Inspireret at en lille debat på Twitter i dag (de kan aldrig blive så omfattende med de 140 tegns begrænsning) vil jeg give mit besyv med om emnet: Skal du sprede din indsats som blogger på flere steder – eller nøjes med at holde dine udgydelser på din egen blog? Der er argumenter for begge veje, men da jeg har valgt at sprede mig lidt, vil jeg vende bagtankerne for den beslutning med dig. Og så håber jeg da at høre dine input til emnet!

Hvorfor blogger jeg både her, på e-university og Amino?

Årsagen til at blogge her kræver selvfølgelig ikke yderligere forklaring – og baggrunden for E-University gør nok heller ikke. Men hvad så med Amino? Hvorfor har jeg valgt at bruge noget af den tid, jeg nu engang har til at blogge på en anden platform end min egen?

Jeg er mest kendt for søgemaskineoptimering, og det er jo, hvad størstedelen af indlæggene her på denne blog handler om. Og naturligvis også på E-University. Men jeg kan faktisk også andet end det, som Concept Interest beskæftiger sig med. I mange år var jeg “autoriseret” iværksætterrådgiver, jeg har været hyret som konsulent til nødlidende virksomheder og deltager jævnligt som konsulent i diverse due diligence opgaver. Nå ja – jeg ejer jo også en importvirksomhed med egen webshop (bd-store.dk) samt er investor i en stribe virksomheder. Og ingen af disse kompetencer berøres nævneværdigt af mig her på bloggen.

Da min gode ven og “fellow Floridian” Martin så spurgte, om jeg ville bidrage på Amino, var jeg da frisk på det. Og hvorfor så det? Flere årsager:

  • Jeg når en anden målgruppe via Amino, end jeg når her. Nye iværksættere finder ikke så tit denne blog tidligt i deres proces – men de finder Amino.
  • Jeg får muligheden for at dele ud af det, jeg har lært gennem årene i et forum, der ikke handler om online marketing
  • Jeg brander mit navn på en bredere platform end blot SEO
  • Personligt har jeg et mentalt “frikvarter” med et andet emne end det sædvanlige – og oven i købet et frikvarter der er forretningsmæssigt gavnligt

Lider min egen blog under, at jeg spreder mig?

Nej. At der ikke er samme frekvens her på bloggen for tiden, som der har været engang, skyldes ikke mit engagement på Amino. Frekvensen her på stedet faldt længe inden, jeg startede på min Amino blog. Årsagen til den faldende frekvens er egentlig primært travlhed – og en vis mætning vel også. Der er jo ganske mange, der blogger om de samme emner i Danmark, som jeg gør her – og flere af dem er ganske udmærkede steder.

Kunne jeg så ikke have valgt at videoblogge her i stedet for på Amino? Jo da – men som allerede nævnt kommer jeg ud til en anden skare på Amino, end jeg gør her. Og via Amino finder mine gæster der såmænd også hertil. Og det er jo ikke så ringe, vel?

At jeg har startet E-University, vil selvfølgelig betyde, at der kommer færre dybe SEO artikler her – men de forsvinder altså ikke. Til gengæld er artiklerne på E-University uden de begrænsninger, som et åbent sted som dette nødvendigvis må lægge.

Hvad med kontrollen over indholdet?

På Amino videoblogger jeg, og alle videoer tilhører mig. Hvis Amino en dag skulle lukke eller ikke opføre sig ordentligt, kan jeg på få øjeblikke trække stikket og lægge alt indholdet f.eks. her i stedet. Det er rigelig kontrol for mig. Og jeg har det faktisk rigtig godt med at have muligheden for at adressere forskellige segmenter – smukt adskilt på forskellige platforme. Det udvider mit brand, og det kan jo vise sig at være en fordel på den lange bane.

Hvad med dem, du deler platform med?

Der har været rejst kritik af, at kvaliteten på visse ekspertblogs på Amino ikke er god nok. Det vil jeg ikke blande mig i. Jeg har den grundholdning, at rigtige mænd ikke bitcher om problemer – de skaber løsninger. Og en løsning er jo at bidrage med kvalitet selv. Skulle der være nogle der synes, at nogle af indlæggene på de forskellige blogs på Amino ikke er gode nok, kan de jo blot nøjes med at læse og lytte med der, hvor de er tilfredse – eller skabe noget bedre selv.

Hvad synes du?

Men hvad siger du? Er det en god strategi at sprede sig? Eller foretrækker du det hele samlet ét sted? Hvad gør du selv – og hvorfor? Bolden er givet op – lad os debattere!

Rosenstand out!