Så skal vi have lidt SEO, Riisager!

Den gode Riisager vil hellere have SEO end Jennifer Love Hewitt, og denne blog skal naturligvis glæde alle. Til ære for Riisager og andre med hang til synlighed på verdens største markedsplads (søgemaskinerne) kommer her:

Sådan finder du din placering på long tail søgninger – og udnytter dem

Lad mig starte med at være umådeligt fræk: Hvis du ikke ved, hvad long tail søgninger er, får du alligevel ikke en hel masse ud af dette indlæg. Du kan derfor enten springe over, deltage i et af de kurser jeg underviser på i 2008 på Teknologisk Institut eller blive kunde i denne lille “reklamebiks”, som vi også bliver kaldt.

Der er sikkert andre, men gratis er jo godt for os, der bor i hovedlandet. Hvad skal du bruge det til? Jo – du kan se, at du får måske 10 daglige besøg på en long tail, hvor du ranker på side 3 eller 4 i Google. Det er måske endda trafik, der konverterer! Så er det, at du som købmand vil tænke: “Hvad nu, hvis jeg lå på side 1 i stedet for på side 4? Hvor mange besøg med samme konverteringsrate ville jeg så få?”. Og så er det, at du lige gør nogle ting med lidt optimering, så du ryger på side 1.

Naturligvis kan du undersøge disse ting manuelt, hvis du ikke har andet at lave. Men som kender af long tail ved du, at selv et mindre website sagtens kan have mange hundrede long tail søgeresultater dagligt, og så går tiden altså hurtigt, hvis du gør det manuelt.

Morale: Hvis du kender dine long tail – og jeg mener KENDER dem – ligger der adskillige spande med guld og venter, for long tail er jo ofte dem, der konverterer bedst, og hvor konkurrencen er lav eller slet ikke findes. Og mens du hygger dig med dine long tail, kan du smide lidt SEO bait til de unge og uprøvede, så de ikke vader rundt og generer dig der, hvor du tjener dine penge.

Indforstået tågesnak? Tja – men sådan var det så lige i dag.

Rosenstand out!

Få et opkald fra Thomas Rosenstand - Så er du på vej til den ultimative SEO løsning!

15 kommentarer til “Så skal vi have lidt SEO, Riisager!”

 1. Moralen: Fantastisk budskab!
  Indforstået tågesnak: Næh nej Rosenstand
  Ung og uprøvet: Vi får se 😉

 2. Næ… Til forskel fra den stakkels Rasmus kan jeg – trods min firkantethed – sagtens skelne mellem et foto fra en offentlig strand og en voldtægt. Egentlig ret skræmmende at tænke på at han ikke kan…

 3. Er det blevet et “Du ringer, vi skriver” site? 🙂
  Så kan det være jeg også kommer med nogle lytterønsker på et tidspunkt. 😉

  Longtail søgninger er bestemt ikke noget man skal undervurdere.
  Og så elsker jeg udtrykket SEO Bait… det ligger godt i munden, som man siger 😉

 4. Bukker og takker

  Den havde jeg total svedt ud og jeg kan se jeg fik tilmeldt en side til Enquisite i slutningen af 2006, men jeg kan faktisk ikke huske hvornår jeg sidst har været logget ind – tak for den husker – nu har jeg lidt at tage fat på 🙂

 5. Lytterønsker er altid velkomne – og svarene vil enten være dybt saglige eller uforskammede afhængigt af spørgsmålet og mit humør. Så bare kom an! Og ja – smileys fremmer forståelsen, siges det…

 6. Google Webmaster Tools hører ikke just under etiketten “trackingsystem”, men giver (angiveligt) også dets bud på lidt søgeord (også) fra side 2 og nedefter der giver besøg. Men er det bare tilnærmelsesvist pålideligt?

 7. Hej Thomas,

  Ved du om det analyse program du ellers henviser til stadig findes et sted, for kan se at siden har skiftet ejer desværre.

  Og kan self også se at tråden er ret gammel 😉

 8. Michael Rasmussen

  Hej Thomas

  Jeg brugte selv Enquisite dengang det levede og var ked at det døde. Sidenhen har jeg ikke fundet et værdigt alternativ, med undtagelse af GWT, men da jeg så du skrev om det her i en gammel tråd, så tænkte at jeg du måske kender til et god alternativ?

  PS, håber det er ok at jeg sådan vækker en gammel tråd på din blog til live 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

36 98 71 40 (dansk takst)

Vi har åbent mandag til fredag fra 14:00 til 23:00 dansk tid på telefonen.

Du kan skrive en e-mail, når det passer dig - vi svarer lynhurtigt!

Overvej vores nyhedsbrev - vi skriver ikke så tit men til gengæld relevant!

SEO-LEX 23 -  Bogen om SEO

Vil du lære SEO - så køb min bog, fyldt med alle mine erfaringer fra 24 år i branchen. Så god, at den aldrig har været gratis - og så god, at den stadig er den bedste efter hver årlig opdatering.

 • 483 sider SEO e-bog  – 120 minutters videoer
 • Kendt som "Biblen om SEO"
 • Nyeste udgave: 13. december 2022

 

Concept Interest er i dag en del af TCON Services, LLC med hjemsted i Florida, USA