Duplicate content er stadig et stort problem på hjemmesider og webshops – ingen tvivl om det. Og problemet opstår enten som følge af dårlig programmering eller som følge af genbrug af tekster. Som regel er det faktisk begge årsager, der er i spil. Og enhver, der har prøvet at arbejde aktivt med problemet og fået elimineret duplicate content på deres site, ved, at det har en stærk effekt i positiv retning på placeringerne. Men det kan være ekstremt tungt at finde både alt det duplikerede indhold og årsagerne til, at det opstår. Jeg har ikke tal på, hvor mange hundreder af timer, jeg har siddet og bakset med den slags.

Software til at finde duplicate content?

Indtil nu har der ikke været nogen løsning tilgængelig, der kan hjælpe med at opspore duplicate content på et site. Der er selvfølgelig Copyscape, men det er mest egnet til at finde stjålne tekster og tekster, der ER online på andre domæner. Så er der Xenu, der er et meget fint program, men det eneste duplicate content, det kan finde, er det, der har samme sidetitler. Og Xenu kan ikke arbejde med hverken “noindex” eller Canonical URL tag. Og altså heller ikke afsløre problemer med genbrug af tekst på flere produkter etc.

Lang historie kort: Jeg har opfundet en software, der kan alt det og mere til. Og da jeg ikke er programmør, har jeg så haft et team til at arbejde på at udvikle den bette sag i over 15 måneder. Tro mig – havde jeg ikke respekt for Googles evne til at læse og forstå tekst før, så har jeg det nu! Udviklerne har knoklet som sindssyge og fundet løsninger, de ikke selv anede, de kunne hitte på undervejs. Nu er vi i mål, og DCFinder – som programmet hedder – er klar til salg. Faktisk tyvstartede jeg lidt for nogle dage siden, og der er allerede solgt en del licenser.

Tjek videoen herunder – og kan du bare ikke vente, kan du skynde dig at købe din egen DCFinder lige her: DCFinder Duplicate Content Software

Hvorfor skal du bruge DCFinder?

At duplicate content er et problem, er der ingen professionelle SEO folk, der er i tvivl om – og derfor skal det løses bedst muligt. Det er også, hvad Google anbefaler, og for en gangs skyld er vi rørende enige med dem. Hvis du ikke ved, hvorfor duplicate content er et problem, vil jeg anbefale dig at læse disse: Hvad er duplicate content og Eksempel på skader efter duplicate content

Med DCFinder kan du gennemgå dit site på samme måde, som søgemaskinerne gør det – og få en liste over de URLs, der er duplikerede. På  selv en mindre webshop kan du spare MANGE timers manuelt arbejde – og på et større site er der tale om enorme tidsbesparelser. Og så må vi jo ikke glemme, hav du får ud af det, når du har rettet fejlene, som DCFinder har fundet: Et bedre site, bedre rankings og bedre udnyttelse af de indgående links, du har.

Copyscape versus DCFinder

Jeg har fået en del spørgsmål om, hvad forskellen er på Copyscape og DCFinder – så jeg må jo nok erkende, at ikke alle orker at høre hele videoen igennem, hvor den forskel er grundigt beskrevet. Lad mig derfor kort beskrive de væsentligste forskelle her:

  • DCFinder kan arbejde på din udviklingsserver – det kan Copyscape ikke
  • DCFinder finder duplicate content på selve dit website – Copyscape tjekker primært mod andre sites. Og alt skal være online og indekserbart for at kunne tjekkes med Copyscape
  • DCFinder respekterer Canonical URL tag, 301 redirects, robots.txt og “noindex” – til forskel fra Copyscape
  • I DCFinder kan du selv bestemme, præcist hvordan du vil have sitet (eller dele af det) crawlet og scannet

Når jeg tester det testsite., jeg bruger i videoerne på Copyscape, får jeg INTET – men DCFinder finder perfekt alle de forekomster af URLs, der har duplicate content. Copyscape er suverænt til at holde øje med, om nogen snupper dine tekster – men til at teste et site for duplicate content internt på sitet er det reelt uanvendeligt.

Hvis du har lyst, vil jeg blive frygteligt glad for en stemme på Digg – det kan du gøre her

Og det praktiske: DCFinder sælges af vores amerikanske selskab – Ciaps, Inc. – her i Florida. Og produktet udbydes i hele verden – så er vi da dækket ind der. Priserne starter ved $30 for en måneds licens til DCFinder Basic.

Har du lyst at være med til at sælge DCFinder som afilliate? Det kan du gøre via Plimus og ved at følge dette link: Bliv afilliate

Rosenstand out!