Hvordan laver man linkbuilding?

Det mest effektive, mest misbrugte, mest forkætrede og mest delikate i SEO: Linkbuilding - det skal du overlade til professionelle, der ved, hvad de gør!

Linkbuilding - opbygning af indgående links til din hjemmeside - er nok den del af en komplet søgemaskineoptimering, der har den største vigtighed. Uden indgående links fra andre hjemmesider opnår du ikke placeringer på side 1 i Google i den stærke konkurrence, der er i dag. Vil du i gang nu? Kontakt os her

Linkbuilding giver bedre placeringer i Google

Linkbuilding handler om mængde og kvalitet

Groft sagt er alle indgående links til din hjemmeside af værdi. Der er dog STOR forskel på værdien fra link til link. Hvis du f.eks. har en hjemmeside, der handler om boligudlejning, vil links fra andre sider om samme emne have større værdi end links fra f.eks. en side om kaffemaskiner.

Links til din hjemmeside fra internetkataloger kan have effekt. Her er det afgørende vigtigt, at beskrivelserne og især selve linkteksten afpasses nøje til indholdet og de søgeord, du gerne vil findes på. Men det er bestemt ikke linkkataloger, du skal bruge megen tid på!

Husk også, at du får uendelig meget mere ud af links, hvis din hjemmesideer teknisk i orden - og netop derfor må du ikke forsømme teknisk SEO.

Linkbuilding kræver erfaring og know-how

Umiddelbart kan det lyde som en meget enkel opgave at skaffe indgående links fra andre hjemmesider til din hjemmeside - men de fleste render panden mod en mur ret hurtigt, når der skal arbejdes med linkbuilding.

Der skal nemlig ofte MANGE links til, og det skal være links fra de rigtige hjemmesider. Ofte er det nødvendigt at skrive deciderede små artikler, som indeholder links til din hjemmeside, når konkurrencen er hård.

Det er den type linkbuilding, du skal bruge professionel hjælp til. Linkbuilding bør ikke længere udføres med betalte links - Google bedømmer nemlig betalte links som mere eller mindre værdiløse. Det er en meget vigtig faktor i linkbuilding!

Ofte er dine konkurrenter på side 1 i Google "begavet" med mange tusind indgående links - og så rækker et link fra faster Odas hjemmeside til din hjemmeside ikke langt.

Kataloger er udmærkede, men de kan absolut ikke stå alene - der skal arbejdes med din branches respekterede ressourcer i form af portaler, samarbejdspartnere og meget mere. Linkbuilding er hamrende effektivt, når det er rigtigt udført.

Et godt råd om linkbuilding

Hvis du ikke har 100% styr på, hvordan du skal gøre det, skal du overlade det til fagfolk! Kommer du i lag med såkaldte linkfarme eller andet snavs, kan det være direkte skadeligt for din hjemmeside!

Måske ved du det ikke - men linkbuilding handler også om udgående links fra din hjemmeside til relevante hjemmesider. Nysgerrig? Tal med os om succes i søgemaskiner og om effektiv søgemaskineoptimering.

Note: Linkbuilding omtales ofte i to ord - altså som link building. Da ordet er engelsk, må vi formode, at det reelt er den mest korrekte betegnelse.

Ekstern linkbuilding

 • Hvad er ekstern linkbuilding?
 • Eksterne links er links TIL din hjemmeside FRA andre hjemmesider
 • Eksterne links er en kæmpe grundsten i Googles algoritmer - også i 2016 og frem
 • Eksterne links er anbefalinger
 • Eksterne links er nemme at manipulere, hvorfor de er under skarp observation fra Google
 • Forkert udført ekstern linkbuilding har katastrofale konsekvenser for den hjemmeside, der linkes til

Farlig link building

Lad os hellere nævne alt det trælse og sure – for der er efterhånden en hel del ting, du skal være yderst påpasselig med at gøre i forhold til at skabe indgående links til din hjemmeside.

Google er blevet svært meget dygtigere til at skille skidt og kanel ad, når det handler om kvaliteten af de links, der peger på din hjemmeside.

Faktisk har Google et navn for de særlige dele af deres algoritme, der beskæftiger sig med netop den slags: Penguin. Så når du hører folk i min branche tale om den onde pingvin, er det altså ikke de små søde skabninger nede på Antarktis – men derimod Googles algoritmer, vi taler om.

Lad os bare være konkrete med det samme. Du skal ikke – uanset at flere af disse metoder har virket i større eller mindre omfang engang – begive dig ud i følgende:

 • Køb af links i stort omfang via hjemmesider som for eksempel fiverr.com – det er links fra yderst tvivlsomme sider, og er du heldig, skader de dig ikke nævneværdigt. Og de gavner dig med sikkerhed ikke!
 • Tilbud på diverse danske iværksætterfora om ”billige linkpakker” – der er stort set altid tale om outsourcing til Indien og andre steder, hvor der så skabes links fra alt muligt skrammel til din hjemmeside uden skyggen af relevans.
  Linkene kommer fra ikke-danske sider, og ofte fra hjemmesider, der allerede er i ”bad standing” hos Google. Igen: Du skal være heldig, hvis du kan nøjes med at tabe dine penge her – ofte vil du også tabe placeringer.
 • Spamme dig frem i verden ved mere eller mindre ubegavede kommentarer på et hav af blogs, fora og andre steder, hvor du kan smide et link til din hjemmeside.
 • Engagere dig i linkbytte med andre hjemmesider – medmindre du kan gøre det aldeles under radaren og uden det ser for påfaldende ud.
 • Få links fra udenlandske sites med engelske tekster - og så lige et par danske ord som ankertekster til dig. Det er den sikre vej til at blive skambidt af Penguin!

Få professionel hjælp til at skaffe dine vigtige indgående links - det klarer vi for dig.

Hvordan virker linkbuilding?

Google benytter antal og især kvalitet af indgående links til en hjemmeside som en del af den samlede vurdering, der afgør, hvor hjemmesiden skal placeres på en søgning. Ved at skaffe gode links øges dine placeringer.

Kan man selv lave linkbuilding?

Du kan sagtens selv lave en stor del af din linkbuilding - men medmindre du har arbejdet med faget i mange år, kan du sikkert ikke skaffe nok. Du kan i øvrigt lære en del om, hvad linkbuilding er her.

Kan linkbuilding skade?

Forkert udført linkbuilding kan skade din hjemmeside. Det er derfor afgørende vigtigt, at du enten selv har 100% styr på det eller overlader det til professionelle.

Lad os tale om det!

Hvis du udfylder formularen, får du et opkald fra Thomas Rosenstand - og så afklarer vi, hvad vi kan gøre for dig! I dag onsdag, 21. oktober 2020 er en god dag at starte på bedre SEO!

Husk: Thomas ringer fra et amerikansk nummer - men alt foregår på jysk.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Rigtige mænd og ditto kvinder deler - og får god karma:

70 27 14 40 (dansk takst)

Vi har åbent mandag til fredag fra 14:00 til 23:00 dansk tid på telefonen.

Du kan skrive en e-mail, når det passer dig - vi svarer lynhurtigt!

SEO-LEX 20 -  Bogen om SEO

Vil du lære SEO - så køb min bog, fyldt med alle mine erfaringer fra 21 år i branchen. Så god, at den aldrig har været gratis - og så god, at den stadig er den bedste efter hver årlig opdatering.

 • 473 sider SEO e-bog  – 100 minutters videoer
 • Kendt som "Biblen om SEO"
 • Nyeste udgave: 5. december 2019

 

Concept Interest er i dag en del af TCON Services, LLC med hjemsted i Florida, USA

Scroll til toppen