Lad mig starte med at takke for den helt overvældende positive respons på SEO-LEX 10.0! Det har været så fedt at få så mange mails og kommentarer rundt omkring. En af køberne af bogen sendte mig en mail, hvor han bl.a. spurgte, hvordan jeg havde fundet tiden til at skrive bogen midt i den travlhed, vores branche står i. Og det kan da også undre mig, så det efterrationaliserede jeg lidt på. Og resultatet vil jeg da gerne dele – måske kan nogen bruge det til noget i deres egen arbejdsituation.

Baggrunden først

Lad mig lige genopfriske, at vi for godt et år siden solgte reklameureauet fra og dermed gik fra syv til tre mennesker i firmaet. Det gjorde vi efter flere år i træk med yderst tilfredsstillende resultater – faktisk var vi blandt de bedst indtjenende reklamebureauer i Danmark målt i dækningsbidrag pr. medarbejder. Vi gjorde det, fordi vi var ved at arbejde os ihjel – og fordi vi ikke er helt fremmede over for teorien om, at summen af problemer er ligefrem proportional med antallet af medarbejdere 😉

Det skulle vise sig at være en klog beslutning. Dels har vi arbejdet færre timer det sidste år, end vi har gjort i mange år (vel kun omkring 50-55 timer ugentligt). Og dels var vores første regnskab efter frasalget det bedste nogensinde – faktisk endte vi med et større nettooverskud end nogensinde før.

I dag er vi i den situation, at vi – for de fleste opgavetypers vedkommende – har booket 70-80 % af vores tid frem til juni. Og vi har opgaver inde helt hen til oktober. Samtidig sender vi en stor mængde opgaver videre til en nær samarbejdspartner, som – i fuld forståelse med vores kunder – løfter hele eller dele af opgaverne. Hvorfor så ikke ansætte nogle flere folk – når nu vi har flere opgaver, end vi selv kan løfte? Svaret er ligetil for os: Vi skal aldrig være mere end tre i Concept Interest. Og så’n er det.

Tid til at skrive en bog midt i kaos?

At der overhovedet kom en SEO-LEX E-bog skyldes, at mange gennem de sidste par år har opfordret mig til at skrive den. Indtil for nylig var jeg lidt nølende over for tanken, men en kursist på et af de kurser, jeg underviste på for nylig sendte den afgørende bemærkning: “Der findes jo ingen dansk bog om søgemaskineoptimering, der går ud over at huske meta keywords og have godt indhold”. Så bestemte jeg mig til at skrive den.

Det var i januar i år. Husk, at jeg havde hele bogen i hovedet – opsamlet gennem mange år og et utal af foredrag og kurser. Så det eneste, der manglede, var tid. Det talte jeg lidt med min partner og hustru om – som jo praktisk nok er samme skønne kvinde. Vi blev for 117. gang enige om, at man kan, hvad man vil. Og så gik jeg lidt i selvransagelse over, hvad jeg bruger min tid på.

Ved at skære ned på min aktivitet på diverse blogs, Amino og hvad ved jeg, fandt jeg en portion tid. Samtidig overtog Charlotte de sidste rester af husholdning, som hun ikke allerede stod for i forvejen. Og så holdt jeg op med at se andet end nyhederne på tv – og jeg skar samvær med familie og venner ned i den gode måneds tid, det tog mig at skrive bogen.

Som kronen på værket valgte jeg at skrive om natten. Da er der ingen telefoner, og roen om natten har altid tiltalt mig. Da jeg ikke har noget stort søvnbehov, skrev jeg på bogen 3-4 aftener/nætter hver uge. Holdt op omkring kl. 4 – 4.30 og mødte så på arbejde midt formiddag. På den måde fik jeg tiden til at skrive det ned, jeg havde i hovedet – og samtidig lægge de nødvendige ca. 50 timer om ugen i Concept Interest.

Hvad er moralen?

Jeg har lært noget af processen – eller rettere: Jeg har genfundet noget. Tid er et begreb, vi ofte misbruger. Det er så nemt og populært at sige “Jeg har så travlt”, “Det har vi ikke tid til” og den slags. Og ofte er det også sandt, men jeg fornemmer – i hvert fald fra mig selv – at man kan gå glip af mange muligheder, når man falder i den nemme løsning – “Det er der ikke tid til”.

Tid kan bøjes og smedes – i hvert fald i en kortere periode. Nogle gange er det chokerende, hvor megen tid der går med ligegyldigheder. Jeg lærte, at jeg bruger (eller har brugt) tid på aldeles ligegyldige ting. Da jeg skar dem væk for at skrive bogen, manglede jeg dem ikke. Snarere tværtimod.

Hvis jeg skal give et råd: Næste gang du ikke har tid, kunne du prøve at standse op og spørge, om det nu er helt sandt? Eller om du bare vælger manglende tid som en nem løsning?

Jeg håber, du kunne bruge det til noget?

Rosenstand out!