I fredags oplevede jeg noget, jeg ville have forsvoret overhovedet er muligt! Men inden jeg kaster mig ud i beretningen, må jeg hellere advare om, at denne artikel nok primært vil interessere søgemaskinenørder – så er du advaret! Nuvel: I fredags færdiggjorde jeg en posting på en weblog, som vi hjælper en virksomhed med at drive. Det handler om reputation management og den slags. Jeg kan ikke fortælle hvilken blog, denne historie handler om, da vores kunde ikke ønsker, at det er offentligt kendt, at et reklamebureau er involveret i indholdet. Du må altså tage mine ord for gode varer…

Altså: Jeg færdiggjorde gennemskrivningen af en post på en weblog. Bloggen kører WordPress og er på et subdomæne til virksomhedens hoveddomæne. Hoveddomænet er 7 år gammelt, og bloggen er knapt et år gammel. Hoveddomænet har en PR5 og ca. 7.000 indgående links. Bloggen har en PR4 og godt 200 indgående links. Der er ikke udført nogen egentlig søgemaskineoptimering på bloggen.

Selve artiklen omhandler et emne, der ikke er nogen voldsom konkurrence på. I starten af artiklen fremgår en sætning på tre ord, der er relativt unik. En søgning på de tre ord i Google returnerer små 14.000 sider. Da jeg havde postet artiklen på bloggen, lavede jeg et par andre småting i små 20 minutter. Jeg kom i tanker om en ting, jeg lige ville tjekke, og jeg foretog derfor en søgning i Google på den omtalte sætning på tre ord. Og så var det, at jeg nærmest dunkede min underkæbe ned i tastaturet…

For lige der på side 1 i Google – placeret som nr. 5 – stod den artikel, jeg havde postet lige inden!!! Jeg tjekkede tiden mod tidpunktet for postingen, og der var gået præcist 23 minutter.

Lad os lige tage den én gang til: På 23 minutter nåede Google at crawle den pågældende artikel, indeksere den og ranke den. Jeg har nogle gange her i weekenden tjekket igen, og artiklen ranker p.t. nr. 6 på side 1 i det servicecenter, jeg kobles på.

Jeg har oplevet crawl, indeksering og ranking på knapt 24 timer nogle gange. Men 23 minutter…? Jeg er klar over, det hverken skyldes mine evner eller artiklens indhold – men snarere et lykketræf så sjældent, at det nærmest er en matematisk umulighed. Hvad siger I til den omgang – kan nogen stikke den?

Rosenstand out!

[tags]Google, crawl, index, SERP[/tags]