeg ved, du ikke er døbt, til dit korrekte navn: Lefteris. Thomas

 15. Tak for tippet!

  Det er helt klart et par værktøjer jeg skal prøve af.

  Jeg plejer dog sjældent at have problemer med brudte links.

  Men det bliver spændende at se, om jeg har overset noget 😀

 16. I dag – den 28 nov 2014 – virker ovenstående funktionalitet IKKE og heller ikke Simple mode

  Er der andre steder, hvor det er muligt at SEO Optimering
  VH Peter

 17. Hej Peter
  Kan du uddybe, hvad det er for en funktionalitet, der ikke virker? De har ændret deres setup siden 3. februar 2008, så det nu koster lidt at bruge deres tjeneste. Men herfra virker den.

  Du spørger til andre steder at få SEO. Husk, at den slags online tjenester kun er en lille hjælp – du skal også have kundskaberne til at knække de data, du får.

  Bedste bud i dag er Screaming Frog SEO Spider, der kan analysere alt, men den er heller ikke gratis.

 18. Jeg har faktisk lige downloaded Screaming Frog gratis. Det er et godt program, som jeg indtil videre har brugt til at rette alle mine side-titler ind, så de har en rigtige længde.
  Men jeg syntes det er meget svært, at komme til at rangere godt, fordi de konkurrerende virksomheder i min branche bruger mange penge på seo, backlinks osv.

  1. Hej Thomas
   Ja – det kræver noget, når der er konkurrence. Du kan jo starte med at fjerne det duplicate content, du er ramt af, fordi du har valgt, at din forside ligger på både vaskeritek.dk og vaskeritek.dk/index.html
   Du kan have glæde af denne artikel fra 2009: https://www.concept-i.dk/blog/det-forkerte-link.html

   På lidt længere sigt: Kom over på WordPress og husk at få SSL på dit site. Sidstnævnte er NU!

 19. Hej Rosentand

  Jeg har oprettet en ny hjemmeside med domænet http://azurblaaskyer.dk for flere uger siden men det ser ud til at google ikke kan finde mig. Jeg prøver at indeksere siden blandt andet ved at skrive til dig – er det den rigtige vej.

  1. Thomas Rosenstand

   Hej Lone
   Ja – links fra andre hjemmesider er en vej. Du kan også oprette hjemmesiden i Google Search Console (klart at anbefale). Der kan du bede om et crawl og også gøre en masse andre ting.

   Udover det: Din hjemmeside har nogle ret alvorlige fejl, hvoraf den værste er, at din forside kan tilgås både via azurblaaskyer.dk og via azurblaaskyer.dk/index.html – det er duplicate content. Det skal du have rettet op på.

   Generelt er det en god ide at være færdig med hjemmesiden, før du inviterer søgemaskinerne indenfor. Du har sider under konstruktion og sider, hvor der ikke er udfyldt noget (dit galleri).

   Håber det hjælper!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

36 98 71 40 (dansk takst)

Vi har åbent mandag til fredag fra 14:00 til 23:00 dansk tid på telefonen.

Du kan skrive en e-mail, når det passer dig - vi svarer lynhurtigt!

Overvej vores nyhedsbrev - vi sender SEO tips hver anden mandag!

SEO-LEX 24

Vil du lære SEO - så køb min bog, fyldt med alle mine erfaringer fra snart 25 år i branchen. Så god, at den aldrig har været gratis - og så god, at den stadig er den bedste efter hver årlig opdatering.

 • 521 sider SEO e-bog  – 120 minutters videoer
 • Kendt som "Biblen om SEO"
 • Nyeste udgave: 12. december 2023

Concept Interest er i dag en del af TCON Services, LLC med hjemsted i Florida, USA

Scroll to Top