Concepterne rykker mod vest

Siden 2000 har jeg og min smukke hustru Charlotte boet i Ladelund, hvor vi også har adresse for et par af vores firmaer. Der er rigtig dejligt i Ladelund, og det ligger jo morderligt centralt for alting. Men vi har alligevel valgt at få lidt luftforandring rent bopælsmæssigt, og det betyder, at vi rykker teltpælene op og flytter en smule mod vest. Faktisk lidt mere end bare en smule – selv med passende jysk underdrivelse taget i betragtning.

Next stop: Florida

Vi flytter simpelthen til Florida – nærmere betegnet til Fort Lauderdale lige nord for Miami. Den endelige dato er ikke fastlagt, men det bliver her i løbet af efteråret og sandsynligvis inden medio november.

Vi har et firma derovre – CIAPS Inc. – og det er en forkortelse for Concept Interest ApS (CIAPS).

For vores kunder og det daglige arbejde får det ikke nogen nævneværdig indflydelse. Jeg har tilladt mig at indsætte en del af indholdet i den mail, vi netop har udsendt til vores kunder. Har du ikke modtaget den – og du burde modtage den? Undskyld! Så er du simpelthen smuttet ud af listen – men du er stadig en højt værdsat samarbejdspartner!

Kære kunde og samarbejdspartner

Jeg har en lille nyhed til dig, som egentlig ikke får nogen nævneværdig indflydelse på vores samarbejde – med mindre du er helt vild med at holde møder.

I løbet af efteråret 2009 – datoen er ikke endeligt fastlagt – flytter jeg og min hustru Charlotte til Florida. I første omgang for en periode på op til et par år.

Det gør vi, fordi vi også ejer et amerikansk baseret selskab – CIAPS Inc. – og det vil vi yde noget mere opmærksomhed i den kommende tid.

Hvad så med dig?

De opgaver, vi udfører for dig og din virksomhed, fortsætter uændret. Du vil stadig kunne ringe til os på 36 98 71 40 – vi har sørget for en omstilling, der ikke koster dig penge. Du ringer til almindelig dansk telefontakst. Du er naturligvis også velkommen på Skype, hvis du bruger den tjeneste.

Eneste forskel er, at grundet tidsforskellen mellem Danmark og Florida er vi ikke tilgængelige før kl. 14 dansk tid på telefonen. E-mail fortsætter uændret.

Hvad med møder?

Det er min erfaring, at sådan cirka 8 ud af 10 møder om vores fag lige så godt kan afholdes pr. telefon. Og det kan vi fortsat gøre, som vi hele tiden har gjort det. Hvis du vil have et møde, er du altid velkommen i Florida hos os!

Hvad med fakturaer og betaling etc.?

Det er fortsat Concept Interest ApS, du har forretning med – og det vil fortsat være danske fakturaer i danske kroner (og desværre med dansk moms), du vil modtage fra os. Ingen ændringer der overhovedet.

Leverer du varer og/eller ydelser til os, er det også fortsat Concept Interest, du skal fakturere – fuldstændigt som nu.

Og det er faktisk det hele – et kæmpeskridt for os men uden nogen reel indflydelse på det, vi kan og vil gøre sammen med dig.

Så ved du det!

Der bliver et gigantisk udsalg!

Vi har en enorm bunke ting og sager, vi gerne vil have solgt, inden vi drager af. Huset f.eks. – men også en VW Touareg, en Yamaha XV1900 og en hulens masse andre gode sager som skriveborde, billedsamlinger, fagbøger og meget, meget mere.

Der kommer senere en liste med de væsentligste ting – lidt billeder og lidt priser. Og måske holder vi et “loppemarked” her på matriklen, hvor der er et hav af gode sager til alle, der er i reklamebranchen.

Mere om det senere – jeg syntes bare, I skulle vide det allerede.

Rosenstand out!

Få et opkald fra Thomas Rosenstand - Så er du på vej til den ultimative SEO løsning!

43 kommentarer til “Concepterne rykker mod vest”

 1. Johnny Speiermann

  Godt gået, og held og lykke med det.

  Det er vi nok mange, der drømmer om, men forbandet få af os tager skridtet.

 2. Tillykke med det – det er også lige dig. Men du kommer vel hjem til jul? 😉

  Potter

 3. Christian Ravnkilde

  Du kommer da til at savne Røverne fra Rold, det er træls og Nordjyske Stiftstidende 😉
  Held og lykke, Thomas.

 4. Det er sgu vildt, Thomas – synes det er super frisk at I gør det 🙂

  Mange gange held og lykke med den nye “lokation” 🙂

 5. Frank Hellerup Madsen

  Wauw, store skridt.
  Og på den anden side ligger Fort Lauderdale vel ca. lige så centralt for resten af Danmark som Ladelund 😉

  God fornøjelse med at rykke over på den anden side af dammen.

 6. Tillykke Thomas, har aldrig været i Florida, men fra dine fortællinger lyder det forholdsvist rart (:

  Held og lykke med det hele!

