Hvad er godt webdesign?

Når talen falder på webdesign, er der i den grad delte meninger om, hvad der er godt og mindre godt webdesign. Når jeg skriver om det nu, skyldes det en ret fed bemærkning, jeg fik fra en kunde i dag. Han henviste mig til en hjemmeside med ordene: “Den er så grim – men det er godt webdesign”.

Det gode webdesign?

Er det gode webdesign det, som behager mennesker med et skarpt øje for design? Eller er det hjemmesider, der konverterer og giver kunderne det, de efterspørger, der er det gode webdesign?

Vores designere her i firmaet har deres klare holdninger – og nogle af deres værker kan man se nærmere på her: Webdesign fra Concepterne. Designerne her i butikken er efterhånden så indoktrinerede med holdninger til brugervenlighed og SEO, at de tager den slags med i deres arbejde og deres vurderinger. Men sådan er det langt fra altid. Jeg kender websites, der er så smukke og lækkert designede, at den gamle her må bøje hovedet i respekt. Mange af dem er umulige i forhold til søgemaskiner, og endnu flere af dem er så vanskelige at navigere, at almindelige mennesker giver op. Men flotte – DET er de.

Brugervenlighed og webdesign

Nu har du nok luret, at jeg – som kommercielt tænkende – altid vil foretrække et design der sælger varer og holdninger frem for et design, der bare er “flot”. Allerhelst vil jeg have begge dele – selvfølgelig. Jeg er ikke der, hvor brugervenlighedsguruen Jacob Nielsen er. Han er en af dem, der ved mest om brugervenlighed – men er også kendt som guruen med verdens grimmeste hjemmeside… Døm selv: Jacob Nielsen

Det er også væsentligt at huske på målgruppen, når et webdesign udtænkes. En online tømmerhandel skal ligne det, den er – og ikke et designorgie. Til gengæld skal en netbutik, der sælger for eksempel boligdesign og den slags ligne noget helt andet. Det er ret basalt – men langt fra altid tilfældet. Nogle gange er det faktisk sådan, at vi kan hæve konverteringen i en webshop ved at “downsize” designet lidt! Og naturligvis vice versa, hvis det oprindelige design ikke hænger sammen med det, målgruppen forventer.

Hvad siger du om webdesign? Hvad gør, at en hjemmeside opleves som godt webdesign i din verden? Er det en side som denne klassiker – Naturgrise – eller hvad?

Rosenstand out!

Få et opkald fra Thomas Rosenstand - Så er du på vej til den ultimative SEO løsning!

8 kommentarer til “Hvad er godt webdesign?”

 1. Jeg kender ikke deres øl, men hvis det er som hjemmesiden, gør det heller ikke noget…

  Jooee… Der skal enten være sammenhæng eller maksimal kontrast. Sidstnævnte er jeg nødt til at tage med, da jeg er gift med en meget smuk kvinde – og det må jo være kontrast i forhold til mig!

 2. Jens Klærke

  Hej Thomas

  Så får du den første posting fra mig – der er ro i hytten her til aften, så der var lige tid til at kikke forbi 😉

  Nå, tilbage til dit indlæg om godt webdesign. Jeg er ikke så gammel som du, men kan dog have problemer med at læse nogle hjemmesider. Det er fordi teksten skal være så lille da det er flot webdesign – så hvad det angår, så er jeg meget glad for Jakob Nielsens webdesign: Det kan læses uden problemer 😉

  Her til aften har Gitte og jeg været på nettet og købe julegaver til vores mange unger, og derfor har vi set mange hjemmesider/webshops (dem som kunne findes i Google – er søgemaskineoptimering vigtig? – JA).

  Og for at være helt ærlig, så var det ikke “flot” webdesign der gjorde, at vi købte noget. Det var prisen, at det var til at finde rundt på hjemmesiden, hjemmesiden hastighed og at vi havde tillid til hjemmesiden. Så jeg er stor tilhænger af din holdning til at webdesign i første omgang drejer sig om konvertering, og ikke om det er flot webdesign.

  Det blev forresten ikke en billig aften – men nej hvor er det dog nemt at klare julegaveindkøb til 4 unger fra sofaen 😉

 3. Hej Jens!

  Godt at se, at dine gamle øjne kan læse teksten her på bloggen 😉

  Jeg er enig med dig: Når jeg skal bruge informationer eller købe varer, er det helt ligegyldigt, om det er flot webdesign eller ej, når bare det ser ordentligt ud. Det er navigation, hastighed og den generelle tillid, der gør forskellen!

  Næ – fire unger koster kassen! Jeg sidder og vurderer, om ikke min bike skal have lidt lir i julegave – jeg har jo ingen børn at øse formuen ud på…

 4. Et godt webdesign er for mig et design, hvor jeg aldrig er i tvivl om hvor jeg skal klikke for at komme derhen jeg vil, et site hvor jeg ikke skal scrolle for at se hele siden, en side hvor back knappen ikke lige pludselig bliver til en anden slags knap, et side hvor jeg nemt kan overskue hele siden og hovedtraekkene i hvad den indeholder uden at skulle laese en hel masse. Der skal kun vaere det noedvendige og gerne suppleret af billeder, farver og grafik, men grafikken, billederne og farverne skal understoette budskabet og ikke overtage siden som hos naturgrisene.

  Jeg synes Jacob Nielsens side er kedelig og svaer at overskue, jeg skal laese og laese og laese for at finde det jeg er interesseret i, og saa taalmodig er jeg ikke, saa jeg naaede aldrig at finde ud af ret meget om Jacob Nielsen (fra hans website, jeg kender udemaerket til ham 🙂 ).

  (hmmmm, mon det fremgaar at min mand har arbejdet med UI i en del aar og jeg har vaeret med til at teste utallige websites? 😉 )

 5. Den her er en af mine favoritter
  http://www.dentist.dk/dontfollow
  Den passer da til en rodbehandling – det gør næsten ligeså ondt

  Jacob Nielsen er vel også kendt som manden at alle webdesignere elsker at hade. Jeg mener dog at man skal kende fjenden før man angriber, så du kan finde hans “bibel” på min hylde, og jeg må indrømme at jeg tager en del af det alvorligt….men med måde 🙂

 6. Hold da op… Første tandlæge på nettet i Danmark – online 1995 og stadig online med samme side i 2007 🙂

  Den gode Jacob er bestemt ikke uden gode pointer – og kombineres han med design, bliver det da også godt. Men følges hans vejledninger til punkt og prikke, ender vi vist nærmest med noget a la hans egen hjemmeside eller dentist.dk…

 7. Tino Cordes

  Jeg læste artiklen her og klikkede på linket til Hr. Nielsens hjemmeside OG den er blevet opdateret! Den kan nok ikke længere have æren af at blive kaldt verdens grimmeste hjemmeside 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

36 98 71 40 (dansk takst)

Vi har åbent mandag til fredag fra 14:00 til 23:00 dansk tid på telefonen.

Du kan skrive en e-mail, når det passer dig - vi svarer lynhurtigt!

Overvej vores nyhedsbrev - vi sender SEO tips hver anden mandag!

SEO-LEX 24

Vil du lære SEO - så køb min bog, fyldt med alle mine erfaringer fra snart 25 år i branchen. Så god, at den aldrig har været gratis - og så god, at den stadig er den bedste efter hver årlig opdatering.

 • 521 sider SEO e-bog  – 120 minutters videoer
 • Kendt som "Biblen om SEO"
 • Nyeste udgave: 12. december 2023

Concept Interest er i dag en del af TCON Services, LLC med hjemsted i Florida, USA

Scroll to Top