Normalt afholder jeg mig fra at følge den trend med at oversætte diverse indlæg på primært amerikanske blogs til dansk og bringe dem som “dagens store nyhed”. Men i dag vil jeg gøre en undtagelse og oversætte frit fra en dejlig dame, der er en af de ganske få østrogene indslag i den professionelle del af SEO verdenen – nemlig Rae Hoffman. Hun er bedst kendt som “Sugarrae”. Jeg bringer hendes tips videre, for de er absolut og aldeles lige på kornet!

Sugarrae skriver en del om den holdning, som mange har: Du skal have en akademisk uddannelse for at drive en sund forretning. Hun er ikke enig – af indlysende årsager. Hun mener, som jeg og mange med os: En af de væsentligste hindringer for at drive det vidt er akademisk uddannelse! Nu skal jeg nok få på puklen for den, og det er da også mere provokerende end alvorligt ment. Og det er hele Sugarraes indlæg, for faktisk stammer de syv gode råd fra den verden, hvor kvinder sælger det, mænd vil have: Sex. Rådene er ment til prostituerede, men uden at skulle drage yderligere sammenligninger med nogen eller noget: Kan du komme i tanker om en forretning, hvor de ikke passer?

Syv gode råd om at drive forretning

Uden mere udenomsskriveri kommer her de syv gode råd – frit oversat fra Sugarrae:

  1. Prisen er alt! Dine priser afgør, hvilken type kunder du får i din forretning. 300 kr. i timen vil sikkert skaffe dig kunder fra den lokale bodega – men 1.300 kr. i timen skaffer dig rigtige forretningskunder med perspektiv.
  2. Få hjælp, når du har brug for det! Arbejder du alene, vil du sikkert få flere penge umiddelbart, men får du professionel hjælp, kan det bringe dig til næste niveau.
  3. Diversifikation når muligt! At tilbyde bare ét produkt kan være profitabelt på den korte bane, men et bredere udvalg vil tiltrække flere kunder og skabe synergi. En succesfuld forretning kan og vil dække kundernes behov.
  4. Forstå dine kunder! Dine kunder har forskellige behov og ønsker, og derfor må du udvikle en 6. sans til at fornemme dette. En god forretningsmand/kvinde ved altid, hvilke kunder der foretrækker hvad.
  5. Forudse markedets udvikling! Din forretning er måske booming business i dag, men i morgen kan alting vende. Hold dig på toppen af udviklingen – hele tiden!
  6. Vær stærk, når det kræves! Nogle af dine kunder er måske i tvivl om, hvilket af dine produkter de skal vælge. For at få succes skal du vide, hvornår du skal skubbe dem i den rigtige retning – og hvornår du bare skal vente. Lær at være både den dominerende og den blide.
  7. Anbefalinger! Uanset hvor gode dine produkter er, betyder det intet, hvis ingen ved det. Få dine faste kunder til at hjælpe med at sprede det gode budskab, og mind dem om, at der kan vanke en belønning for den omsætning, de sender din vej.

Det var rådene, som Sugarrae har blogget dem i dag. Brug dem – uanset om du driver en lille business “på flisen” eller noget helt andet. De holder på tværs af fag og brancher! Og aflæg endelig Sugarrae et besøg – men pas på! Som hun skriver: “Never mess with a woman who can pull rank” 🙂

Sugarrae - en kvindelig SEO’er med meninger
Sugarrae herself!

Rosenstand out!