 7. Mikael Rieck

  Super nice. Hvordan har I alle fået opholdstilladelse? Jeg synes at have hørt at det ikke er bare lige og at der kun er et begrænset antal pladser pr nationalitet pr år?

  1. Hej Mikael

   Det er et E2 visum, og det kræver en “substantial investment”, som det så smukt hedder. Altså firma og omsætning og en investering “at risk”. Og det har vi – så det gik ret nemt.

 8. wow .. overrasket .. men hvis jeg tænker mig lidt om burde jeg har set den komme. Så kunne der være man skulle gøre alvor af sin trussel og kigger fordi – nu er det jo lidt sjovere :p

 9. Supert at I kunne goere brug af det visa, det glider jo sikkert meget nemmere end mange andre typer.

  God flytning, og paa snarligt velkommen her i landet 🙂

  Du har helt ret de fleste moeder kan sagtens klares per Skype, min mand har langt de fleste moeder paa den maade (arbejder med firmaer i England og Ukraine!!) 🙂 Skoent at verden er blevet saa lille.

  1. Tak Susan! Det blev jo så ikke dit Californien – men Florida i stedet. Vildt at tænke på at vi så er godt 6 timers flyvning fra hinanden i samme land 🙂

 10. Sjovt at taenke paa at vi er lige saa langt fra hinanden som du er fra Danmark (naar du altsaa er flyttet) 🙂 Ja det er et stort land og der er lige saa store forskelle fra stat til stat her som fra land til land i EU. Jeg glaeder mig til at hoere dine foerstehaands betragtninger som mere eller mindre fastboende.

  Mikael Rieck: Det er til GreenCard lotteri og H1-B visa der er et begraenset antal, men det er ikke per land, men per aar, der er en eller anden fordeling i GreenCard lotteriet men den er ikke fast, saa det er ikke saadan at f.eks 500 danskere hvert aar vinder i lotteriet. Mht. H1-B visa er der et max antal der udstedes om aaret og saa er det med at vaere foerst til moelle og have al ting helt korrekt – vi indsendte ansoegning i Marts i sin tid og i April var kvoten brugt, H1-B visaer gaelder pr. 1. Oktober.

 11. Martin Hegelund

  Tillykke med den store beslutning – jeg er overbevist om, at det bliver et spændende og godt kapitel i jeres liv!

  Jeg kunne meget godt tænke mig at høre lidt nærmere om, hvordan I har gjort for at komme derover – altså i grove træk om det juridiske grundlag. Det kunne være rart at få noget overordnet at vide, inden man eventuelt selv hev fat i en immigrationsadvokat (hvis man da nogensinde får taget sig sammen :)).

  1. Tak for det, Martin!
   Vi har hyret et par advokater, der er specialister i netop den slags, og det er man bare nødt til, hvis man vil nogen vegne med det. Vi gik så efter det for danskere ret nye E2 visum – http://en.wikipedia.org/wiki/E-2_visa – og alt det praktiske med at få selskaber i USA på plads, dokumentere investeringerne etc. har de så taget sig af. Vi har så selv drønet rundt og købt bil, lejet kontorlokaler og al den slags.

   Jeg ved ikke meget om de andre visatyper, men der skal altså lidt gryn på bordet i form af risikovillig investering i et reelt firma, du selv ejer, hvis det skal lykkes. Det er ikke nok at sætte et par hundredtusind dollar ind på en bankkonto – de skal ud og spille og være “at risk”, som det beskrives.

   Jeg vil ikke anbefale, at man roder med det her selv – det skal der altså erfarne advokater til. Og der er nærmest nul tolerance overfor fejl, når visumansøgningen indleveres. Besvarer det nogenlunde? Ellers skyd løs!

 12. Martin Hegelund

  Jo tak, det stiller den værste nysgerrighed. 😉

  Når man søger på forskellige visatyper, lyder E2-visummet som den mest sandsynlige adgangsbillet til USA, hvis man har den nødvendige kapital og ikke har familie derovre i forvejen. Dog så jeg et andet sted, at “at risk” kan oversættes til, at der skal skabes arbejdspladser i landet. Men for de iværksættere, der ikke ønsker at drive et stort firma med mange ansatte, kunne det jo godt være til et problem. Har du noget imod at fortælle hvordan jeres kapital er “at risk”?

  Under alle omstændigheder skal man nok lige ud og skaffe nogle millioner, før flytningen kan blive en realitet. 🙂

 13. Investeringen er at risk, da vi diver et reelt firma i USA med en del aktiviteter 😉 Og med masser af potentiale for mere. Hvis det ikke er en mulighed, ved jeg ikke, hvilket visum der kan være interessant – for dig eller for USA. Men tjek det med en advokat, der har styr på de sager!

 14. Uanset hvilket visa man soeger, vil jeg helt klart anbefale at man bruger en advokat der er godt inde i sagerne, for der er mange ting at taenke paa.

  Da vi soegte foerste gang havde firmaet min mand arbejdede for en advokat de brugte, og det var tydeligt at de havde helt styr paa hvad der blev kraevet, saa ansoegningen gik hurtigt igennem. Da vi skulle flytte visaet til et andet firma, fik vi af vide at det ville tage mindst 4-5 uger – det tog knap 2 saa havde vi godkendelsen i haanden – igen takket vaere en god advokat. Ja det koster penge at bruge de gode advokater, men de er helt klart pengene vaerd.

  Der er rigtig mange forskellige visa’er at faa, afhaengigt af ens situation, Martin du kan laese om dem her: http://travel.state.gov/visa/visa_1750.html

  og saa er der jo selvfoelgelig Greencard lotteriet 🙂 :http://www.dvlottery.state.gov/

 15. Thomas Justesen

  Stort tillykke og cool at det lykkes at få det visum! Hvis du får tid, så kan du vel nå at komme til Lundby krat 1 eller 2 gange mere, før I drager vestpå? 😉

 16. Sikken et spring. Men igen, verden er lille, så du bliver vel ved med at komme med gode råd til os, der lige så stille læser (og lærer) med fra sidelinien 😉

  Held og lykke med fremtiden i Amerika.

 17. Puha Thomas, det var en stor beslutning i har truffet der…
  Jeg vil ønske jer held og lykke med den store omvæltning, og håbe at det lever op til alle jeres forventninger.

  Synes det lyder vildt spændende, og er en smule misundelig. 🙂
  Er det inspiration fra fam. Thorborg der har skubbet det fra en drøm til en beslutning?

  1. Hej Janno
   Tak skal du have! Næ – de indledende øvelser blev taget noget før Camilla og Martin fandt derover, men det er da klart et ekstra plus, at der ikke er så langt at køre eller sejle for at kunne grille en ko sammen og den slags 🙂

   Med firmaer og den slags, er der en lang rejse fra beslutning til aktion – og så var der jo også lige et visum at skulle opnå først. Ikke min kop te med det tempo – men så’n er det bare. Og nu er det endelig lige om lidt!

 18. Hej Thomas,
  Sådan! Mener du engang nævnte det sydlige Californien som den engang-kommende destination, men Florida er absolut ikke dumt 🙂 Fortsat god vind!
  Steen

  1. Hej Steen
   Det er rigtigt, men dels er min hustru helt forgabt i Florida, og dels er der noget dælens godt selskab der. Så er der også lige det faktum, at hus og båd og den slags nødvendigheder er en hel del billigere i Florida 😉
   Og tak til!

 19. Hej Thomas. Sidder her en sen aftentime og virkeligheden går op for mig! I flytter. Vest på. Selv om vi ikke har siddet lårene af hinanden i alle de år jeg har Charlotte og dig, er det med vemod fra min side, at I forlader den jyske muld. Inden I tager afsted, må vi ha´ en god flaske rødvin og et stykke kvæg. Du vil altid være min yndlingssvoger Thomas – og tak for hjælpen til jer begge – I ved hvad jeg mener. Good luck.

  1. Hej yndlingssvigerinde!
   Tak for hilsenen! Det er jo ikke i kvantitet men i kvalitet, at samvær skal måles 😉 Jeg er altid nem at lokke med druesaft og en ko i sovs til knæene, og det er med garanti, at vi skal gøre det mindst én gang inden.

   Og velbekomme – den er velundt, og der er mere, hvor den kom fra!

 20. Fedt. Det er vel det alle der arbejder med internet drømmer om…. at blive uafhængig af fysik tilstedværelse i f.eks regnvejres Danmark (og skattehelved). Fedt at du gør det!

 21. Klaus Egebjerg

  Hold da op – Stort tillykke med held og lykke med det over i det store udland

 22. Aaaaah, det viser jo bare de bedste sider af vores efterhånden globale samfund.

  Man kan sidde på den anden side af jorden og arbejde med kunderne i Danmark.

  Går selv og pønser lidt på (engang, måske osv.) at tage til udlandet for en periode – med min computer og en internetforbindelse.

  Held og lykke.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

36 98 71 40 (dansk takst)

Vi har åbent mandag til fredag fra 14:00 til 23:00 dansk tid på telefonen.

Du kan skrive en e-mail, når det passer dig - vi svarer lynhurtigt!

Overvej vores nyhedsbrev - vi skriver ikke så tit men til gengæld relevant!

SEO-LEX 23 -  Bogen om SEO

Vil du lære SEO - så køb min bog, fyldt med alle mine erfaringer fra 24 år i branchen. Så god, at den aldrig har været gratis - og så god, at den stadig er den bedste efter hver årlig opdatering.

 • 483 sider SEO e-bog  – 120 minutters videoer
 • Kendt som "Biblen om SEO"
 • Nyeste udgave: 13. december 2022

 

Concept Interest er i dag en del af TCON Services, LLC med hjemsted i Florida, USA