Rådgivning om at flytte til USA

Den 27. oktober 2010 udgav jeg et podcast her på bloggen ( hør det her ), og siden har indlægget fået 112 kommentarer. Det er jo i sig selv en del, men hvad du ikke kan se på bloggen her, er de mange, mange mails, jeg har fået og stadig får fra søde og rare mennesker, der søger råd og vejledning om at flytte til USA, finde job i USA og få visum og/eller Green Card til USA.

Jeg er oprigtigt smigret over den store tiltro, mange mennesker har til min viden om det område, men sagen er, at jeg ikke har den store viden om de fleste af de ting, folk skriver og spørger mig om. Ja – jeg har taget springet og er flyttet til Florida tilbage i 2009, jeg kom herover på et visum og i dag har jeg et Green Card, Men det er altså ikke noget, jeg sådan lige har fikset selv – for nu at sige det mildt. Det har kostet masser af advokattimer, og for stort set alle er det altså bare sådan, det er.

Det er vigtigt, at du forstår og respekterer, at jeg ikke er specialist i immigration eller etablering af firma i USA, at jeg ikke lige kender til konkurrencesituationen for for eksempel restauranter i Tampa, og at min eneste kvalifikation i dette emne er, at jeg tog mig tid og brugte penge på at lave den fornødne research. Jeg er lige så kvalificeret udi i immigration, som en patient, der netop har fået fjernet blindtarmen, er specialist i kirurgi.

Med dette indlæg vil jeg besvare nogle af de mest almindelige spørgsmål, jeg får. Så kan jeg henvise til det – og forhåbentlig kan både du, der læser det nu og fremtidige læsere få glæde af det. Lad os kaste os ud i det:

Vi overvejer at flytte til USA. Hvordan får vi et job der?

Inden en flytning til USA skal du have enten et visum eller et Green Card (permanent opholds- og arbejdstilladelse). Hvis du er højt specialiseret inden for dit felt, kan du måske finde et job i en amerikansk virksomhed og via virksomhedens hjælp få et Green Card. Får du det, har din ægtefælle og evt. børn automatisk et Green Card også. Men du får altså hverken Green Card eller visum med arbejdstilladelse, hvis du ikke allerede HAR et job i en amerikansk virksomhed, der kan og vil sandsynliggøre overfor immigrationsmyndighederne her, at dit job ikke umiddelbart kan besættes af en amerikansk statsborger. Vejen er altså: Enten find et specialiseret job – eller start din egen virksomhed her.

Skal man ikke bare have 100.000$ på en konto for at få visum?

Om du så har 10.000.00$ giver det dig på ingen måde adgang til et visum. Du kan få et E2 visum, hvis du lægger en “væsentlig investering i egen virksomhed” her. Ikke i en bank. Ikke i aktier. En rigtig og “at risk” investering i lokaler, udstyr m.m. Og med udsigt til at skabe amerikanske arbejdspladser. Tag et kig på de forskellige typer af visa her.

Jeg overvejer at arbejde nogle måneder i USA og bare rejse ind som turist

Det kan du sagtens gøre, men inden du gør det, skal du vide, at når det bliver opdaget (og det gør det som regel), er det en kriminel handling. Er du svineheldig, nøjes du med at blive udvist med et livslangt indrejseforbud. Eller sagt på jysk. LAD VÆRE MED DET!

Hvor kan jeg få hjælp til alt det med visum og den slags?

Se – det er jo egentlig det mest begavede spørgsmål af alle. Det er nemlig ikke den bedste hjælp, du kan få ved at henvende dig til mig. Jeg er ikke jurist, ikke specialist i skatteret og visumregler. Derfor måtte jeg selv punge ud til specialister, og det er mit bedste råd til dig: Betal for god og professionel rådgivning. Hvis du ikke mener, du har råd til det, har du altså ikke råd til at flytte til USA. Beklager, hvis det er hårdt udtrykt, men sådan er det.

Jeg kan anbefale dig to steder, der begge yder en virkeligt god hjælp og rådgivning. Det første firma er det, der skaffede os vores første E2 visum:

Martensen Wright PC

Det andet advokatfirma er rent amerikansk med kontorer i Californien og her i Florida. Advokaten hedder Clark Trainor, og han er 100% specialiseret i visum og Green Card. Han er krævende i form af, at han pisker dig til at levere enorme mængder dokumentation og data. Men han er benhård og dygtig – og med vistnok en af landets højeste succesrater. Han skaffede os den relativt sjældne 5 årige forlængelse af vores E2 visum og derefter vores Green Card. Tager du kontakt til ham, kan du jo hilse fra mig:

Clark Trainor

Jeg ville gerne hjælpe, men…

Jeg håber, du kunne bruge lidt af det her. Jeg ville da ønske, at jeg var mere vidende om området, men det er jeg ikke, og derfor måtte jeg ud at købe mig til ekspertisen. Jeg ville også ønske jeg havde masser af tid til gratis at hjælpe de mange, der spørger, men det har jeg altså ikke. I øvrigt kan rigtigt mange af svarene på spørgsmål om emnet findes i dette overflødighedshorn af viden – klik her og se det.

Flytter du til det sydlige Florida, kunne det da være svært hyggeligt at drikke en kop kaffe sammen, hvis du mener, vi kan bruge hinanden forretningsmæssigt. Jeg har mange jern i ilden, så hvem ved? Og flytter du hertil, vil jeg ønske for dig og dine, at du bliver bare halvt så lykkelig her, som jeg er blevet det – og gør du det, kommer du aldrig herfra igen 🙂

Rosenstand out!

Hvis du vil flyve til USA, er her et godt sted at finde billige flybilletter: Rejsepriser

 

Få et opkald fra Thomas Rosenstand - Så er du på vej til den ultimative SEO løsning!

Invalid Email
Invalid Number

77 kommentarer til “Rådgivning om at flytte til USA”

 1. Morten Petersen

  Tak for links til de advokater. Jeg kan egentlig godt forstå, hvis du kan løbe lidt sur i at skulle besvare de samme mails igen og igen far mennesker, der ikke lige “orker” at åbne Google og søge selv.

 2. Tak for en god og velskrevet artikel. Der er helt sikkert nogle ting, som mange overser, når de overvejer at rykke teltpælene op.

  Vi har selv overvejet det nogle gange, men er aldrig helt nået dertil endnu – blandt andet grundet papirarbejdet, omkostningerne o.s.v. Jeg har tidligere talt med flere, som har boet i Texas og alle nævnte netop omkostningerne som en af de ting, de selv blev overraskede over, da de flyttede til USA.

  1. Der er også meget at tænke på ved en flytning til en anden verdensdel. Omkostningerne er store, når der skal sejle et flyttelæs over Atlanten – til gengæld er leveomkostningerne her markant lavere end i Danmark.

 3. Uanset hvad,så hjælper du med denne artikel i form af links til de helt rigtige personer der kan hjælpe en.

  Gå stadig med tanken om og flytte til det store land, men konen skal lige smøres lidt mere inden vi trækker teltpløkkerne op.

  Igen tak for vigtig viden Thomas

  Alt held og lykke derover.

  Frank

 4. Malene Ehlers

  Hej Thomas,

  Vil lige hører dig vedr. green Card lotteriet.. hvor finder man tilmelding til det?, hvad vil du mene er sandsynligheden for at man bliver udtrukket/vinder, og giver det adgang til at rive teltpælene op og flytte bare sådan lige.. ?

  Malene

 5. Hej alle sammen . Jeg bor i Denmark nu men jeg er den heldig udvalgt greencard 2014 men har intewie til amerikanske ambassade den 18/11-2013 ;-)))

 6. Til erdal, først stort tillykke med ny erhvervelsen
  Du skriver at du bor i dk. Er du også født her..?

  Samt hvor mange gange har du været med i lotteriet..?

