Få +1 på indlæg

Mit navn er Tim Petersson, og jeg har fået lov at dele en erfaring med dig på Thomas blog. Min baggrund for at arbejde Google+ er først og fremmest min kones webshop DressMe.dk, men dernæst også et par spændende affiliate sites.

Der er ikke nogen tvivl om, at Google plus i øjeblikket mest er til onlinebranchen. Det sætter sine naturlige begrænsninger i mulighederne for, at få de eftertragtede delinger og +1  af ikke marketingrelateret indhold.

Jeg har i den senere tid testet lidt forskellige muligheder for alligevel at få både plusser og delinger af de sites, som ikke er relevante for onlinebranchen. Den erfaring jeg har fået ud af det, vil jeg gerne dele med dig her.

Hele opbygningen af ideen her grunder i, at når indhold, som indeholder et link, på G+ får +1, så ryger det plus med over på URL’en. Forstået på den måde, at hvis jeg deler kaffemaskiner.dk og Hr. Rosenstand så trykker +1 til det indlæg på G+, så kan man bagefter se det i integrationen af +1 knappen på websitet. Det vil altså sige at Google har en kobling mellem de plusser, der bliver givet på G+ plus og dem som man får direkte på sitet – de lægges sammen.

Det er der jo i sig selv ikke så meget magi i, og hvis det ikke lige var fordi Hr. Rosenstand havde et eller andet med de her kaffemaskiner, så havde han nok næppe trykket +1 til URL’en, men det giver os alligevel en fordel at vide det fungere på den måde.

Mine tests har gået ud på, at lave et stykke indhold der drejer omkring et bestemt website, her kunne det nemlig så give mening, at linke til netop det websitet i indlægget. Indholdet i indlægget på G+ har så omhandlet noget som dem der følger mig kunne have interesse i.

I mit forsøg handlende det om en erfaring med optimering af affiliate sitet varmepumpe-guide.dk, hvor jeg havde lavet forsøg med, at udskiftet mit call to action link med en signup form, hvilket viste sig at slagte min konverteringsrate til 0. Indlægget var selvfølelig skrevet i et forsøg på at give læserne værd, men bonussen var at de plusser jeg fik røg over på websitet.

Det handler altså om at give et godt stykke indhold i indlægget til dem, der sidder på G+ og indlægget skal på en eller anden måde have en marketingtwist og omhandle den hjemmeside som trænger til plusser.

Indholdet kunne være mange ting. Fx. hvordan du har udnyttet en fed måde at lave linkbait på, eller ligesom i mit tilfælde deler din erfaring med konverteringsoptimering, måske endda hvordan du fik øget konverteringsraten i stedet for at slagte den. Hvis du gerne vil se mit indlæg så ligger det her og fik 9 plusser. Det er måske ikke alverden, men jeg mener kun det er fantasien der sætter grænser og det er bestemt skalerbart.

En vigtig detalje du skal have i tankerne er, at når man er på et website så kan man kun lave +1 en gang, men hvis man laver 2 forskellige opslag på Google plus, så kan man lave plus 1 til begge opslag hvor værdien så begge gange føres over på websitet. Hvis du er rigtig skarp med dit indlæg så bliver det måske delt vidt og bredt, og får de ekstra indlæg måske en masse plusser, som så igen overføres til dit website.

En lille bonus information er, at det også gælder for Facebook, her er brugerne dog interesseret i nogen andre ting, og det giver måske bedre mening med et skilt, hvor du lover at gifte dig med din kone hvis statussen får 1mio likes. Ideen er faktisk prøvet derovre, hvor jeg lovede at tage opvasken hvis det fik 100 likes, det fik heldigvis kun 54.

Få et opkald fra Thomas Rosenstand - Så er du på vej til den ultimative SEO løsning!

Invalid Email
Invalid Number

8 kommentarer til “Få +1 på indlæg”

 1. Hej Tim

  Det er en “teknik”, som er ok udbredt på G+. Og mange er rigtig dygtige til at finde en god balance mellem det, som netværket interesserer sig for, og det, som websitet handler om.

  Jeg synes, det er fint, at du med artiklen her lige sætter ord på, hvad der foregår.

 2. Tim Petersson

  Hej Esben.

  Efter at jeg har leget med teknikken selv har jeg godt lagt mærke til at der også er andre der arbejder med det. Personligt opdagede jeg det lidt ved et tilfælde for noget tid siden med Facebook.

 3. Hej Tim

  God artikel du har skrevet. Jeg prøver selv og finde en hår fin grænse med indholdet i mine indlæg, så mit netværk på G+ får noget ud af det samtidig med mit site får noget ud af det.

  Jeg er lidt mere large når det kommer til facebook.

  Frank

 4. Hej Tim

  Jeg er ret ny i det her med Google +.

  Når du skriver om at værdierne føres over på hjemmesiden, hvordan hænger det så sammen? Jeg er kun nået til et Google+ ikon med link til min Google + side. Se evt. her:

  google.com/+Shampoo-pristjekDk
  shampoo-pristjek.dk

  På forhånd mange tak for svar

  1. Hej Mette
   Jo mere engagement, du har på G+ i form af delinger og +1, jo større autoritet har du i Googles øjne på dit felt. Sådan firkantet sagt. Er det det, du spørger om?

 5. Hej
  Tak for et godt indlæg fra en med affiliate eller en shop, da G+ udfordringerne for disse typer af virksomheder virker større…
  Jeg bokser selv med at få G+ til at virke for min webshop magic4eyes.dk men blev udfordret af, at jeg kom til at have både en bizz og en local G+ side, men håber nu at have fået styr på dette, men du ender hurtigt op med flere G+ sider, hvis du ikke er vågen..
  2 spørgsmål:
  Har købt din G+ bog, men der er sket meget med G+ siden da – er der en opdatering på vej?
  Er der nogen regler for, hvordan jeg får en ordentlig G+ navn fremfor rækken af tal? – kan ikke finde, hvor jeg kan ændre det? eller sender google besked om ændring?
  Med varm sommerhilsen
  Henrik

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *