Hvad med PageRank?

Så kom der alligevel et par spørgsmål mere til serien “Podcast on demand”, og det er såmænd Jacob Worsøe, der har spurgt lidt til PageRank og til video på en webshop. Det er gode spørgsmål, og den slags kræver som bekendt svar – så det får han (og du) i dette lille podcast. Med ønsket om en herlig påske:

Rosenstand out!

Få et opkald fra Thomas Rosenstand - Så er du på vej til den ultimative SEO løsning!

Invalid Email
Invalid Number

29 kommentarer til “Hvad med PageRank?”

 1. Janno Damgaard Lassen

  Rigtig god forklaring af at pagerank efterhånden vel kun kan ses som en indikator, og bestemt ikke er det man skal gå mest op i når man optimerer…

  Selv rigtigt god påske derovre! 🙂

 2. Dejligt med et podcast igen Thomas.
  Vil godt komme med lidt tilføjelser til Pagerank værdien. Det er flere steder internationalt slået mere og mere fast at den primære effekt i dag af Pagerank vil være i crawlhyppighed samt crawldybde af Googlebot. (Yoast bla. står fast på dette. Jo højere PR, desto dybere går Googlebot pr run).
  Så pagerank i dag er vigtigst at tænke på for større sites der har mange undersider – Et stort site med lille pagerank vil være et indirekte signal om at der kan være problemer med at få Googlebot langt nok ned igennem siderne og får ikke dirigeret Pagerank ordentligt internt. (Via linkbuilding kan denne værdi så forøges og man kan skabe bedre kår for crawling dybt)

  Så selvom man ikke længere direkte kan sammenligne rankings og PR, så har det dog stadig noget med sagen at gøre. Jo større et site (antal undersider) man har, jo vigtigere vil en god Pagerank være for et site for at have sikkerhed for at Googlebot kommer i bund på sitet.

  Og hvis nogle har interesse i Pagerank beregningen der blev taget patent på i tidernes morgen, har jeg skrevet lidt om den her: http://www.danskelinks.dk/hvad_er_google_pagerank.asp
  Og som sideinfo kom der en Pagerank opdatering i nat (d. 3. april)

 3. @Claus: Det er sandt, at deep crawling går lidt mere velsmurt på sites med høj PageRank, men den PR, der vises til almindelige dødelige er jo “bagudrettet”. Derfor er det ikke en indikator, jeg bruger meget. Jeg synes, jeg får bedre data ud af en linkprofil, og den er mere i realtid (ikke helt dog).

  Jeg vil nu godt gå imod påstanden om, at bedre og dybere crawling medfører bedre ranking. I hvert fald som et direkte resultat af det. Det er klart, at en dyb side der slet ikke crawles heller ikke kan ranke, men at den crawles medfører ikke nødvendigvis, at den indekseres i det primære indeks. Nå – det er vist detaljerytteri 😉

  @Janno: Tak.

  @Jesper: Helt klart – video blive ren meget større faktor i den kommende tid. Både på produktniveau, til branding og meget mere. Og det ville mange danske webshopejere gøre klogt i at tage alvorligt!

 4. Yep den er bagudrettet, men tager vi nu opdateringen i nat, er den baseret på data fra d. 22 marts hvor de data blev talt op der ligger til grund for nuværende værdi. Så ja generelt kan vi ikke bruge den statiske toolbar værdi, men lige i disse opdateringsdage kan man dog få en nogenlunde billede. (ikke realtid, men fra hestens egen mund)
  Påstanden om bedre ranking ved højere Pagerank er netop i forbindelse med at ens dybe sider faktisk crawles og selvom de er gamle og begravet dybt (side 2,3,4…) – et problem lav-pagerank sites med mange undersider lider under – deres sider forsvinder simpelthen over tid.

  Men Pagerank har altid været genstand for mange modrettet holdninger og som altid er det kun Google der kender hele sandheden 🙂 Dog kan jeg via test og mange sites tydeligt se en rød tråd igennem crawlfrekvens og dybde som påstået af Yoast.
  Ranking mæssigt har den meget lille effekt direkte via en given værdi – der er vi 100% enige.

 5. En super podcast Thomas! Og endnu en gang fik jeg noget ud af at lytte til dine kloge ord, vi har nemlig selv et problem med at folk ikke ved hvad de skal, når vi lukker brugerne ind gennem en underside.

  Nu skal der hænges skilte op, så de kan finde mælken 🙂

  Og god sejltur.

 6. Thomas, jeg er lidt forvirret efter din podcast 🙂

  På een gang siger du at man ikke rigtigt kan bruge PR til noget, men samtidig fortæller du, at jeg man godt kan bruge det til vurdering af et backlinks værdi – altså at et backlink fra et site med PR6 er bedre end et backlink fra et site med PR1. Hvad er det jeg misser her? 🙂

  1. Jeg tror, du skal høre det igen så. Jeg siger, at PR ikke kan bruges til så meget, men det kan dog bruges delvist til at vurdere kvaliteten af et muligt backlink – under forudtning af det ikke er en cloaked PR. Giver det mening nu?

 7. Bomann - Curo Media

  Super god podcast, rigtig spændende.
  Ved godt at det er lidt off-topic, men hvilken mikrofon samt redigerings tools bruger du til dine podcasts, Rosenstand?

  /Bomann

 8. Tak skal du have, Bomann.

  Jeg bruger en Supreme PMU1 mikrofon, og jeg laver det hele i Garage Band på min Mac. Tidligere brugte jeg Audacity, men Garage Band er simpelthen genialt!

 9. Bomann - Curo Media

  Okay, tak 🙂
  Jeg sidder selv på en Windows, så jeg regner med at kigge lidt på Audacity, eller måske Gold (som er meget primitivt).
  Men tak for det 😉

  1. Audacity er gratis og ganske fremragende. Men som det åbenbart er med alt: Når man først prøver tingene på en Mac, er det som at komme 10 år FREM i tiden 🙂

 10. Hej Thomas

  Tak for endnu et godt podcast. Det er altid skønt at lære noget nyt.
  Tror det er en god ide med en videoforklaring på hvordan man handler i ens shop. Derfor kunne jeg godt tænke mig at vide, hvilket værktøj du har brugt til at lave videoen med.

  God påske til dig også.

  Frank

 11. Loui Pedersen

  Hej Rosenstand…
  Tak for den gode podcast, du er en god formidler ( hvor kan man lære det??)
  Jeg blev lidt nysgerrig på om page ranken kun bliver bestemt ud fra backlinks, eller om der er andre faktorer som fx. sidens alder.
  Kunne man forestille sig en side der stiger i page rank kun i kraft af dens alder?
  Mvh

  1. Tak for det Loui – og velkommen her. Lære formidling? Jeg har lært på den uddannelse, jeg har, som er IBA. Og det er en forkortelse for “I’ve been around”.

   PageRank tilføres også i form af indholdet og alder – jeg har set adskillige URL stort set uden indgående links få en pæn PR alene grundet indholdet. Men links er den vigtigste faktor – både målt i antal og kvalitet.

 12. Hej Thomas. Tak fordi du synes mine spørgsmål var gode nok til at du ville snakke lidt om dem. Det er altid fedt at høre din forklaring på komplekse emner, såsom PageRank.

  Angående videoen, så kan jeg godt genkende det du siger med at man som erfaren internetbruger, slet ikke ser alt den hjælp der faktisk er på mange websites. Man kører bare henover det, fordi man jo godt ved hvad man skal når man skal tilmelde sig et nyhedsbrev eller lignende. Så man skal ikke være bange for at smide en masse gode hjælpetekster ind rundt omkring på sitet. Det vil jeg huske 🙂

 13. Ja jeg synes også at en side bliver mere brugervenlig, når man sådan tager den besøgende i hånden og viser rundt i butikken. Det er da en god service…

  1. Hej Frederik

   Tak – det var nu mest ment som en spøg. Jeg har ingen planer eller ønsker om, at der skal være transskriptioner af mine podcasts. Men tak for buddet!

 14. Hvad er grunden til du ikke ønsker det? Ville det ikke gavne fra et SEO-perspektiv? Skyldes det den tid det tager at producere transskriptionerne?

  1. Hej Frederik

   Jeg går ud fra, at ingen – heller ikke du – vil sidde og skrive det ganske gratis. Tager jeg fejl? Hvis du vil det, er du mere end velkommen!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *