Forleden spurgte Casper Schneidereit, om jeg ville bringe et gæsteindlæg fra ham – og det er jo svært at sige nej til. Casper er sådan en gæv fætter – tidligere soldat (og det har vi MEGET stor respekt for her i huset), meget hjælpsom og sådan en rigtig ordentlig fyr med et skævt smil. At Casper så har valgt at skrive om en af de mest pudsige spammail-kampagner, jeg har set længe, er jo bare ekstra sjovt. Den berygtede “Gitte” har også skrevet til flere af vores virksomheder, og vi har skam også svaret hende fra nogle af dem med ønsket om at høre mere om, hvad hun og hendes ekspertise kan gøre for os. Hun har dog aldrig svaret.

Nå – men det her er jo Caspers indlæg, så jeg tier stille og overlader pladsen til ham:

Casper Schneidereit driver en hel del spændende projekter på nettet – og han er nok især kendt for webshoppen med sokker og strømper – Shopwithsocks.com. I dag skriver han et gæsteindlæg her på bloggen – og det er vi glade for!

Danish SEO er din ven

Har du også stiftet bekendtskab med “Gitte Møller”? Hvis ikke så vil jeg give dig en kort introduktion. Danish SEO har valgt at markedsføre sig ved at sende en ordentlig omgang spam mails ud. Det virker automatiseret, men er i øvrigt skrevet i et ganske fornuftigt sprog, set i forhold til de sædvanlige google-translate-nigeria-mails. Jeg tør ikke gætte på, hvor mange mails de har sendt, men hvad jeg lige kan se i min Twitter strøm, så er der tale om massive mængder. Her er en kopi af mailen:

Udnyt interessen omkring Gitte Møller og Danish SEO

Jeg tvivler på Gitte Møller får noget ud af det, men det kan du heldigvis komme til. Gitte Møllers spam er over det generelle spam niveau, og den når altså helt ind i indbakken hos langt de fleste modtagere. Det betyder, at den bliver læst af utrolig mange forskellige mennesker, hvor især navnet Gitte Møller og virksomheden Danish SEO “brander” sig fast. En del af disse læsere vil automatisk søge information omkring virksomheden via Google. Og det er her du kommer ind i billedet. Ved at følge op med eksempelvis et blogindlæg optimeret til Gitte Møller og Danish SEO kan du få en del af den trafik.

Det kan bruges endnu mere bredt og som en kilde til links

Gitte Møllers spam mail var særlig interessant, fordi det drejede sig om SEO, og mange af dem, som fulgte op med søgninger på virksomhed eller navn, ville sandsynligvis have en
interesse for SEO. Derfor er det en smart måde få nye læsere til sin blog på.

Det kan dog bruges i langt bredere grad, for eksempel om forskellige svindelforsøg. Se eksempelvis denne Google søgning, hvor der er søgt på telefonnummeret 61607373.

Tilsyneladende har en svindler forsøgt at skabe kontakt til en masse mennesker under dækker af andre legitime virksomheder. Hvor bredt han har ramt er ikke til at sige, men jeg ved, at folk i høj grad forsøger at Google telefonnumre, når de har ubesvarede opkald på deres telefon. Det samme gør sig gældende, hvis de får en SMS, som de ikke kan associere med.

Denne trafik er ikke så skarp og kan bruges til knap så interessante ting. Men det er lave frugter, som er nemme at høste. Hvis dit indlæg er godt, vil det også kunne bruges som reference på de fora indlæg, som svindelforsøget vil fostre, hvilket er lig med indgående links. Hvis det er en ihærdig svindler, der tiltrækker sig pressens interesse, er muligheden for omtale eller links fra pressen bestemt også tilstede.

Det var ganske kort om hvordan, man kan bruges forskellige hændelser, til at tiltrække trafik til sin blog.