Revolution! Mindre kan ikke gøre det, når jeg skal beskrive, hvad der er sket i Casa Rosenstand her de seneste dage. Det er lige så omvæltende, som hvis f.eks. Villy Søvndal begyndte at tale fornuftigt fra den ene dag til den anden! Efter i årevis at have gjort kærligt grin med denne verdens Mac-brugere har jeg selv kastet håndklædet i ringen og bidt i det æble, der skulle vise sig at være alt andet end surt. Og da jeg hylder princippet om, at man ikke skal bedømme folk på de fejl, de begår – men på deres evne og vilje til at rette dem, vil jeg her kort beskrive, hvordan jeg har rettet en åbenlyst fejlagtig opfattelse af tingenes tilstand. Sidder du og overvejer et skifte fra PC til Mac, kan du lade dig berolige her.

PC – engang hed det 512 KB RAM, 8042 (tror jeg nok) processor og naturligvis en sort/hvid monitor

Bortset fra det obligatoriske stævnemøde med først VIC20 og siden Commodore 64, var min første PC en IBM, som jeg fik udleveret hos Panasonic tilbage i slutningen af firserne. Når jeg skulle printe på den dertil hørende matrixprinter, kunne jeg nå at lave en kande kaffe på den tid, det tog, fra jeg trykkede på “print” og til den første side begyndte at blive printet – helt bogstaveligt.

Siden da og frem til i søndags har jeg været udelukkende til PC – har aldrig haft andet. Og jeg har været – troede jeg – en glad PC bruger. Mit eneste forhold til Mac var, at det var maskiner, der så fantastisk flotte ud, men som ikke kunne bruges til meget andet end at se godt ud. Masser af programmer duede ikke på dem, og hjemmesider kunne ikke vises ordentligt og meget mere af samme skuffe.

Jeg overbeviste også min indre jyske nærighed om, at skulle jeg skifte til Mac, skulle jeg ud at investere i masser af ny software, og det var der jo ikke nogen grund til, vel?

Selvbedrag eller snusfornuft?

Enhver ved jo, at en computer kan få masser af vira og anden dårligdom. Derfor er det en integreret del af budgettet at købe og opgradere antivirus. Det kan ikke være anderledes – mente jeg. Og selvfølgelig er det helt OK, at en computer over tid bliver langsommere og langsommere, for det er jo ikke muligt at bygge et styresystem, der ikke vokser sig fuldt af skidt og møg, vel? Så naturligvis skal man hyppigt geninstallere Windows – og der er jo altid en ny og “garanteret fejlfri version” at investere i. Sådan ER det bare at have computer, ikke?

At installere en ny printer, en ekstra sideskærm eller andet udstyr kræver selvfølgelig en liter kaffe, tre Stesolider og en nattesøvn. Sådan har det altid været, og det er jo bare tøsesnak, når de der Mac-folk siger, at sådan er det ikke hos dem. Ikke?

Realitytjek a la Mac

De seneste måneder har især Charlottes ret nye HP gjort en masse knuder. Faktisk så mange, at jeg har lært mindst ti nye bandeord, som jeg end ikke anede kunne komme ud af så’n sød pige. Min egen HP var også ved at blive lidt hysterisk, og jeg var begyndt at mumle om at skifte dem ud til noget nyt.

Da Charlotte er hardcore shopper, og vi bor i et shopping-mekka her i Florida, har vi frekventeret flere store “Malls”, end jeg kan lide at tænke på. Og mens hun lige skulle prøve en top, en kjole eller hvad det nu hedder alt sammen, gik jeg i den allestedsnærværende Apple Shop og pillede lidt ved sagerne. Hmm – de så jo godt ud, og de var faktisk også ret fede at taste lidt på og så’n.

Enden på det blev, at vi købte os to iMac med 8 GB RAM, Office 2008 Professionel og sideskærme (dem kan man ikke undvære, når først man har prøvet det). Det gjorde vi i lørdags, og i dag – onsdag – sidder jeg her og er skiftet helt til min Mac.

Og hold da op! Jeg satte skidtet til, og så fandt den sideskærm, printer og det hele – uden at jeg gjorde noget. Og det hele virkede bare med det samme. Og det kører hurtigt, det er intuitivt og ret overvældende – for jeg må indrømme, at jeg ikke anede, at det kunne være så fedt, nemt og inspirerende at arbejde ved en computer.

Bevares – der er lige nogle genvejstaster, der skal indlæres på ny. Men bortset fra det: Jeg er ked af på egne vegne, at jeg ikke fik mig en Mac for flere år siden. Og jeg vil gerne undskylde til alle, jeg har drillet, hånet og mere til gennem årene: I havde ret – jeg tog fejl. Mac er vel 5-7 år foran Windows 7 på den bedste PC, der kan støves op for penge.

Så fra nu af er det søgemaskineoptimering og alt det andet, jeg laver, udført på Mac 😉

Det var bare det, jeg ville fortælle jer. Og så lige sige, at hvis du er PC bruger i dag, og du rumler med tanken om at skifte til MAC: Gør det! I dag! NU!

Rosenstand out!