Podcasts – hvad vil du høre?

Er du kommet godt ind i det nye år – parat til at tage hul på både året og årtiet? Jeg er, og jeg har nydt en formidabel jule- og nytårsferie næsten uden arbejde. Det er mange år siden, det er sket sidst. Nu kalder hverdagen, og i dag har vi kørt min svigermor og hendes mand til Miami lufthavn efter et herligt besøg af dem – så har vi huset og vores nye liv for os selv. En af de ting, jeg gerne vil, er at podcaste lidt mere. Men inden jeg kaster mig ud i det, vil jeg være lidt interaktiv.

Hvad har du lyst til at høre om?

I stedet for at sidde og pille i egen navle kan jeg lige så godt pille lidt i din navle, ikke? Hvad har du lyst til, at jeg skal snakke om i et eller flere podcasts? Hvad har du brug for at høre en anden vinkel på – eller et indspark til?

Jeg vil ikke love dig, at jeg kan tage alle forslag og gøre dem til et brugbart podcast – men du kan jo komme an og se, om du kan “trigge” mig? Skriv en kommentar her – og mener jeg, at jeg kan byde kvalificeret ind, tager jeg det i overvejelse. Lad nu være med at spørge om podcasts om stramajsyning eller fodbold eller andet komplet ligegyldigt, som jeg intet ved om alligevel. Men lugter det lidt af iværksætteri, søgemaskineoptimering, online marketing eller holdninger til mærkesager, er jeg sikkert frisk – hvis jeg mener, jeg har noget at byde på altså.

Skal vi prøve? Ordet er dit og:

Rosenstand out!

Få et opkald fra Thomas Rosenstand - Så er du på vej til den ultimative SEO løsning!

Invalid Email
Invalid Number

38 kommentarer til “Podcasts – hvad vil du høre?”

 1. kan du så få fingeren ud af min navle.. ? 🙂

  Jeg kunne godt tænke mig at høre en podcast om online markedsføring via sociale medier som Twitter og Facebook. Vi har set flere eksempler på virksomheder i USA der har stor succes med Twitter, men vi har stadig til gode at se det i Danmark – Hvorfor?

 2. Jacob Kildebogaard

  Hey Thomas

  Det er fantastisk godt at høre. Overskuddet er dejligt at mærke.

  Jeg har vist nævnt det tidligere, men det vil være interessant at høre hvordan man vender en lidt træg forretning til en succes. Gerne med udgangspunkt i egen 🙂

 3. Forudsigelser mht. hvad der skal satses på i forhold til markedsføringen fremover – vil altid være rart med nogle forskellige vinkler på hvad andre mener om tiden vi går i møde. Hvor skal der satses og hvad kan vi droppe.
  Det kunne jeg godt tænke mig at høre dig snakke lidt om 😉

 4. Jeg er mest til tools og konkrete tips. Jeg kunne godt tænke mig emner som:

  Hvordan du bedst bruger feeds i dit SEO arbejde.
  Linkbuilding strategier.
  Online tools du bruger i dit daglige arbejde.

  Noget i den dur. Og det du ikke laver – det laver jeg da bare selv 😉

  Du misser den lækreste hvide vinter her. Rigtigt lækkert og hvidt.

  Potter

  1. Potter – jeg har altid hadet den danske vinter, så jeg misser ikke noget 🙂

   Gode forslag – tak! Og som du ved, elsker jeg at lave noget sammen med dig – så det kan være, vi skal se på det?

 5. Hej Thomas

  Rart med lidt podcasthomkrati 🙂

  Jeg har samme ønske som Lars Bachmann om online markedsføring via sociale medier som Twitter og Facebook. Især med fokus på balancen imellem auto-/robo-tweets og real human tweets, og hvordan man gør robo-tweets af så god kvalitet som muligt.

  /Grosen Friis

 6. Du siger bare til. Send flybiletten til min private adresse, find en god plads ved poolen (god skygge, er hamrende bleg) og sørg for masse af væske. Så tropper jeg op med min Zoom H4 – eller måske video?

  Vi kan også lave en aftale over Skype, hvis du synes det passer dig bedre?

  Jeg ved godt hvad jeg synes vi skulle tage fat på. Lad os tale om det.

  Potter

  1. @Potter: Jeps – jeg prøver at fange dig en af dagene på Skype. Så starter vi der og ser, om du skal flyve herover 😉

   @Lars Bo: Potter og jeg har lavet et podcast sammen før: http://pottercut.dk/thomas-rosenstand/brug-feeds-i-din-markedsf%c3%b8ring/

   Mikkels tanker om linkkataloger kan ikke retfærdiggøre et podcast – det kan jeg svare nemt på her: Jeg forventer det samme, som han gør. Og det bliver (endnu) en brat opvågning for de mange, der hopper på “100 linkkataloger for 1.000 kr.” og hvad ved jeg. Men det finder de ud af 😉

   Linkstrategier mere generelt: Ja – det skal der nok komme noget om.

