Jeg synes, jeg vil bringe en advarsel videre her – og den er til alle, der har en hjemmeside. Jeg fik her lørdag formiddag en opringning fra en af mine kunder, der havde gjort en noget speciel oplevelse: Der var oprettet en række skjulte links fra min kundes hjemmeside til et firma, der beskæftiger sig med søgemaskineoptimering. Problemet var dels, at de oprettede links var næsten skjulte og dels, at de var oprettet uden nogen accept fra vores kundes side. Faktisk er historien endnu værre!

Hjemmesiden var oprindeligt bygget af en virksomhed, der nu er lukket efter den konkurs, vi alle vidste ville komme. Blandt andet derfor valgte hjemmesidens ejer at indgå et samarbejde med os om søgemaskineoptimering. Men en af medarbejderne i det nu ikke eksisterende firma havde gemt adgangskoderne til vores kundes hjemmeside, og de er så benyttet til – sandsynligvis i strid med adskillige love – at logge sig ind på vores kundes hjemmeside og oprette de skjulte links til sit nye firma.

Moralen er klar: Hvis du har adgangskoder etc. liggende hos en leverandør, du af den ene eller anden årsag ikke bruger mere, skal du skifte adgangskoderne til nye. Og omgående!

Der er ikke noget i vejen med at en leverandør af hjemmesider har et link til sig selv på sine kunders hjemmeside, når blot det er synligt og aftalt. Men at misbruge adgangskoder til at lægge indhold på andre menneskers hjemmesider uden aftale – det er ikke i orden.

For forståelsens skyld: Skift dine adgangskoder til dit CMS og FTP, hvis du skifter leverandør. Du kan desværre ikke stole på alle i denne verden.

Rosenstand out!