Her lige inden en diset fredag eftermiddag bliver til aften og den lovede storm rammer det nordjyske landskab skal du have et lille regnestykke. Det handler om SEO og matematik – og om en ekstrem effektivitet.

Jeg læste forleden om en søgemaskineekspert, der angiveligt har udført optimering på over 3.000 hjemmesider på ca. 10 år. Og af hensyn til folks nattesøvn: Der er tale om en søgemaskineekspert fra et land, der ligger meget langt fra lille Danmark. Det er godt nok mange hjemmesider… Den melding gav mig lyst til at regne lidt på det:

Der er ca. 220 arbejdsdage på et år. 10 år giver altså 2.200 arbejdsdage. Hurtig udregning på den dertil indrettede kalkulator siger, at det betyder, at der er udført SEO på 1,37 hjemmesider pr. dag. Hver eneste arbejdsdag. Af én mand.

Det er altså lidt sejt! Jeg har arbejdet med SEO i ca. otte år. Jeg synes selv, jeg har lange arbejdsdage. Bevares – jeg laver også en del andet end SEO, men det er da det, der tager det meste af min arbejdsdag, der sjældent er på under 11-12 timer. Nu har jeg ikke talt så nøje, men jeg tror, jeg har udført SEO på omkring 800 hjemmesider på de otte år – fordelt mellem ganske små opgaver og dem, der er “ongoing”. Det betyder, at jeg med mit nuværende arbejdstempo og ditto indsats skulle kunne have nået omkring 1.000 hjemmesider på 10 år. Eller kun en trediedel af det, jeg læste om.

Jeg ser kun to muligheder:

  1. Jeg skal på et kursus – “Sådan bliver du mere effektiv”
  2. Jeg skal lære at være mindre ironisk

Hvis du lige om lidt skal ud i trafikken for at køre hjem – og du er lidt træt af trafikken på de danske veje – kan du lige dyrke dette billede af en rigtig trafikprop. Det er taget ud af vinduet fra Googles kontor i Sao Paulo:

Sao Paulo trafikprop

Så er Ring 3 ikke noget at regne mere, vel? God weekend og:

Rosenstand out!