 7. Hej Thomas,

  Jeg kunne godt tænke mig at høre din mening om deMibs forudsigelse her: http://www.demib.dk/danske-link-kataloger-1145.html – hvor du så kommer ind på, hvordan man skal forholde sig til sin linkbuilding, hvad skal fylde det hul ud der pludseligt (måske) opstår?

  Samt hvordan får man naturlige links når ens publikum er unge? Hvilke strategier skal der tages i brug for at de deler links på fora, sociale netværk o.l?

  Fine forslag indtil videre, kunne være fedt hvis dig og Potter lavede et podcast sammen 🙂

 8. Kasper Bergholt

  Jeg synes, det ville være interessant at høre om Google Caffeine, omend der nok skal gå lidt længere tid, før bølgerne har lagt sig og fakta består (hvad angår det første tænker jeg på forudsigelser og foranalyser pt.)

 9. Hvad med at fortælle om hvad du oplever som væsentlige forskelle og ligheder i online markedsføring i USA og Danmark, det kunne måske give et fingerpeg om hvad vej vinden blæser i næste uge herhjemme med nogle nye trends fra USA.

 10. Jeg støtter Potters ide omkring lidt mere håndgribelige tips og tricks (dog helst ikke så meget Social Media). Gerne lidt om hvordan du bruger diverse gratis blogs mv. i din linkbuilding. Nu hvor jeg ikke kom med i jydegruppen, så må jeg se om jeg kan suge viden ud af dig på anden vis 🙂

  /Mikael

 11. Som du skriver i SEO-LEX så har AdWords ikke noget med SEO at gøre, men jeg kunne godt tænke mig at høre om hvordan man skal tænke AdWords ind i forhold til SEO, hvor man skal starte med AdWords i f.eks. en ny webshop uden noget historik og i det hele taget AdWords anno 2010 – er det stadig “hot”?

 12. Vi har tidligere snakket sammen om, hvor travle f.eks. de danske e-Købmænd er. Og at de sjældent har tid til at sætte sig ned og nørde med SEO og link building, da 80-90% af deres tid går med at putte varer på hyllerne eller i kasser.

  Så en Top 5 over de mest effektive SEO ting du nemt kan gøre selv, evt. delt op som en 5-6 selvstændige podcasts, hvor du går i detaljer med hvert emne.

  Og ellers, så er din pragmatiske, nede-på-jorden mening om konkrete emner ALTID fed at høre, den kan virkelig give et godt los i rumpetten! Bare det er on-topic, dvs. handler om SEM / Online Marketing.

 13. Michael Hyldsgaard

  Hej Thomas.

  Jeg var én af de mange der var mødt op i Odense her i efteråret. På det tidspunkt var jeg så småt gået i gang med SEO, men fik først rigtig blod på tanden efter dit foredrag.

  Jeg er altså stadig novice på feltet og netop derfor kunne det være rart, at høre et indlæg om, hvordan du griber nye SEO-opgaver an. Hvad går du først i gang med? Hvilke værktøjer bruger du i processen.

  Dernæst kunne det være rart at høre noget om, hvordan man griber kunder an som ikke har alverdens penge på SEO-budgettet. Hvordan giver man dem mest value-for-money?

  Kort sagt; hvordan arbejder du med en SEO-opgave?

  De venligste hilsner
  Michael Hyldsgaard

  1. Hej Michael
   Tak for kommentaren. Lige netop det med at “lære fra mig” om, hvordan andre skal gribe deres SEO kunder an, er ikke noget, jeg vil mere. Gennem de sidste par år har jeg set en række personer, der efter at have købt SEO ydelser hos mig etablerede sig som “SEO eksperter”. Fælles for de fleste af dem er, at de er komplet uduelige og at de direkte skader deres kunders websites. En hammer er en hammer – men den kan bruges på flere forskellige måder. Det håber jeg, der er forståelse for.

 14. Du skriver jo “Lad nu være med at spørge om podcasts om stramajsyning eller fodbold eller andet komplet ligegyldigt, som jeg intet ved om alligevel. ”
  Lige præcis! Det jeg personligt bedst kan lide at høre folk tale om er nemlig det de er ALLERbedst til – det område, hvor de virkelig er ekspert og kan komme med noget, som få andre kan.
  Dvs. IKKE holdninger til mærkesager (som “alle” har/kan have), eller peptalks som så mange erhvers-typer kan levere eller for den sags skyld områder, der kun tangerer ekspert-området, og blot er nye og spændende – men hvermands-“eje”.
  Din absolutte force må vel være indenfor SEO – så podcasts om _hardcore SEO_ ville være super fedt. Altså virkelig hvor du leverer nogle detaljer eller fx de “avancerede” overvejelser, som man ikke finder så mange andre steder.
  (Og selvom du kaster en række perler for svinene 🙂 / deler ud af din mest avancerede viden, så har du jo stadig erfaringen, effektiviteten, helheden/samspillet, folk-har-for-travlt og alle de andre ting, der stadig giver dig den fordel, som amatøren ikke har – og dermed er det mit bud, at du ikke vil miste forretning på det – tværtimod vil det gavne biksen, at man kan se, at du kan fortælle folket noget, som andre ikke gør! Men det er jo en anden snak, som “vi” allerede har haft i kommentarerne på en anden blog. 🙂 )

 15. Lars Bo Thomsen

  @rosenstand
  Det vil jeg høre, tak!

  Det var faktisk også lidt mere den anden halvdel af ideen der var interessant “hvor du så kommer ind på, hvordan man skal forholde sig til sin linkbuilding, hvad skal fylde det hul ud der pludseligt (måske) opstår?”

  Altså går ind og giver nogen værktøjer til hvad de mange e-købmænd skal gøre fremover.

 16. Hej Christian

  Gode pointer – helt klart! At dele de få guldkorn, jeg har for mig selv i forhold til SEO, vil nok aldrig komme på tale. Det skyldes ikke angsten for at miste forretning – jeg lever af flere andre virksomheder end lige Concept Interest, og p.t. er vi booket flere måneder frem her. Men jeg er blevet for gammel til at deltage i det “dummekor”, der offentligt melder ud om grænselandets muligheder. Der er ting, det er bedst at undlade at tale om. Hvis du har fundet en metode til at spare i skat, som er lige på kanten, kan du være stjernesikker på, at omtaler du den offentligt, lukkes hullet.

  Har du fulgt debatterne på Amino f.eks., vil du have set den ene fusentast efter den anden melde ud om diverse metoder, der ikke er billiget af store G – og derefter se disse metoder håndteret. I mine logfiler kan jeg se, at drengene i både Dublin og Mountain View lytter og læser med her. Og det er de så pokkers velkomne til 🙂

  Men når det så er sagt: Det kunne da være, at jeg kunne komme i tanker om lidt guf, man ikke støder på ved hvert gadehjørne. Og ellers er der jo altid muligheden for at købe SEO-LEX 10.0 – der står alt det frække 😉

 17. Janno Damgaard Lassen

  Jeg vil også med til Florida… 🙂

  Og som forslag til podcasts har jeg et par ting:

  Først vil jeg tilslutte mig MyreMichaels forslag til et podcast om brugen af gratis blogs, jeg benytter det selv en hel del og med succes, men et kig ind bag facaden på hvordan du benytter det ville være guld værd.

  Og måske lidt uddybning af hvordan du oplever at man opbygger en hensigtsmæssig linkprofil og hvordan en sådan ser ud og kan skaleres i forhold til sitets størrelse…
  Både set i forhold til domæne links, og dybe links… og værdien af at opbygge pagerank på ens homepage som ekstremt mange går ret meget op i…

  Og så kunne jeg godt tænke mig at høre lidt flere af dine tanker om hvordan man opretholder/opbygger en god arbejdsmoral når man er/bliver iværksætter og kun har sig selv at stå til regnskab for…
  Altså noget i retning at hvordan man opretholder sin arbejdsmoral uden en chef der udsteder ordrer, og damoklessværdets trussel i form af fyring hvis man ikke udfører sine tildelte arbejdsopgaver.

  Med hensyn til dit svar til Michael har du min fulde opbakning, der er alt for mange der forsøger sig som seo-eksperter uden tilstrækkelig viden, og du kan oftest kende dem på at den linkbuilding strategi de aqnbefaler er baseret på linkkataloger og ikke en varieret linkprofil.

 18. I en tid hvor mange virksomheder går konkurs eller bliver nødt til at fusionere kunne jeg godt tænke mig at høre hvad man skal tænke på i en sådan situation i forhold til SEO. Ved ikke om det er interessant nok til en pod cast, men ellers kunne det være relevant at tage med i din næste SEO bog.

  Med venlig hilsen
  Rasmus Grønbæk

 19. Fik faktisk lige en tanke mere…

  I lyset af dit efterhånden tætte samarbejde med Benjamin Gundgaard kunne du måske podde lidt om testmetoder, og løfte sløret for nogle af de resultater du oplever at man kan få?
  Måske du endda kunne lave det som et podcast interview med Benjamin?

 20. Hej Thomas,

  Det ville være utrolig spændende for mange at vide hvordan man bedst holder styr på backlinks/tilmelding i linkkataloger (brug af excel ark, programmer m.v.).