  Malene

 7. Hej igen erdal,

  Har du dansk eller tyrkisk statsborgerskab ?
  Det vil sige at du er blevet udtrukket fra den tyrkiske pulje..,da man jo skal oplyse ens føde land eller??

  Er det to gange efter hinanden altså to år i træk?

  Fik du lavet billederne professionelt eller klarede du det selv? I såfald

 8. Hej Malene… Godmorgen:-).

  Jeg er tyrkiske statsborgerskab men jeg er blevet trukket tyrkisk både danske pulje… Ja jeg er blevet udvalgt DV2014 … Jeg har fået en specialist der lavet opfyldt min dokumenter 😉

 9. Er du måske os den heldig green card vinderen??? Jeg har interview den 18/11-2013 i amerikanske ambassade i Tyrkiet;-)))

 10. Jeg har et spørgsmål, som jeg ikke synes at kunne finde på nettet. Heller ikke på selve hjemmesiden: https://www.dvlottery.state.gov/

  Der er et tidsrum på en måneds tid, hvor man har mulighed for at søge om green card til om et år frem.

  Men vil det sige, at man skal vente et helt år før man kan søge gennem lottery metoden igen?

 11. Hej Thomas, Min kone og jeg har været i Florida sep 2013, og blev meget forelsket i klimaet og stemmingen.
  Da vi kom hjem fra vores ferie har vi gået rundt og tænkt om vi skulle tage springet om at starte et nyt liv i det tropiske varme.
  Jeg har været på nettet og læst lidt om kriminalitet, hvor den kan være meget udbredt i Florida end Kalifornien.

  Hvordan ser i jeres hverdag i Florida?? Vi har selv tænkt på at flytte til Orlando.
  Har oplevet noget dårligt indtil nu?? Kender i nogen gode områder man kan bo?? Er der stor mulighed om at starte en virksomhed i USA osv??

  Hilsen
  Dennis

  1. Hej Dennis

   Kriminaliteten afhænger af området, ligesom det gør i Danmark.

   Jeg ved ikke meget om Orlando, der ligger 4 timers kørsel herfra. Klimaet der er lidt koldere end her on vinteren.

   Jeg ved ikke, hvordan jeg skal besvare spørgsmålet om vores hverdag her i Florida bedre, end jeg gør i podcastet?

   Jeg kender masse af fantastiske områder i det sydlige Florida – men ingen ved Orlando. Det afhænger også af, om I har børn, ønsker at bo ved kysten osv.

   Ja, det er nemt at starte firma her, og mulighederne er mange!

 12. Hej Thomas,
  Konen og jeg har nu bestilt vores anden rejse til Florida her til Januar 2014, hvor vi kommer til at bo i Fort Lauderdale de første 3 dage. Vi har har tænkt at udforske de forskellige områder og evt. tage fat i en specialist i at søge opholdstilladelse og evt starte eller flytte mit allerede eksisterende Firma til USA.
  Kender du nogen på det område som kan hjælpe omkring virksomhed opstart osv.
  Hilsen
  Dennis

 13. Hej,

  Er de nogen af jer, der kender denne hjemmeside usgreencardoffice.com/dk/ ?

  Og til jer der er tilmeldt i Green Card lotteriet – hvad kostet det jer at tilmelde i lotteriet.

  Jeg håber, jeg hører fra jer.

 14. Hej Thomas,

  Mange tak for dit svar.

  Jeg havde prøvet at tilmelde mig på denne hjemme side, men var samtidige i tivivl. Jeg afbrudt min tilmelding, men så ringet de til mig i dag, om jeg ikke ku gennemfører min betaling. Jeg har endnu ikke betalt de, og det kommer jeg heller ikke til efter dit svar. – mange tak 😀

  Jeg går og drømmer om at flytte til Florida. Jeg skal dog sige efter en mdr. ferie i Florida, så er jeg meget indstillet på at det er der jeg vil bo i fremtiden.

  Jeg er uddannet Finansøkonom og arbejder i dag i Nordea, som kundemedarb.

  Er det muligt at finde et job som finansøkonom/ i banker i Florida?

 15. Det ved jeg ikke, Sara. Jeg er ikke på jobmarkedet, og jeg kender intet til beskæftigelsesmulighederne i din branche. Men mon ikke Nordea har samarbejdspartnere her i USA, der kan hjælpe?

 16. Maria Ohlsen

  Hej Thomas

  Skal lige høre om jeg har forstået det rigtigt.

  Hvis min mand og jeg ikke har højtspecialiserede uddannelser ( It ingeniør og Radiograf) eller et firma bag os. Vil du så mene at vi skal tage kontakt til en advokat som skal hjælpe os med at søge et visum?
  Tror du at det kan lade sig for advokaten at hjælpe, på trods af, at vores uddannelser ikke er specielle?

  Vi havde faktisk tænkt os at søge job her hjemme fra og så tage til USA med et par jobsamtaler på hånden og så håbe på at de vil søge visum for os – tror du det kan lade sig gøre på denne måde?

  På forhånd tak.

  Maria

  1. Hej Maria
   Jeg tror, det bliver umådeligt svært for jer, hvis jeg skal være ærlig. Uden at etablere en virksomhed, er det nok ikke vejen for jer. Men kan en af jer få et job herovre i en virksomhed, der viol stå bag et Green Card til jer, er det jo klart en mulighed.

 17. Hej Erdal hvordan søgte du Greencard? og hvor lang tid gik der før du fik svaret? for man svaret via email eller 🙂 og forresten Tillykke med det du må være mega glad for det nu hehe. Jeg har også prøvet min chance nu her i dag og det lykkes mig at gå igennem. Har du kortet på dig eller hvordan fungere det helt præcis :)?

  Med venlig hilsen

  Ozan Can Ozan – Copenhagen

 18. Hey alle sammen . Jeg har været interview i amerikanske ambassade i Stockholm. Nu har jeg fået godkendt green card 6 måneder på første omgang ;).

 19. Erdal kan du ikke lice skrive eller ringe til mit mobil nummer +4553277001 det angående dit greencard ohøg simple spørgsmål 🙂 og har også brug for råd fra dig af. Tak

 20. Hej Thomas

  Jeg har mit eget it firma herhjemme, siden 2000 og har en drøm om at starte op i USA, vi er kommet en del i New Hampshire, men tænker også meget på Florida, da begge stater bl.a. har 0% skat, klima osv. nu ved jeg der er meget stor forskel på NH og Florida rent klimamæssigt. Vi kender en del i NH (dog ikke familie.

  Vil du sige det er nemt at starte et lille it-konsulent firma i USA? Florida.

  Har gjort mig mange tanker omkring at flytte, mit firma går godt her i DK, men er sku træt af det store skattepres, østeuropærerne’s tilstrømning til DK og DK’s velfærdsydelser der skal tages af vores skattepenge og forsørge hele EU.

  1. Hej Dennis

   Det er ikke spor besværligt at starte her – bare husk at få den rigtige rådgivning far kompetente folk som for eksempel dem, jeg har linket til i artiklen. Så er der jo også lige det med visum – du skal have en god forretningsplan og et femårs budget med potentiale for arbejdspladser. Alt det kan advokaterne hjælpe med.

   Held og lykke!

 21. Hej Thomas. Tak for din super gode artikel. Jeg har selv været i Florida to gange med familien og vi har virkelig forelsket os i landet. Vi har gjort os mange overvejelser om at flytte og vil nu gerne gøre noget ved det endeligt. Konen og jeg er danske statsborgere, og jeg har haft forretning i mere end 10 år her i dk med succes. Forretning har været pizza/restaurant/cafe, jeg er startet i en meget ung alder og har derfor 22 års erfaring og mener da også selv at jeg er meget dygtig.

  Mit spørgsmål til dig vil være:

  Hvis jeg flytter til florida(Orlando/Sarasota området), og vil åbne noget lignende (pizza/cafe), ville det kunne være nok til at søge om visum? Succesen tror jeg egentlig på, men spørgsmålet er om det er nok? Har en del opsparing, men kan man starte med at leje et hus eller skal man købe?

  Hvordan er bankerne? Er de meget kritiske og usamarbejdsvillige overfor “os”? Og har også læst alle kommentarer, hvad koster alle de her dokumentations arbejde?

  Jeg har en masse spørgsmål men vil heller ikke skræmme dig, og håber derfor du vil give dig til at svare de ovenstående.

  På forhånd, mange tak for hjælpen.

  Mustafa

  1. Hej Mustafa

   Jeg vil tro, at det at åbne en restaurant er nok til et visum. Men tal med advokaten om det. Der kan du også få en pris. Regn med 4-5000 dollar for arbejdet.

   Bankerne er som i Danmark. Hverken værre eller bedre. Orlandoområdet er i modsætning til Sydflorida et lavindkomstområde, og husleje mm er derfor ganske lav. I kan sagtens leje et hus eller lejlighed, og det er nok det smarteste, til I ved, om I vil blive her. I det område kan I komme langt for en husleje langt under 2000 dollar pr måned.

 22. Kære Thomas,

  Først og fremmest har det været utrolig spændende og læse om dine erfaringer.

  Jeg har dog et spørgsmål (beklager hvis du er blevet spurgt om det mange gange før 🙂 ) men læste lidt på det link som du vedhæftede omkring green card lottery til Maria – og som jeg kan se det er det ikke gratis, men kræver at man betaler en biometric fee på 1070$ for overhovedet at kunne komme i betragtning til lotteriet – er det mig der læser forkert? og så tilfælde kan du måske guide mod det rigtige sted man registrer sig? 🙂

  http://www.uscis.gov/i-485

  På forhånd tak
  Suzanne

 23. Hej Thomas
  hvor mange penge skal man have for at flytte til Florida. jeg ejer ikke selv virksomhed eller firma som du gør. jeg er alene mor med 2 børn og vi brænder for at bo i Florida.

  med venlig hilsen
  Lone

  1. Hej Lone

   Jeg ville ikke kaste mig ud i det med mindre end et par hundrede tusinde kroner at gøre godt med. Det er dyrt at flytte så lang, og advokaterne, du skal bruge til at få visum, er ikke gratis heller. Men hvordan har du tænkt dig at få lov at bo her? Du kan jo ikke bare flytte til USA uden at have Green Card eller visum, og det får du kun, hvis du enten driver firma eller har et højt specialiseret job her i USA.

 24. Jeg har familien som bor i usa, og jeg vil flytte til USA , kan du fortale mig om hvad jeg skal at gøre for at kan flytte til USA .
  For forhånd tak

 25. Hej Thomas,

  Super blog:-)
  Jeg er endt i lidt af en blindgyde med hensyn til visa “tilbud” – har prøvet flere instanser.
  Jeg er i den heldige situation at jeg kan få et job i USA, men vi har så fundet ud af at man kun kan søge H-1B visa i april….surt, når nu jeg er nået hertil!

  Ved du om jeg har mulighed for at søge om et immigrant visa (green Card) hele året eller er det også i en bestemt periode?
  Næste problem kunne blive at jeg ikke har en bachelor degree, men vil være det man betegner som en specialist…….

  Håber du kan advisere lidt.
  På forhånd tak…..:-)

  1. HEj Torben

   Du kan ansøge om Green Card hver eneste dag året rundt – og sørg for at få hjælp til det fra din amerikanske arbejdsgiver. Det letter processen en hel del!

 26. Hej Thomas,

  Det er verdensklasse…tak:-). Det var præcist hvad jeg troede, men ikke rigtigt kunne finde et svar på!
  Det sjove er at deres immigration lawyer kom med den udmelding at det ikke kunne lade sig gøre før til april….men måske skulle han have læste videre:-).
  Tror du at hvis ‘specialist’ bliver et problem, at en mini MBA ville kunne opveje et bachelor krav?
  Jeg er godt klar over at det her jo ikke dit speciale og du reelt hjælper folk af god vilje…..men tak for hjælpen:-).

 27. Det er også en videnskab….noget nemmere at komme ind i lille Danmark:-)

  Tak for dine indspark…..forsat hled og lykke ‘over there’!!

 28. Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at komme på universitet i USA, hvor- og hvilket universitet er jeg ikke sikker på endnu.
  Mit spørgsmål er, hvordan jeg kan komme til at gå på et universitet derovre? Skal jeg have et visum, legat, green card?
  På forhånd, mange tak 🙂

 29. Ved du, om der er forskel på at være revisor i USA og DK? Vil gerne til USA efter universitetet, men hvis den uddannelse som jeg har taget i DK ikke er helt det samme, så har jeg lidt af et problem. 🙂

 30. pia bundgaard

  Hej Thomas. ved ikke om du kan hjælpe, men det er vel et forsøg værd. Siden du er bosat i USA, ved du måske hvordan man kan tegne en sygeforsikring der – for når man er fraflyttet DK gælder den danske ikke længere. Jeg skriver på vegne af min veninde og hendes mand som gerne vil over til deres fastboende datter og bo der i nogle år. De er begge pensionister, men han er kronisk syg og har brug for noget bestemt medicin. Kan du hjælpe med evt oplysninger, om hvor de kan henvende sig, om deres muligheder.

 31. Hej Thomas

  Vi, min kæreste, søn og jeg er muligvis så heldige at skulle flytte til Wisconsin…
  Min kæreste er ansat ved et internationalt firma og har derigennem fået tilbudt et job derover.
  Mit spørgsmål er så: Er det i forhold til green Card, bedst at være gift inden vi tager afsted, og inden vi skal søge om green Card. ( tænker firmaet ansøger)
  Og får jeg green Card også?
  Tak for en rigtig god side:-)

 32. På siden du har lagt ud for Lottery står der når man skal til at søge at man skal skrive : In the space below, type the confirmation number that was given when you applied.
  Format: 2015xxxxxxxxxxxx
  Ved du hvad der menes her ?
  Har ikke søgt om green card eller lignende før da jeg ikke har opfyldt kravene mht kanon høj uddannelse eller selvstændig

 33. Jakob Worning

  Hej Hr Rosenstad.

  Vil bare høre om det koster noget at kontakte
  Mr. Trainor vedr. En forspørgsel?

  Mvh.

  Jakob Worning

 34. Rasmus Heding

  Hej Thomas. Jeg sidder med et problem, jeg er dansk statsborger, men af mange problemer kan jeg ikke rigtigt klare at bo i Danmark længere. Jeg kan ikke finde noget steder hvor man kan søge permanent visa, for jeg er blevet tilbudt at bo i Covingtong Georgia hos nogle venner som er Amerikanske statsborgere. Og tænker det er vigtigt jeg flytter før jeg begynder uddannelse her i Danmark.

 35. Rasmus Heding

  At jeg ikke helt ved hvad skal gøre. Jeg har prøvet at kontakte kommune og høre om hvad man gør. Men de kunne ikke rigtigt svare på noget som helst. Hvad skal man gøre for at søge permanent visum

 36. Hej Thomas!
  Vil starte med at sige at det er en fantastisk blog du har her, og hold da op hvor du har mange dejlige informationer. Vi er et vennepar med børn som gerne lidt ude i fremtiden kunne tænke sig at bosætte sig i Californien, og håber hermed at du kan være os behjælpelig med nogle svar på vores fælles spørgsmål.

  1) Hvad koster det ca. at starte sin egen virksomhed op?, tænker på om det er som her hjemme i Danmark hvor man kan starte op på flere måder. Og hvis, hvad er så det billigste?

  2) Ved du om der er mulighed for om man kan komme i lære og starte på en uddannelse som voksen og på den baggrund få et visum?

  3) Ved du om man med en uddannelse som henholdsvis: Produktionsteknolog/ Maskinteknikker og Industriteknikker/Maskinarbejder samt programmør er specialiseret nok til at være eftertragtet. Erfaring er henholdsvis 20 år og 30 år inden for branchen.
  Hvis ikke du ved det, er det muligt du kan henvise os til et link hvor man kan se eftertragtet jobs.

  I et af dine tidligere opslag skrev du noget om en advokat der kunne være behjælpelig med visum. Du skrev han kostede en del, men var god. Ved du hvad han ca. koster?

  Et sidste spørgsmål lige nu:-) : Ved du evt. om der findes nogle amerikanske sider hvor man kan ligge sit CV ind?, lige som jobcentret herhjemme.

  Vi glæder os til at høre fra dig, og håber der er tilstrækkelige informationer til at kunne svare.
  Med venlig hilsen
  Mette, Kenny, Tina og Karl.

  1. Hej Tina
   Nu handler indlægget jo primært om, at jeg på ingen måde er klædt på til at rådgive om det, I spørger om – men lad mig svare så godt, jeg kan 🙂

   1.
   Det afhænger af virksomhedstypen og uden tvivl også af staten. Californien er jo den absolut dyreste stat af dem alle, og jeg ved intet om, hvad det koster der. Det kan en advokat i Californien til gengæld svare på.

   2.
   Nej – det kan man ikke.

   3.
   Det tvivler jeg på – og nej, jeg kender ingen links til eftertragtede kvalifikationer.

   4.
   Advokaten er http://ailc.com – han heder Clark Trainor. Hvad han koster? Jamen det afhænger sørme da af, hvad han skal lave 😉 Mit Green Card kostede – så vidt jeg husker – $4000.

   5.
   Prøv her

   Som I kan se, er det begrænset, hvad jeg kan hjælpe. Jeg er sådan cirka lige så nyttig på det felt, som en patient, der har fået fjernet sin blindtarm, er kvalificeret til at rådgive om det kirurgiske indgreb 🙂 Jeg har jo bare købt rådgivningen og hjælpen, der er 100% individuelt tilpasset den enkeltes situation, og min situation var jo markant anderledes end jeres: Jeg startede firma her, havde virksomheder i Danmark og investerede her.
   Held og lykke med det!

 37. Hej Thomas!

  1000 tak for din tid, og ikke mindst fordi du forsøgte. Kan godt se med hensyn til opstart af virksomhed, har det været en hel anden situation for dig som for os:-)
  Men endnu engang, hjertelig tak for din tid.
  Hvis held og lykke er med os, får du en hilsen mere på et tidspunkt:-)
  Med venlig hilsen
  alle 4´er;-)

 38. hej Thomas

  Tak for mange af det gode oplysninger på din blog.
  Jeg har som mange andre har tanken om at flytte til den anden verdensdel.

  Som jeg læser, er muligheden for at starte virksomhed en mulighed for at få greencard/opholdstilladelse.

  Er der meget forskel fra stat til stat, mht. regler mm?
  Jeg har læst et sted, at for at starte virksomhed fx i Houston.
  Kræver det at det nystartet firma, skal kunne ansætte mindst 20 medarjbeder.

  Er der en side som skriver og regler og krav for opstarte af firma i Florida?

  med venlig hilsen
  Lilian

  1. Hej Lilian

   Om start af firma i Florida – klik her
   Jeg ved intet om forskellene mellem stater – det skal du tale med en advokat med speciale i de dele om.
   Jeg kan dog garantere dig, at der ingen stater er i USA; der har noget krav om minimum antal medarbejdere for at starte – så dumme er der ingen, der er 🙂
   Held og lykke 🙂

 39. hej Thomas

  tak for det hurtig svar.
  det link du henviser til virker ikke.
  når jeg trykker på den, kommer jeg ind på en tom google side.

  Den advokat du henvise til længere oppe. Har du haft nogen som har brugt ham, jeg tænker om nogen som har brugt ham og efterfølgende fik afslag på greencard?

  hilsen
  Lilian

  1. Hej igen
   Linket virker nu fint. Det er en animeret søgning.

   Flere har brugt Clark, og alle har fået enten visum eller Green Card.

 40. hej Thomas

  Ved du om hvilken by er godt for en nystater mindre restaurant?
  Jeg har det 2 byer, Tampa eller Orlando?

  Er der nogen krav om ejenkapital, hvis jeg vælger Incorporate typen?
  Er det ikke det samme som Aps i dk?

  med venlig hilsen
  Lilian

 41. Jeg kender intet til de to byers konkurrencesituation på restaurantområdet.

  Jeg ved ikke, hvordan jeg skal få forklaret dig, at jeg ikke er advokat, ikke er klædt på til at rådgive om selskabsformer i USA etc.? Jeg er lige så klædt på til at besvare spørgsmål om kirurgi, som et menneske, der har fået fjernet blindtarmen, er det 🙂

  Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til en advokat, der kan hjælpe dig med de spørgsmål. Det gjorde jeg, og det var alle pengene værd.

 42. Hej Thomas

  Når man kigger bolig i USA, og de skriver 2 beds 2 bath, betyder 2 beds så to soveværelser, eller skal det ses som her hjemme med 2 værelser, hvor af det ene jo så typisk er en stue?

  1. Hej Martin
   2 beds er 2 soveværelser. Nogle gange kan der også være en “den” – det er et rum UDEN indbyggede skabe, der altså ikke må tælle som et soveværelse her i kommunen.

 43. Fedt! Det var en stor hjælp for mig på en lille ting for dig, tusind tak for hjælpen!

 44. Hej Thomas

  Vil lige starte med at sige tak for en fantastisk blog, med en masse nyttige informationer!

  Jeg har igennem længere tid gået med tankerne om at flytte til USA og om det kunne være en mulighed for mig.
  Jeg må desværre indrømme at jeg er yderst i tvivl om hvordan jeg skal gribe min situation an, da jeg hverken har firma, fornemt job eller noget familie derovre.
  Ville min bedste chance være at satse på Green Card lotteriet, eller skulle jeg skaffe en advokat af en eller anden slags, for at se hvad han/hun ville kunne gøre? Er der en mulighed eller skulle man bare give helt op??

  Med venlig hilsen Casper

  1. Hej Casper
   Uden job her, firma eller nær familie kan du godt glemme alt om at få Green Card på anden måde end via lotteriet. Så’n er det bare – beklager.

 45. Helt okay! Når vi snakker job er vi så ude i noget så simpelt som salgsassistent eller noget mere avanceret?

 46. Det tvivler jeg stærkt på – din amerikanske arbejdsgiver skal kunne godtgøre, at han ikke umiddelbart kan besætte jobbet med en amerikaner. Jeg tror, du skal tale med en immigrationsadvokat, der kan svare mere kvalificeret.

 47. Hej. jeg er 15 år og vil rigtig gerne flytte til Miami når jeg bliver gammel nok, men kan ikke helt gøre mig klog på den her side, kan jeg flytte til miami og bo? hvordan gør jeg? hvad koster det ca.? og kan jeg godt få et job derovre, og hvor lang tid går der? jeg har ingen job forbindelser til Usa og har aldrig været der før.

  1. Hej Trine
   Har du læst, hvad jeg har skrevet her? Jeg ved ikke, om du kan flytte til Miami og bo der. Hvis du finder et job, der kan give dig arbejds- og opholdstilladelse, kan du jo sikkert. Hvad det koster? Regn med mindst 5-6.000 dollars til advokater. Dertil kommer så flytteomkostningerne.

   Om du kan få et job herovre, kan jeg altså ikke svare på 🙂 Jeg ved meget, men jeg kan ikke spå.
   Held og lykke med det!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *