Services, der tilbyder at tjekke din hjemmeside og/eller webshop, er pr. definition altid interessante, men de fleste af dem viser sig at være en fis i en hornlygte. Det er så ikke tilfældet med den service, der er for nylig er gået online på adressen shopdiagnose.dk – tværtimod endda. Det er da også nogle temmelig hardcore herrer, der står bag konceptet – og som udfører diagnoserne: Morten Vadskær, Mogens Møller og Nikolaj Astrup Madsen. Især de to førstnævnte er jo kendte for at være konverteringsfikserede i nærmest manisk grad. Og Nikolaj har lavet små vidundere for flere webbutikker de senere år. Der var ingen vej udenom: Jeg måtte prøve en test, og det blev til en test af bd-store.dk.

Inden jeg kaster mig ud i denne relativt korte anmeldelse, må jeg hellere slå fast, at jeg ikke har nogen interesser i firmaet bag konceptet udover den, jeg naturligt har, da branchen som helhed jo er min arbejdsplads.

Hvad fik jeg så for de 3.950 kr.?

En uges tid efter bestillingen fik jeg tilsendt en rapport som PDF på 7 sider, og min allerførste tanke var: “Det var godt nok ikke meget”. Men jeg blev positivt overrasket, fordi jeg blev mødt af en rapport, der var udført, som jeg selv gør den slags: Ingen pjat og ingen falbelader. Hellere 7 sider med hardcore ideer og tips end 15 sider fyldt med vås og fyldstof.

Rapporten kom hele vejen omkring:

  • Adskillige gode tips til visuelle forbedringer – selvfølgelig med mersalg for øje
  • Masser af power-tips til at øge brugervenligheden
  • Gode tanker og konkrete forslag til at gøre produktsiderne mere sælgende og mere engagerende i forhold til deling på sociale medier
  • Minutiøs gennemgang af check-ud flow med flere forbedringer i kategorien “Hvorfor har vi ikke tænkt på det selv?”
  • Masser af tips i forhold til Facebook og brugen af AdWords i relation til shoppen

Det med at se skoven for bare træer

Jeg ved selv en lille smule om e-handel, og både Vadskær og Benjamin Gundgaard har tidligere bidraget til forbedringer på bd-store.dk, men det er nu engang sådan, at det er hundesvært at se fejl og forbedringsmuligheder ved sine egne børn. Det er i hvert fald én lære, jeg (igen) har kunnet drage af rapporten fra ShopDiagnose.

Konklusionen på det her? Medmindre du har en absolut konverteringsoptimeret shop (og du dermed er blandt de ca. 1% shopejere i Danmark), er den beskedne pris på analysen hver en krone værd. Et forsigtigt skøn i forhold til vores shop er, at implementeringen af bare 4-5 af de lavthængende frugter fra rapporten vil give en tilbagebetalingstid på 3-4 uger. Og derefter er det jo “Giffen-Gaffen-Guffen – pengene lige i skuffen”. Det er så’n noget, en jysk købmand godt kan lide.

Tag et kig på konceptet på ShopDiagnose.dk og lad mig endelig høre om dine erfaringer, når du har fået din rapport.

 

 

 

Skal du på listen?

Vi skriver ikke så tit, men når trangen til at sætte bogstaver sammen i kæder der giver mening, rammer os, hører du fra os.

.
Navn
Din e-mailadresse

Det virkede! Du får en bekræftelse i din indbakke lige om lidt.