  Linkkataloger, tilmelding, linkbuilding m.v. er daglig debatemne på amino, og vil dermed give en masse trafik og henvisninger til dig, hvis du skal tænke ren markedsføring.

  Mvh
  Jonsa

 21. Hold da op – jeg render vist ikke tør for ideer lige foreløbig. Tak indtil nu for de mange gode forslag – nogle af dem vil jeg nok vælge at undlade at podcaste om, men det havde jeg jo også varslet i oplægget.

 22. Jeg har ikke lige læst de mange kommentarer så undskyld hvis jeg gentager nogen; jeg vil rigtig gerne høre om dine tanker med udflytning fra Danmark. Hvad gjorde dette, økonomi – drømme – muligheder? Jeg ved nok godt at alle faktorerne har noget at sige, men vil gerne høre det med dine ord.

 23. 1. Jeg er tekniker så jeg synes tit jeg savner noget teknisk. Een ting som tekniker er at jeg reelt bare kan “smide” tingene sammen, men jeg synes ofte jeg mangler at se den større sammenhæng og planlægge SEO ind i mit site inden jeg begynder at udvikle det. Det er som sådan alle aspekter af det, fra interne links til strategier omkring hvordan jeg håndterer eksterne links.

  Når jeg er fri af eks. WordPress og en fabrikeret webshop, og dermed har alle muligheder – hvad kan/bør/skal jeg så have med i min implementering?

  2. Igen, som det tidligere er nævnt en strategi til at holde styr på det eksterne med linkbuilding, konti, blogs, strategier. Jeg er endda klar til at skrive mit eget program til at holde styr på det hele med – indarbejde det i min side endda 🙂 Det er virkeligt noget jeg mangler.

  3. Hvordan samler jeg op på mit SEO arbejde? HVad er værd at måle og hvordan måler jeg det?

  1. Hej Brian
   Jeg forstår, hvad du mener. Faktisk er det meste af det, du spørger om i SEO-LEX 10.0, og jeg tvivler på, det er stof, der egner sig til et podcast. Men lad mig lure på det!

 24. Aller først.
  Måske du har talt om det, men så har jeg bare ikke fundet det.

  Jeg har dags dato læst om, at Google mener, at om få år vil størstedelen af al trafik på nettet foregå via mobiltelefonen, og den kendte desktop pc vil forsvinde.

  Så tænker jeg. Mobiltelefoners skærme er forholdsvis små, og dette vil vel så bevirke, at de sider, som leverer information (annoncer og lign.), og som kun finansieres ved hjælp af reklamer, deres tid vil vel så være omme, da det vil, for det meste, kun vil være ren tekst der fokuseres på.

  Hvordan vil nutidens “frivillige gratis information” kunne overleve i sameksistens med den nye måde at få information på?

  Det kunne jeg godt tænke mig at høre et bud på.

  Ps. måske svaret er åbenlys, for en der ikke ejer en 8 år gammel Nokia 😉

  Mvh. John.

  1. Hej John

   Jeg har ytret mig lidt om emnet nogle gange – men kun sporadisk. Jeg har knoklet som en gal hele dagen, så jeg trænger faktisk til at lave noget andet. Jeg tror, jeg flikker et podcast sammen om lidt 😉

 25. Jeg har gået tænkt over et par idéer til en podcast, so here goes:

  PageRank. Hvad kan man bruge det til? Bruger du det i dit daglige arbejde med SEO og til hvad? Det er selvfølgelig rart at få en numerisk værdi på indgående links, men vil man ikke altid vælge at lave en mere detaljeret linkprofil af en given side?

  Jeg kan se at I har lavet en video ovre på bd-store som fortæller hvordan man handler hos Jer. Kunne du fortælle lidt om baggrunden for at lave videoen, og om det er noget der virker? Hvad siger kunderne til det? Findes der stadig masser af kunder, som skal have at vide hvordan en webshop fungerer. Der er selvfølgelig mange der ikke er trygge ved nethandel endnu, men er sådan en video nok til at få dem til at begynde på nethandel? Man kunne jo godt have den idé at det meget er de ældre der ikke er kommet igang med nethandel endnu, men vil de så kunne finde ud af at køre sådan en underlig youtube-video? 🙂

  Du skal jo have noget at lave mens vi venter på at Benjamin bliver rask 🙂

  1. Hej Jacob

   Udmærkede forslag begge to – dem vil jeg nok gerne lave et podcast om. Benjamin taler jeg med onsdag eftermiddag Florida-tid, og jeg forventer at lægge podcastet online med det samme, for jeg smutter til Key West torsdag morgen og bliver der et par dage. Der er jo Spring Break, og der er et væld af Margaritaer dernede, der ikke er drukket endnu. Og så er det en god måde at fejre Charlottes fødselsdag på (det er på fredag). Så podcastet skal online inden.

   Dine forslag må så komme senere. men de kommer!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *