Tæt på Thomas

Min sydlige drabant og cykelfreak Lars Bachmann har lavet en sjov lille ting på sin blog i dag – nemlig 15 spørgsmål efter temaet “Tæt på Lars Bachmann”. Han opfordrer til, at andre gør det samme, og det synes jeg da er en sjov ide. Så hvorfor ikke? 15 spørgsmål til Thomas Rosenstand afslører næppe alt om mig, men måske kan det løfte sløret for noget, du ikke vidste i forvejen.

1. Hvad er din yngligsbeskæftigelse?

At drive mine forretninger – ganske enkelt. Og mere end noget andet at se på min smukke hustru og undres over, hvordan dælen jeg fik hende.

2. Hvad ville du gerne have været?

Styrmand på et skib! En drøm fra jeg var 6-7 år til jeg som 17 år gammel pludselig begyndte at tjene penge. Og så¨var der ikke lige tid til søfartsskole – og så en dag var det for sent. Men store skibe gør mig helt blød i knæene den dag i dag.

3. Hvilken kendt person beundrer du mest?

Mærsk McKinney Møller – og så altså også Nelson Mandela.

4. Hvilken menneskelige egenskab sætter du højest?

Loyalitet!

5. Hvad er din største bedrift?

At få Charlotte til at sige ja til mit frieri – langt om længe.

6. Hvad er din største bommert?

De to foregående ægteskaber.

7. Hvor vil du helst på ferie?

USA

8. Hvad vil du helst se på TV?

Nyhederne – X-Files

9. Hvad er din livret?

Som ægtemand til den ultimativt dygtigste kok, jeg i mit liv har mødt, må jeg svare: Mad.

10. Hvilken slags vin drikker du helst – og hvorfor?

Jeg holder meget af den vin, Brown Brothers i Australien fremstiller. Og lidt bredere kan jeg lide Shiraz, når den er fremstillet med finesse. Den er mystisk, underfundig og erotisk.

11. Hvilken sport dyrker du?

Jeg har været aktiv engang – bl.a. med faldskærm. P.t. er det alt for lidt, men jeg får da cyklet lidt. Og så er der jo Ritter Sport…

12. Hvad vil du helst læse?

Dean Koontz. Og skal det være noget andet end fiktion, kan jeg lide at læse biografier om de store mænd og kvinder samt historie.

13. Hvad kan gøre dig rigtig glad?

Solskin – anerkendelse for en heftig indsats – at sætte mine fødder på amerikansk jord.

14. Hvad kan gøre dig virkelig sur?

Jantelov, jantelov og jantelov. Og dermed middelmådighed, direkte dumhed og folk, der ikke har deres meningers mod.

15. Hvad er dit motto?

Jeg har ikke decideret et motto, men jeg nynner jævnligt en strofe fra “Goodbye Stranger” med Supertramp: “I’ll never look behind me – my troubles will be few”.

Det var så det – i al sin enkelhed. Vil du se Lars Bachmanns svar – så er det her.

Rosenstand out!

Få et opkald fra Thomas Rosenstand - Så er du på vej til den ultimative SEO løsning!

Invalid Email
Invalid Number

8 kommentarer til “Tæt på Thomas”

 1. Kære Thomas Rosenstand,

  Jeg har læst flere af dine indlæg og herunder selvfølgelig dette her. Jeg forstår ikke dit spm. 14, dvs. dit svar.
  Det er svært at blive sur på folk der vitterlig er dumme. De kan i sagens natur ikke gøre for dette og meningers mod kan vel blot være høflighed. Dvs. opfattelsen af hvad der er modigt og hvad der er høfligt at sige i den pågældende situation er vel ikke altid det samme. Janteloven er blot et begreb som oftest bruges af mennesker på vej i fængsel for økonomisk kreativitet eller når et show lukker fordi ingen købte bill. her til. Hvis man med jantelov opfatter det som jalouci er det noget man kan finde alle steder i verden.

  Bedste hilsener, Thor Kidmose.

 2. Hej Thor
  Velkommen til!

  Det kan godt fortolkes anderledes, end jeg mener det – det kan jeg godt se. Lad mig præcisere: Når jeg møder dumhed, der resulterer i afstumpethed f.eks., bliver jeg sur. Og så er jeg egentlig ligeglad med, om folk kan gøre for deres dumhed eller ej. Hvis den gør andre mennesker fortræd, bliver jeg tvær. Og lad mig understrege, at der i mit univers er stor forskel på at være dum og være uintelligent. Manglende intelligens er genetisk betinget – dumhed er ofte et bevidst valg om at undlade at uddanne sig, sætte sig ind i stoffet etc.

  At janteloven blot er et begreb, der tjener som undskyldning for manglende billetsalg eller en billet til fængsel for økonomisk kriminalitet er godt nok nyt for mig. Jantelov og jalousi mener jeg ikke kan slås i hartkorn. Danmark – ja hele Skandinavien – er i den grad plaget af jantelov. Spørg blot stort set enhver iværksætter og/eller succesrige mennesker.

  Du har da ret i, at janteloven ofte misbruges som en undskyldning, men jeg oplever den nu ganske ofte. Både når jeg selv er udsat for den, og når mine venner og forretningsforbindelser er det. Og jeg mangler ikke succes eller penge – og er heller ikke på vej i fængsel 😉

 3. Så lærte jeg da også noget nyt. Jeg vidste ikke at intelligens var genetisk betinget, men jeg har nok også i min naividitet troet at uintelligent = dum. Heldigvis vil din definition blot udrydde en masse af de uintelligente mennesker jeg troede fandtes og erstatte dem med en syndflod af dumme mennesker 🙂

  Men ellers er jeg meget enig med dig Thomas. Der findes alt for mange mennesker der prøver at holde andre væk fra succes. Uanset deres grund så er det ærgeligt, men på den anden side er det svært at blive alt for harm på en nation der bliver tæppebombet af “dumme” medier.

 4. Hej Mikael
  Du er alt andet end naiv – faktisk har jeg for få timer siden omtalt dig i et interview som højt begavet 🙂 Det hører du mere om – så du kan lige så godt lade være med at spørge…

  Jeg har fundet dette om intelligens: “Ordet intelligens kommer af det latinske verbum intelligere, som betyder “at forstå”. Der er ikke enighed om, hvad begrebet intelligens indebærer. Typiske betydninger omfatter evnen til at lære eller evnen til at løse nye opgaver uden forhåndsviden om fremgangsmåden. Intelligens er knyttet til processer i storhjernebarken.”

  Jeg erkender, at min definition er hjemmebygget. Intelligente mennesker kan opføre sig dumt, men jeg ser ikke dumme mennesker opføre sig intelligent.

  Intelligens kan måles og resultere i en IQ. Men høj intelligens sætter ikke nødvendigvis et menneske i stand til at agere socialt. Hvis intelligens ikke var genetisk betinget, ville vi vel ikke have vidunderbørn, aldrig have haft Einstein, da Vinci osv.? Eller hva’?

 5. Jamen så er det jo godt at jeg ikke er nysgerrig af natur………….. 🙂

  Jeg har ikke noget videnskabeligt belæg for at kommentere på definitioner omkring intelligens og/eller dumhed, men jeg kan hurtigt give dig ret i at både Da Vinci og Einstein var ganske specielle. Jeg må give dig ret i, at når vi taler om vidunderbørn, så må der være noget genetisk indblandet.

  Dog vil jeg også vove den påstand, at det meste af den “manglende viden” som folk besidder, ligger begravet i deres opvækst og opdragelse. Ikke at forældrerne har gjort det i en ond mening, men de har bare heller ikke vidst bedre.

  Jeg er en stor fortaler for, at man forsøger at holde børns sind åbne og støtte dem i at de kan lige hvad de vil (så længe de følger forældrenes regler). Børn kan finde på at ønske sig månen eller se sig selv arbejde som hemmelig agent. Det er ikke mange voksne der tør den slags og det er synd. Vi kan så meget mere end vi går og tror og vi har brug for flere der tør tro og handle.

 6. Og nok engang nærmer vi os konsensus!

  Igen er det hele jantelovstankegangen, der begrænser f.eks. børn i at drømme stort. Bedst illustreret gennem sangen fra Lille Palle: “Flyv ikke højere end vingerne bærer”. Den sang burde – ytringsfrihed til trods – være forbudt! Men den udtrykker desværre nok alt for godt, hvordan holdningen er hos en meget stor gruppe danskere…

 7. Så blev vi lidt klogere på Thomas.
  Det er pudsigt du nævner rittersport.. for det siger faktisk lidt om dig: Kvadratisk – praktisk – god 🙂

 8. Hej

  Jeg kan ikke undlade at kommentere jeres fantastiske indlæg.

  Dog kan jeg på ingen måder måle mig med ovenstående indlægs interlekt, men vil blot støtte grundholdningerne i disse.

  Personligt er jeg født, opvokset og opdraget i et socialdemokratisk arbejdehjem hvor mine forældre forsøgte at lære mig at jeg skulle følge med i skolen, tage en håndværksmæssig uddannelse og få et fast job.

  Alt ovenstående mislykkedes, og jeg skulle bruge 10 år af mit liv på at høre på at jeg aldrig ville blive til noget.
  “Opløftende IK”

  Men da jeg som 26 årig første gang stødte på iværksætteri gennem start af egen virksomhed inden for Home Party salg, var jeg solgt.

  Og fandt herefter ud af at hvis jeg var inspireret og motivetet nok, kunne jeg lykkeds med alt hvad jeg “Selv” bestemte mig for. Der var pludselig ingen begrænsninger på hvad jeg kunne lære mig og opnå “Hvis jeg selv ønsker det hårdt nok”

  Og hvor vil jeg dog hen med dette, ingen andre steder en at vi skal huske at støtte, motivere og hjælpe vores venner, famillie, børn og kollegaer når de har en, for dem FANTASTISK ide.

  Lad være med altid at være sortseer og find fejl ved andre, se derimod altid efter mulighederne og støt, ros og motiver dem.

  Jeg vil hermed slutte med et lille ordsprog fra en meget inspirerende og vis forretnings filosof.
  _____________________________________________________________________________________________

  “Success is nothing more than a few simple disciplines, practiced every day; while failure is simply a few errors in judgment, repeated every day. It is the accumulative weight of our disciplines and our judgments that leads us to either fortune or failure.” Jim Rohn
  _____________________________________________________________________________________________

  Mod nye mål

  Flemming Hebsgaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *