SEO – Det er det, vi kan!

SEO er en forkortelse for “Search Engine Optimization”, og det er ganske enkelt kunsten at få din hjemmeside synlig i søgemaskinerne på det, dine kunder efterspørger. Vi arbejder udelukkende med SEO (primært til Google) – og det har vi gjort siden sidste årtusinde. Det er din tryghed for de bedste resultater med søgemaskineoptimering – hver gang.

Jeg lover dig professionel SEO

SEO ekspert Thomas RosenstandDet er mig – Thomas Rosenstand – der er din garanti for, at du får et ordentligt udført arbejde. Som søgemaskineekspert, foredragsholder og forfatter med 15 års erfaring med at skabe succes for andre på nettet og nogle af de største virksomheder i kundeporteføljen ved jeg, hvad det handler om. Netværk, erfaring og 360 graders udsyn og indblik i forretningsgange og brugeradfærd gør forskellen. Og den forskel lover jeg dig, at du vil opleve, når du benytter os som din bedste ven i Google.

 

Vejen til bedre placeringer

 

Få et opkald fra Thomas Rosenstand

Fig. 1:
Sådan ser det desværre ud på mange hjemmesider. Der er brugt et – uden tvivl – yderst korrekt og fagligt sprog, hvor de benyttede termer er uangribelig set fra et fagligt synspunkt. Men de ord og vendinger, som potentielle kunder benytter – de er der ikke. Her er behov for SEO med fokus på en sproglig gennemgang af hjemmesiden, brugen af termer og opbygning af afsnit, overskrifter og sidetitler.

Fig. 2:
Her ser det bedre ud. Der er benyttet ord og vendinger på hjemmesiden, som kunderne også benytter i deres sprogbrug. Derfor genereres der trafik til hjemmesiden fra søgemaskinerne – men stadig kun på de ord, hvor der er sammenfald mellem hjemmesidens sprogbrug og de potentielle kunders. Det er illustreret med den lysegrå del. Her er stadig potentiale for flere gæster/flere kunder. Og med velskrevne tekster i respekt for den måde, for eksempel Google arbejder med LSI (Latent Semantisk Index) er der ikke så langt til endnu bedre resultater.

Fig. 3:
Det er her, guldet i SEO ligger. Teksterne på hjemmesiden i form af produktbeskrivelser, servicebeskrivelser etc. er udfærdiget med brugernes verden som udgangspunkt. Det skaber de bedste forudsætninger for synlighed i søgemaskiner, og ydermere giver det gæsterne på hjemmesiden en fornemmelse af tryghed. Her tales ikke hverken ned eller op til læseren – men lige i øjenhøjde. Det er der, magien skabes!

Bedre placeringer med SEO

De rigtige ord betyder noget for SEO

Eller sagt på godt dansk: Det nytter ikke noget, at du på din hjemmeside benytter den korrekte betegnelse “hysmofyt” om dit produkt, hvis 99% af dine mulige kunder kalder dit produkt for en “dippedut”. De vil nemlig også SØGE efter “dippedut” på Google og andre søgemaskiner. Og så er det altså din konkurrent, der kalder sit produkt for “dippedut”, som får gæsterne fra søgemaskinerne – og dermed kunderne. God og ordentlig optimering handler altså IKKE om at blive højt placeret på visse søgeord – men om at blive højt placeret på de RIGTIGE søgeord. Og om efterfølgende at skabe kunder ud af dine gæster.

7 gode råd om SEO

  • Du skal have tekstindhold om de emner, du ønsker synlighed på. Og du skal som udgangspunkt have en side pr. hovedsøgeord – kun i sjældne tilfælde kan du regne med at kunne optimere én side til mere end ét nøgleord i områder med stor konkurrence.
  • Din hjemmeside skal være programmeret i forhold til de retningslinjer og anbefalinger, som bl.a. Google udstikker. Dette kan lyde banalt, men vi ser dagligt nye hjemmesider, der er meget langt fra at overholde selv de mest basale regler – og som følge deraf er vanskeligere end nødvendigt at skabe synlighed for. Det kan være problemer med duplicate content, barrierer for indeksering, dårlig programmering og meget mere.
  • Hver eneste side (URL) på din hjemmeside skal have en unik og gennemtænkt sidetitel samt sidebeskrivelse. Dette kaldes ofte for title tag og description tag. Undervurder aldrig effekten af en god sidetitel i forhold til SEO.
  • Du skal sikre, at så mange andre hjemmesider som muligt linker til dig. Links er internettets anbefalinger, og disse vægtes meget højt af især Google. Links tæller med i den PageRank, som Google benytter som en af ca. 200 faktorer i bedømmelsen af en hjemmeside.
  • Du skal researche grundigt med brugen af Googles søgeordsværktøj, så du ved, hvad dine potentielle kunder søger efter. Og så skal du skabe et indhold, der adresserer dette.
  • Sørg for at være med på Google +. Aktiviteten der er afgørende for, hvordan du fremstår i Googles “Search Plus Your World”, der også snart er en del af google.dk
  • Lad være med at beskæftige dig alt for meget med Googles Page Rank. Den udlæsning af PageRank, du kan se i din Google Toolbar, er ikke den, der benyttes til at vurdere din side. Og PageRank er kun én af over 200 faktorer, der afgør, hvordan din hjemmeside placeres i søgeresultaterne.P.S.: Egentlig er betegnelsen “SEO Optimering” en pleonasme, men den er brugt flittigt på dansk. Læs gerne Googles begyndervejledning
  • Vær sikker på, at du forstår og udnytter G+! Læs artiklen: Hvad er Google plus

Seneste opdatering: 20 December 2014